Leo’s leven 201: heftige film, uit eten bij IKEA met Morris en nieuwe kunst in de badkamer

Hallo fijne mensen en welkom op dinsdag 16 januari! Vandaag is mijn kleine baby alweer 9 maanden oud, wat een eindbaas! Verder ligt er opeens sneeuw en I LOVE HET en ben ik he-le-maal alleen thuis met Tedmans en dat is heerlijk. Ik praat je zittend aan de eettafel bij over mijn afgelopen dagen. Die stonden in het teken van een leuke brunch met vrienden in de stad, dimsummen met Marte, nieuwe kunst in de badkamer, uit eten bij IKEA met Morris (zijn eerste bezoekje aan IKEA!!), zwemmen, een hele intense film, yoga, moonboots en al wat verder ter sprake komt. Let’ssss dagboek!

Vrijdag
Vrijdagochtend begon ik lekker vroeg met werken. Om 8 uur nam Jan Morris van me over en kroop ik achter m’n computer om een preview aan te leveren voor een campagne. Daarna was het tijd voor yoga van 10 tot 12 – wat weer tóp was – en daarna kwam de schoonmaker ons huis schoonmaken. Wat ik ook echt het fijnste op aarde vind.

Na een gezellige lunch met z’n viertjes aan tafel, ging ik om 2 uur weer aan het werk. Ik schreef m’n dagboek, dook in statistieken, mails én schreef een blogpost over onze bankentour door Nederland.

Om 4 uur stopte ik weer even met werk – met het idee dat ik ‘s avonds nog ff door zou gaan (maar het is vrijdagavond, who am I kidding) – want Jan ging naar vriend Paul wandelen met Morris en het leek me heerlijk om ook even te wandelen en een wijntje te drinken bij Paul. Dus zo geschiedde <3. Morris is ook helemaal chill onder de mensen, dus dat is zo ideaal. Echt een kind van z’n vader, zo sociaal haha.

Om 6 uur waren we weer thuis om Snorrie naar bed te brengen. Jan maakte zich klaar voor een borrel met collega’s in Amsterdam en ik bestelde Chinees om een lekker avondje met mezelf en heel veel voedsel, op de bank door te brengen.

Ik begon aan een nieuwe serie: Dead to me. En dat beviel uitstekend. Op één avond keek ik 7 afleveringen, samen met Ted en veel te veel eten. Wát een lekkere avond.

Zaterdag
Op zaterdagochtend werd ik wakker met buikpijn en misselijkheid, hahaha. Misschien had ik de avond ervoor íets te veel genoten van het Chinese eten. Maar ohhh wat ben ik hier toch dol op.

Om half 12 hadden we met vrienden afgesproken in de stad om te brunchen bij Hare of The Dog. En dat was weer super fijn. Ik vind deze zaak zo’n aanrader en echt een aanwinst voor Haarlem.

Morris zat lekker in een kinderstoel en was uiterst tevreden toen ‘ie ook lekker een broodje kon eten terwijl iedereen iets lekkers had. Zelf hield ik het ff bij een groene smoothie, want ik moest nog niet denken aan iets anders hahaha.

Om 1 uur gingen onze vrienden een wandeling maken door Haarlem met een stadsgids, terwijl wij aftaaiden naar huis voor Morris z’n middagslaapje. Hij tukte lekker twee uurtjes en in die tijd ben ik ff terug de stad in gegaan om boodschappen te halen voor een dimsum-diner die avond bij ons thuis.

Om 4 uur stond Marte op de stoep om weer eens een keertje met Morris te knuffelen. 4 Uur ‘s middags is dan echt een perfect tijdstip om af te spreken, want dan kunnen we nog ff chillen en spelen, dan samen een hapje geven en dan gaat Snorrie om 6 naar bed en is de avond nog open voor diepe gesprekken en gezelligheid.

Jan dook de keuken in om de gyoza’s en soyabonen klaar te maken en dat werd echt top. Het was echt een vet fijne avond zo <3. Helaas eindigde de avond wel wat abrupt, want Jan was op een gegeven moment naar een vriend toe en dus waren Mart en ik alleen thuis met Snorrie, die het tegen alle verwachtingen in, rond half 9 opeens op een krijsen zette. En dat doet hij NOOIT. Maar hij was vrij ontroostbaar, dus Marte taaide af naar Rotterdam en ik ben met m’n lieve schatje in m’n armen op de babykamer gaan zitten, tot ‘ie in mijn armen in slaap viel. De schat <3.

Zondag
Op zondag stond ik súper energiek op en dat was echt heeeerlijk. Ik had de ochtendshift met Snor, wat reuze gezellig was. Om half 10 ging ‘ie weer naar bed en kon ik ff aan de slag met het huishouden. Ik spoelde kattenkots uit het vloerkleed van Snorrie en deed wat wasjes. Daarna pakte ik alle spullen bij elkaar die we nodig zouden hebben voor onze volgende activiteiten: zwemmen.

Na Morris z’n ochtendslaapje gingen we wederom naar IJmuiden voor een uurtje waterpret. Vet gezellig! En bonuspunten voor het feit dat ik nu al voor de derde keer een bekende tegenkom hier in het zwembad, waardoor we als ouders lekker met elkaar kunnen socializen en terwijl kinderen zich in het water vermaken. Vet leuk dit <3. (PS: ik voel me zo ongelofelijk oud, als ik dit zo typ).

Om half 1 waren we weer thuis en bracht ik Morris naar bed. Meestal slaapt hij na het zwemmen super slecht, maar vandaag nam ‘ie het er even flink van. Hij deed een middagdut van bijna 3 uur en dat heb ik echt in TIJDEN -al dan niet nog nooit- meegemaakt met ‘m. Vet chill.

In die tijd deed ik het huishouden, las ik een boek op de bank en heb ik zélfs nog een halfuurtje geslapen, terwijl Jan aan het sporten was. Wat heeeerlijk. Deze zondag was er écht een als uit het boekje. En het was nog niet klaar!

Om 4 uur gingen we met z’n drieën naar IKEA! Hier had ik helemaal zin in al de hele dag. Ik ben zo gek op IKEA en vind het echt een uitje om door die winkel te struinen of uit eten te gaan in het IKEA restaurant hahaha. En nu namen we voor het eerst Morris mee. ZO leuk.

Het was wel echt teringdruk, maar we hadden het helemaal goed uitgestippeld voor onszelf; eerst even eten in het restaurant zodat we zelf niet hangry zouden zijn en Snorrie lekker ff een boterham kon eten. Daarna meteen naar de benedenverdieping en via allerlei shortcuts hadden we zo binnen een halfuurtje een nieuw hoofdkussen voor mij, twee neppe hangplanten voor in het washok en een fotolijst voor een nieuwe print in de badkamer, gescoord. We scanden alle producten in de IKEA app, waardoor we ook bij het afrekenen niet in de rij hoefden te staan. En zo kwam het dat we om half 6 gewoon weer buiten stonden. Terwijl het echtttt heel erg druk was in de winkel. NICE.

Eenmaal thuis was het tijd voor Snor om naar bed te gaan en voor mij om in bad te gaan. Dat was het enige wat ik nog wilde van deze perfecte zondag. Dus; wijntje erbij, warm bad aan en een lekkere serie op m’n telefoon. Oh wat was dit heeeerlijk.

‘s Avonds kroop ik nog even bij Jan op de bank met zelfgemaakte tortizza’s en keken we de film Society of the Snow op Netflix. Wat echt een aanrader is, maar hij ging bij ons beide niet in de koude kleren (pun intended) zitten. Pfoe! Wat een verhaal. Het gaat over een vliegtuigramp in de Andes in 1972, waar een heel rugbyteam moet overleven in de sneeuw, zonder hulp of eten. Echttt een bizar – waargebeurd – verhaal.

Maandag
Op maandag was het tijd voor een nieuwe werkweek. Morris was op de opvang en Jan en ik waren allebei thuis aan het werk. Ik was druk met een planning, een leuke campagne rondom bloemen, publiceerde m’n bankenartikel, leverde statistieken voor een campagne aan, hield me bezig met een winactie die binnenkort op Instagram komt, schreef een recept, schreef insteken voor nieuwe campagnes en was er daarna ff klaar mee.

Ik voelde me vandaag niet helemaal fit, want ik had ontzettend last van m’n eisprong. Wat wel positief is want 1; ik heb een eisprong en 2; hij is op het juiste moment. Maar het voelde echt als de eisprong die ik had voordat ik m’n eicelpunctie had, waarbij er veel te veel eitjes tegelijkertijd aan het rijpen zijn en je eierstokken gewoon helemaal gevoelig ervan worden. Erg vervelend, want ik had er echt last van.

In de middag besloot ik m’n werk neer te leggen en dan maar even lekker naar buiten te gaan voor een wandeling. Eerst wandelde ik even naar de printshop om de hoek om een poster uit te laten printen die ik op Etsy had gedownload. Daarna deed ik die meteen ff in een lijst en hing ik ‘m op in de badkamer. HEEL blij mee :D.

Daarna reed ik naar het strand en toen ik daar aankwam, wist ik niet wat ik zag.

Kennelijk stormde het keihard op het strand? Hahaha. Het hagelde er horizontaal – wat een vrij vreemde belevenis was en zeer pijnlijk ook – en m’n Ford Puma schudde helemaal heen en weer door de keiharde wind. En een GOLVEN joh. Insane.

Ik parkeerde de auto en wilde onder het mom van ‘even uitwaaien’ een stukje gaan wandelen, maar het was echt niet te doen met die wind en hagel. En dus reed ik maar weer terug richting huis en ben ik uiteindelijk even een stuk in Bloemendaal gaan wandelen. Ook fijn.

‘s Avonds was ik van plan om een maaltje van GreenChef klaar te maken, maar de buren brachten left overs van de rijsttafel die ze dit weekend hadden gemaakt langs, dus ik hoefde helemaal niet zelf aan de slag. Heerlijk!

En dat was alweer m’n dagboek van dit weekend. Inmiddels is het dinsdagochtend en heb ik een drukke dag voor de boeg. Ik moet aan de slag met drie verschillende campagnes en wil ook echt even tijd maken om lekker naar buiten te gaan om even te wandelen in de sneeuw, op m’n nieuwe moonboots a.k.a. pistesloffen. ZIN IN.

Geniet van je week en ik spreek je vrijdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *