Feestelijke drankjes (alcoholvrij)!

Door Elske – Vandaag presenteer ik u twee alcoholvrije drankjes die er feestelijk uitzien (en smaken)! Want misschien wil je tijdens de feestdagen niet drinken of ga je in januari even wat rustiger aan doen met alcohol #dryjanuary. Wordt dat dan alleen maar saaie drankjes drinken? Absoluut niet!

Als ik alcoholvrije cocktails maak, werk ik graag met gemberextract. Dat geeft de drankjes net wat meer pit. Hierdoor krijg je er zonder alcohol ook een kick van! Ik vind die van Gimber erg lekker (niet gesponsord, gewoon fan), maar je kunt ook gembersiroop gebruiken of geconcentreerd gembersap. Mits er maar genoeg gembersmaak aan zit. Een beetje pit, samen met wat zoet, maakt voor mij de ultieme alcoholvrije cocktail.

Ik maak de recepten vaak uit de losse pols en meet de ingredi√ęnten niet af. Wat hieronder beschreven staat is dus een beetje op de gok. Proef dus vooral en maak op smaak zoals jij het lekker vindt. Er is geen goed of fout ūüôā En dan nu: Let’s cocktail!

Cranberry-gember-mandarijn
Voor 1 glas: een paar ijsblokjes – 1 mandarijn – 5 ml gemberextract – 100 ml cranberrydrink – 15 ml spa rood

alcoholvrij_cocktail_2

Was de mandarijn. Snijd het kontje van de bovenkant en snijd hier vervolgens 2 dunne plakjes vanaf. Doe de ijsblokjes in een leuk glas, samen met de plakjes mandarijn. Vervolgens pers je de mandarijn uit boven het glas. Voeg de gembersiroop toe en vul aan met de cranberrydrink. Vervolgens top je af met een goede scheut spa rood, tot je glas vol zit. Cheers!

Toen ik deze aan het proeven was dacht ik meteen: warm zou dit ook best lekker kunnen zijn! Dan gebruik je uiteraard niet de ijsblokjes. Doe de vloeistoffen dan in een pannetje en voeg een kaneelstokje en/of steranijs toe. Serveer met de schijfjes mandarijn. Soort alcoholvrije gl√ľhwein!

Appel-gember-rozemarijn
Voor 1 glas: 10 ml gemberextract – 30 ml appelsap – 100 ml spa rood – plukje rozemarijn – 3 plakjes gember – ijsblokjes

alcoholvrij_cocktail_1

Doe alle vloeistoffen samen met de rozemarijn bij elkaar in een kopje of schaaltje en roer dit door elkaar. Zet dit voor een kwartiertje in de koelkast. Pak een glas, vul deze met ijsblokjes, schil de gember en voeg de schijfjes toe aan het glas. Vul met je gemixte drankje uit de koelkast. Als je wilt kun je het kleine takje rozemarijn zitten voor de styling van je glas.

Nou leuke mensen, ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met twee alcoholvrije drankjes, want ook zonder alcohol kun je iets speciaals drinken. En het is super simpel om te maken! Je moet wel van gember houden denk ik, hoewel ik zo’n drankje laatst aan een vriend liet proeven die niet zo van gember houdt en het ook lekker vond.¬†Score!

Heb jij nog een goeie tip of ingredi√ęnten hoe jij je alcoholvrije drankjes¬†next level maakt? Laat het dan hieronder weten in de¬†comments, vind ik leuk! ūüėÄ

alcoholvrij_cocktail_drankjessamen2

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *