Leo’s leven: 7 gangen uit eten, Morris kruipt en The Devil Wears Prada

Hallo leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 9 februari! Live vanuit m’n thuiskantoor zit ik met een enorme kater deze dag te overleven, want gisteravond gingen Jan en ik als vanouds uit eten en werden er 7 wijnen geschonken bij 7 gangen en dat was HEERLIJK en mondde uit in een zeer aangeschoten toestand. Vanochtend hebben mijn kater en ik onszelf al ff naar yoga gesleept, wat wel echt de topprestatie van de dag is en nu tel ik de uren af tot ik op de bank kan gaan liggen met een film.

Iets dat ik trouwens eerder deze week ook al deed; daarover straks meer. Verder vertel ik je in dit dagboek over de beste massage die ik in tijden had, m’n biggetjes verslaving, Morris die tot 9 uur ‘s ochtends uitsliep, over grote sprongen vooruit (er wordt gekropen!!) en natuurlijk over het 7 gangen diner van gisteravond. Lees je mee?

Dinsdag:
Op dinsdagochtend waren we rond half 8 wakker met z’n allen. Heerlijke tijd! Morris slaapt deze weken ontzettend goed; zowel ‘s nachts als overdag, dus dat is echt meeeega relaxt. We chillen altijd ‘s ochtends tot 8 uur in ons bed met z’n allen en daarna kleden we Snorrie aan en gaat hij na z’n fles naar de oppas.

Ook Jan was vandaag buiten de deur, dus ik had het rijk voor mezelf. En na een kleine valse start van de dag – ik trof mezelf tóch weer chipsetend op de bank aan om 9 uur ‘s ochtends – ben ik in het thuiskantoor aan het werk gegaan en had ik toch nog een productieve ochtend.

Om 12 uur belandde ik in een test om te kijken of ik een winterdip heb of niet en dat bleek volledig het geval te zijn, dus toen besloot ik: het is tijd voor een massage. En gelukkig had m’n favoriete massagesalon nog een plekje vrij om 1 uur.

Bij Thai Nakara werd ik gemasseerd door Nina (ik kies altijd de combinatiemassage van ontspanning + thais) en dat was echt gewelllldig. Ik ben in tijden niet ZO goed gemasseerd, mennnn wat lekker.

Na de massage lunchte ik met restjes die ik nog in huis had – druiven uit de oven met venkelzaad en knoflook – en daarna ging ik weer verder met m’n werk. Vandaag op de planning: m’n dagboek, een campagne, een meeting voorbereiden en reacties beantwoorden. Het was een rustig werkdagje.

‘s Avonds hield ik op Instagram nog een Q&A met thema, wat weer heel gezellig was en verder hing ik lekker op de bank met Heel Holland Bakt en taart, omdat Jan afscheid neemt van zijn eerste freelance klus.

Woensdag:
Op woensdag kwamen m’n schoonouders bij ons langs om op Morris te passen. Toevallig was Jan ook thuis, want die was niet helemaal fit, dus het was gezellig druk in #casaripperda.

Ik hield me vandaag bezig met een campagne waar ik een reels video voor moest maken en een artikel voor schreef en ik had echt onwijs veel plezier in het maken van die content. Yay!

Aan het einde van de dag had ik wel echt een gefrituurd hoofd van de hele dag druk zijn en binnen op kantoor zitten, dus om 4 uur besloot ik nog ff een rondje te wandelen met m’n nieuwe verslaving: biggetjes. Ennn om me nog een beetje nuttig te maken, haalde ik ook meteen even een kaart voor een vriendin die net bevallen was.

‘s Avonds dook ik de keuken in om vegan auberginestoof klaar te maken. Het recept vind je hierrrr.

En daarna was het ontzettend tijd voor me-time op de bank. Oh, wat had ik zin in een avondje niksen. Ik kroop lekker onder een dekentje, terwijl Jan de hort op was. Ted kwam lekker bij me zitten en samen hebben we intens genoten van The Devil Wears Prada op Netflix. Echt een heerlijke avond was dit.

Donderdag:
Op donderdag werden we met z’n drie wakker om 9 uur ‘s ochtends. WOW. Morris had mega lang geslapen; van 18.30u tot 9 uur ‘s ochtends! Niet normaal. En heel begrijpelijk want hij leerde deze week hoe hij moet kruipen en het is z’n favoriete bezigheid om de hele dag te doen, hahaha. Dus z’n dagen zijn opeens veeeeeel drukker en dat moet ‘ie natuurlijk allemaal verwerken in z’n slaap, de schat.

Maar man, wat een lekker begin van de dag dit.

Vervolgens hebben we lekker gechillt op de bank, heb ik ‘m ff in bad gedaan, boekjes gelezen én heeft ‘ie nog een ochtenddutje gedaan, voordat hij ‘s middags naar de oppas ging.

Tijd voor een vrije middag voor moeders. Ik vond van mezelf dat ik eigenlijk ff wat werk moest doen, maar toen ik erover nadacht dat dat echt behoorlijke onzin was (waarom zou ik moeten werken als ik behoefte heb aan iets anders?!) en dus ben ik lekker gaan pianospelen. De hele middag :O. En dat was zooooo fijn.

Om 5 uur haalde ik Morris weer op en dook ik de keuken in om een avondmaaltje voor ‘m te maken. Waar die overigens niets van moest weten, dus we eindigde evengoed met spaghetti bolo uit een potje hahaha.

Ondertussen was Jan met Snorrie aan het oefenen en plotseling trok ‘ie zichzelf ook op aan het bankje en kan onze baby opeens staan :O.

Na het eten en naar bed brengen arriveerde oppas Lotte om ‘s avonds te babysitten, terwijl Jan en ik luxe uit eten gingen. Ik toverde mezelf ff om van zak aardappelen tot fatsoenlijke meid (funfact: ik had zo’n dag waarop je haar niet wil zitten, je kleding je niet staat en toen ik het probeerde te fixen met make-up zag ik alleen maar echt heel veel make-up op m’n gezicht liggen, zo lelek. Toen ik erover klaagde naar Jan vroeg ‘ie – vond ik mooi – waar ik in m’n cyclus zat en potverdikkie, ik zou júist in m’n lente moeten zitten. In m’n bloei, in de periode dat je jezelf heerlijk vindt. Nou, mooi niet dus. Toch die winterdip die wat aanwezig is).

Overigens ben ik deze week weer ff begonnen met vitamines slikken -C, D en visolie – want het zou best eens kunnen dat ik daar profijt van heb. Maar goed; who knows.

Toen ik tevreden was met hoe ik eruit zag, hulde ik me in m’n zeekomkommer mét dichtgeknoopte capuchon om een enorme regenbui te trotseren in onze fietstocht naar de stad. Tot zo ver charmante Leo, haha. Letsssss date!

We gingen uit eten bij Le Mortier en dat was echt gewelllllllldig. We waren hier allebei voor het eerst en ik was het op ‘t pad gekomen toen ik er letterlijk een keer langs fietste en nieuwsgierig werd. Toen heb ik het restaurant opgezocht op Google Maps en vond ik het er tof uitzien, dus heb ik het gepind in m’n lijstje met plekken waar ik altijd nog eens naartoe wil. En oeiii dit was echttttt een aanrader zeg.

We kregen een 4 gangen verrassingsmenu en namen nog extra een oester, kregen een amuse en wilden extra kaas als dessert, dus uiteindelijk hebben we 7 gangen gegeten. En gedronken, uit het bijpassende wijnarrangement. En de glaasjes die ze schonken, waren niet braaf. Oeh oeh oeh.

We hadden echt een geweldige avond en ik wil hier absoluut vaker eten. Alleen vertelde de eigenaar ons wel dat het binnenkort helemaal gaat veranderen van locatie én concept, dus als je hier ook wil eten, dan moet je snel zijn!! (En dat wil je; dus trek je spaarrekening leeg en ga ervoor). Echt een flinke aanrader <3.

‘s Avonds thuis voelden Jan en ik de drank behoorlijk zitten, maar wisten we er nog wel een fatsoenlijk gesprek met de oppas uit te persen. Helemaal op de praatstoel, wij twee. Maar toen Lot naar huis ging – na een rustig avondje met maar 1x Morris een speentje geven omdat ‘ie moest huilen – stortten wij ook in en zijn we lekker naar bed gegaan. Ohhh wat was dit een topavond.

Inmiddels is het vrijdagmiddag en al best laat op de dag. Ik begin me iets beter te voelen (ik krijg alweer zin in de dessertwijn van gisteravond, dus dat lijkt me een goed teken).Straks gaan we nog even naar buiten om te wandelen en daarna is het tijd voor wederom een avond van op de bank hangen met een film. Echt intens veel zin in <3.

Dit weekend gaan we naar Utrecht en hebben we een verjaardag van vrienden, bovendien komen mijn ouders langs ennnn gaan we Morris z’n naam wijzigen bij de gemeente. Ik praat je er dinsdag over bij <3.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

4 reacties op “Leo’s leven: 7 gangen uit eten, Morris kruipt en The Devil Wears Prada

  • Chips als ontbijt, zo’n ONTZETTEND fijne guilty pleasure. Was mijn go-to maaltijd tijdens mijn studententijd. Ik betrap mezelf er tegenwoordig net iets te vaak op dat ik na de ochtendwandeling met de hond (lees: tussen 8 en 9u ‘s ochtends) wel een chocoladekoekje of 2 heb verdiend. Oepsieeeeee.

  • Oefff die biggenverslaving ken ik. Die heb ik ook. Alleen ik vind ze echt het lekkerst uit de koelkast 🙂

    Leuk dagboekje! En wat een mijlpalen voor die kleine man!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *