Door Elske – Hee jij! Vandaag heb ik een mega lekker en leuk recept voor je. Het is een soort mini-kaasfondue waar je allerlei dingen in kunt dopen die jij maar lekker vindt! Ik serveerde dit als soort voorafje, voorafgaand aan een uitgebreidere barbecue, maar je kunt ook één kaasje per persoon eten en dan heb je een eigen mini kaasfondue. Serveer je er wat groente (maar sowieso brood!) bij en je bent gelukkig hoor. Een goeie voorbereiding op de herfst en de donkere dagen die er weer aan komen.
Wil ik hier nog meer over zeggen? Nee, laten we maar doorgaan naar het recept. Oh wacht! Toch nog 1 ding: ik maakte dit recept op de barbecue klaar, maar het kan ook heel goed uit de oven. Dat was het. Let’s cheese!
Voor 1 persoon of voor 6 personen als voorgerechtje: 1 camembert – 1 takje rozemarijn – 3 teentjes knoflook – olijfolie – peper en zout
Voor erbij: 1 stokbrood – crackertjes – en eventueel wat groente. Zie in dit artikel mijn tips voor lekkere bijgerechten voor een kaasfondue.
Haal de camembert uit de verpakking en snijd het met een mes licht in. Je snijdt in een ruit-patroon alleen in de harde bovenkant en dus niet helemaal door de kaas heen.
Pel de teentjes knoflook en pers er 1 van uit boven een bakje. Doe hier flink wat olijfolie bij. Ik zou zeggen zo’n 4 eetlepels. Voeg wat peper en zout toe en roer goed door. Smeer de camembert nu in met dit knoflook-olie mengsel.
Snijd het takje rozemarijn in stukjes en steek deze half in de camembert. Doe dit ook met de andere 2 knoflookteentjes. Misschien heb je grote teentjes knoflook of takjes rozemarijn. Kijk even hoeveel erin past. De camembert hoeft niet overvol te zitten met spul, maar ook niet te weinig want het geeft veel smaak.
Wikkel de camembert nu in aluminiumfolie, maar houdt de bovenkant open. Leg voor zo’n 5 minuten op een hete barbecue met deksel of voor zo’n 10 minuutjes in de oven op 200 graden. Check even of jij de kaas zo voldoende gesmolten vindt: het moet in ieder geval goed te dippen zijn met brood. Voor het dippen begint verwijder je eerst even de grootste stukken rozemarijn en knoflook. Aanvallennn!
Oh ik hou hiervan! Vét lekker als hapje tijdens een feestje, als voorgerecht met een grote groep eters, maar ook heerlijk voor alleen jezelf. Voorbereiding op de herfst/winter; check!
Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?
Laura zegt:
Gisteravond voor het eerst gegeten!! Een groot succes was het, wel plakkerig hihi.
Bedankt voor het recept.
leonie zegt:
Leuk om te lezen dat het gesmaakt heeft 😀
Alies zegt:
Je kunt dit nog veeeeel lekkerder maken door er flink wat honing overheen te doen! Echt superlekker in combinatie met de camembert ????.
Robin zegt:
Je kunt de kaas ook in een heel brood doen en dan in de oven (of barbecue) doen. Nog lekkerder!