Gegrilde spitskool met sojasaus, sambal en sesamolie

Hallo! Ben je op zoek naar een lekker vegetarisch hoofdgerecht voor de kerstdagen? Dan kan ik je deze gegrilde spitskool heel erg aanraden. Ik vind het zelf altijd best lastig om echt een groots en meeslepend vega hoofdgerecht te verzinnen (los van pasta enzo, maar ik wil wel gewoon echt kerstig), dus toen ik deze spitskool ontdekte, was ik vrij gelukkig.

Ik at zo’n gegrilde spitskool voor het eerst bij Café Colette, mijn favoriete restaurant in Haarlem. Maar voor ons e-book Gruwelijk Grillen besloot ik ook zelf eens aan de slag te gaan met zo’n groene unit. En dat werd echt tof. Lekker, gebraad, gekarameliseerd, goed van smaak. ja; dit is een top vega hoofdgerecht. Enjoy!

Nodig voor 4 personen: 1 spitskool –  60 ml sesamolie –  3 tl sambal oelek –  60 ml sojasaus –  2 el olijfolie –  10 druppels sriracha –  3 el vegan mayonaise

Je kunt het recept vinden op pagina 39 in de Gruwelijk Grillen Kerstspecial. Download het e-book hier.

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *