Leo’s leven: escaperoom Putten, nieuwe sportschool en kringloop Almere

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 6 februari! Vandaag praat ik je bij over omaweekend, een faalactie in het gemeentehuis, aan de grond genageld in de escaperoom, ik ging kringloopshoppen in Almere, had een geweldige zondagbrunch bij vrienden, ontvluchtte het huis om te werken bij een haardvuurtje in strandtent Tijn Akersloot én ging sporten bij een nieuwe sportschool! Lees je mee?

Vrijdag:
We begonnen de vrijdag in het gemeentehuis in Haarlem. Sinds dit jaar is het mogelijk om je kindje een dubbele achternaam te geven en dat was absoluut iets dat Jan en ik wilden voor Morris. Bij de geboorte kreeg Morris officieel mijn achternaam, maar we wisten al dat deze regeling eraan zat te komen en dat we vanaf januari 2024 een dubbele achternaam mochten geven, ook nog met terugwerkende kracht.

Helaas was onze afspraak niet goed doorgekomen en hoewel we al bijna 40 minuten hadden zitten wachten op onze beurt, bleek dat we een nieuwe afspraak moesten maken bij een ander loket. Balen! Nu kunnen we over een week terecht om het alsnog te regelen, maar we waren dus voor niets op ‘t gemeentehuis… Naja; dan maar ff de stad in om een taartje te eten.

Ik had om kwart over 10 yoga in het centrum, dus we besloten nog even bij By Lima een taartje te eten om de tijd te doden. En om te ontbijten, want Jan en ik hadden allebei teringhonger toen we gehaast voor onze afspraak naar het gemeentehuis gingen, haha.

De koffie en taartjes bij By Lima waren heerlijk en de timing was helemaal perfect, want om 10 over 10 trokken we de deur weer achter ons dicht en om 15 over 10 lag in ik in de yogazaal bij Glow. Heerlijk!

Het was weer een super fijne les en ik genoot er intens van <3. Daarna was het tijd om naar huis te gaan om aan het werk te gaan. Let’s do itttt!

Ik werkte aan m’n dagboek, mailbox, een campagne en een receptblog en toen was het tijd om te stoppen, want ik had dit weekend Omaweekend op de planning en moest alles nog inpakken.

Gewapend met m’n Airfryer, wandelschoenen en heel veel chillkleding, stapte ik om 4 uur in de auto richting Zeewolde. Een uurtje rijden in m’n eentje en het was verrukkelijk! Tijd voor een vriendinnenweekend zonder kinderen en partners.

In Zeewolde was ik de eerste in ons huisje en omdat het ernaar uitzag dat de rest echt pas over een tijdje zou komen, besloot ik m’n relaxte weekend af te trappen in… bad! Waarom niet? OMG, wat lekker. Een vrijmibo met mezelf en een wijntje in een warm bad in Zeewolde.

Om 6 uur arriveerde Yoka en kon de gezelligheid beginnen. Om 7 uur was ook de rest er en ging omaweekend écht van start.

Voor de nieuwe lezers hier trouwens; omaweekend is het vriendinnenweekend met mijn beste vriendinnen dat we ieder jaar in januari doen. Het is een weekend in een kneuterig huisje ergens in Nederland – het liefst met hottub- en we doen dat weekend NIETS. Het idee is ooit ontstaan vanuit de gedachte; we hebben helemaal geen zin om te feesten en wild leven te leven; laten we gewoon in een huisje gaan zitten en kneuterige dingen doen als wandelen en spelletjes. Een jaar of 8 geleden vond ons eerste omaweekend plaats in Dalfsen en sinds doen doen we het iedere januari – behalve vorig jaar (toen we net naar Costa Rica waren geweest met z’n zessen in November). Echt een geweldige traditie die we er absoluut in houden.

Zaterdag:
Zoals ik al schreef voeren we tijdens omaweekend vaak bijzonder weinig uit. Zo stond de zaterdag in het teken van uitslapen en aankleden en waren we daar om een uur of 2 mee klaar, hahaha. Daarna stapten we in de auto naar een Escaperoom in Putten.

Meestal doen we één activiteit tijdens zo’n weekend -omdat het anders echt alleen een kwestie van binnen zitten is – en de laatste jaren is dat vaak een Escaperoom. Dit keer eentje met een soort bitcoin-thema en ik vond het helemaal ingewikkeld hahhaha. Het was een soort gebouw met een donker doolhof en niemand van ons 5en durfde echt door dat donkere doolhof te dwalen, waardoor we de eerste 25 minuten praktisch aan de grond genageld stonden. Pas toen de Escaperoommeneer door de speakers liet weten dat we niet bang hoefden te zijn om een levend mens tegen te komen in het donkere doolhof, durfden we iets te ondernemen hahahaha.

Uiteindelijk zijn we wonder boven wonder ontsnapt met nog 30 seconden op de teller. Echttt een wonder, want we waren echt suuuuper slecht hahaha. Maar goed; het was wel leuk :D.

Daarna was het tijd voor een borrel en snacks en Vera dook de keuken in om vegan ramen te maken ennnn stak de hottub aan voor een avondje chillen in een warm bad buiten. ZO lekker. Vera maakte ook de cocktails – meid wat was je lekker bezig – en zo hadden we echt een topavond.

En maar kakelen; en maar kletsen. Er is altijd zo veel bij te praten dat het geen seconde stil is. Heeeeerlijk <3.

Zondag:
Op zondag checkten we om 12 uur uit. Een uitdaging, want we sliepen natuurlijk allemaal uit, ontbeten uitgebreid en moesten het huisje ook nog fatsoenlijk achterlaten terwijl overal chips lag en alle zachte dekentjes door het hele huis verspreid waren. Maar! Om 1 uur vertrokken we en gingen we richting een of andere belevenisboerderij in de buurt. Nog ff een koffietje drinken, voor we afscheid namen.

Helaas was de boerderij vol gereserveerd en konden we er niet meer bij. Dan maar naar huis… We namen afscheid midden in een of andere random woonwijk in Almere, hahaha.

Ik had nog een tijdje om te overbruggen voordat ik naar m’n volgende afspraak wilde en omdat zo’n weekend met vijf vriendinnen naast heel gezellig ook wel intens is, besloot ik ff met mezelf naar de kringloop te gaan. Gewoon eeeeeven ontprikkelen :D. En dat was heerlijk!

De enige kringloop in de wijde omgeving die open was, was Rataplan Almere, dus daar sjeeste ik naartoe in m’n Ford Puma met een podcastje over de speakers. En ik moet zeggen: die kringloop viel niet tegen! Lekker groot, mooie meubels; ja ik was er zeer over te spreken.

Zelf ging ik naar huis met een hele mooie bus, die ik mooi kan gebruiken in de koffiehoek op de 1e verdieping. Ik maak in mijn telefoon altijd een lijstje met dingen die ik nog wil hebben, bvb van de kringloop. Zo koop ik geen onnodige zooi en kom ik wel thuis met een pareltje als deze mooie bus van 4 euro 95. Yay!

Daarna stapte ik in de auto naar Soest, voor een nieuwjaarsbrunch met vrienden van Jan. En dit was fijnnnnn! Holymoly; Rein & Hade hadden ontzettend veel lekkere hapjes gemaakt, waardoor de tafel vól stond met lekkers toen ik aankwam. Ochhh wat heerlijk! En het was mega gezellig.

Net na mij arriveerde ook Jan met vriend Paul en kleine Snor. Kon in eindelijk m’n schatje weer knuffelen <3. En dat was mega gezellig.

We hadden een super leuke middag en rond 6 uur reden we terug naar huis. Snorrie was moe en viel in de auto in slaap en tukte thuis rustig verder in z’n eigen bed. Tijd om nog even bij te kletsen met Janneman over afgelopen weekend zonder elkaar.

Maandag:
Op maandag gingen we gewoon weer aan het werk. Ik begon met het maken van een weekplanning en die was behoorlijk rustig. Heerlijk! Maar; ik ging vandaag ook starten met een nieuw project, waardoor de weken langzamerhand wel weer wat drukker zullen worden.

‘s Ochtends thuis hield ik me bezig met m’n mailbox, wat planningen en pakketjes, maar ik moet zeggen dat ik langzzzzzaaaam was. Ik merkte aan alles dat vandaag geen productieve dag werd, tenzij ik het huis zou verlaten. Dus: op naar het strand!

Ik pakte de Puma en reed naar Tijn Akersloot. Daar kan je heerlijk zitten bij de open haard én lekker lunchen, dus daar ben ik lekker verder gegaan met m’n werk. En BAM; opeens was ik super productief. Ik stelde een takenlijst op van m’n nieuwe project (dat is een lijst met ALLE taken die je kan bedenken die je moet doen voor dit nieuwe project) en zette die daarna op volgorde van hoe ik het aan wilde pakken. Normaal zou ik daarna een planning maken, maar daar had ik ff geen zin in, dus ik ben gewoon begonnen met… schrijven. De eerste woorden van ‘Gewoon wat een baby’tje eet’ staan op papier. YES!

Na een paar uur was het tijd om naar huis te gaan, want ik had nog één belangrijke to do op m’n lijstje staan: piano spelen. Dat schiet er steeds een beetje bij in de laatste tijd, terwijl ik het wel heeeerlijk vind. Dus ook voor dit soort random hobby’s, blok ik een stukje ruimte in m’n papieren agenda. Dan doe je het tenminste :D.

‘s Avonds maakte ik een lekker maaltje van Green Chef en daarna was het tijd om.. te sporten. JA MENSEN: ik ben weer begonnen met sport! Samen met m’n a-sportieve maatje Juliët gaan we op zoek naar een fijne Pilates les in Haarlem. We wilden begin januari al starten, maar opeens zijn er alweer 5 sportloze weken verstreken. Tot gisteravond; toen was het opeens aan. We probeerden een lesje in het centrum en ik ga niet delen waar precies want deze bejaardengym-meets-pilates-parel hou ik liever voor mezelf :D. We waren maar met z’n vijven in de les en dat was heerlijk rustig en ongedwongen en ONTZETTEND niet hip. We konden ongegeneerd slecht zijn in de sport die we deden en het was liefdevol en warm en kneuterig. Heerlijk! De tijd van hippe sportscholen komt wel weer, voor nu gedijde ik hier heerlijk.

Inmiddels is het dinsdagmiddag en heb ik er alweer een top ochtend opzitten. Toegegeven; door dit chipsweekend met vriendinnen had ik vanochtend even een terugval in m’n chips-is-life-verslaving en zat ik alweer te ontbijten met een zak naturel chips op dinsdagochtend op de bank. Maar toen de Post NL meneer aanbelde schaamde ik me zo, dat ik de chips heb opgeborgen en sinds dien leef ik weer een normaal leven. Ik heb fatsoenlijk ontbeten, me aangekleed, gewerkt én een massage geboekt en ondergaan. Daarover vertel ik je in mijn volgende dagboek.

Dank je wel voor het lezen en tot vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

2 reacties op “Leo’s leven: escaperoom Putten, nieuwe sportschool en kringloop Almere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *