Leo’s leven 221: Morris is 1, cover lancering en het concept ‘fietsen’

Goedemorgen schatjes en welkom bij mijn dagboek op deze regenachtige vrijdag 19 april. Vandaag praat ik je bij over een geweldige etentje aan het strand, de cover lanceren, fietsen als workout, een heerlijke middag met mezelf en het beste verjaardagscadeau voor een éénjarige. Lees je mee?

Dinsdag:
Dinsdag was het 16 april 2024 en dat betekende dat het de eerste verjaardag van m’n lieve schat Morris Tommy was <3. Oooh wat heerlijk! Ik verraste Jan ‘s ochtends met een lieve kaart over awesome vader zijn en Snorrie werd toegezongen door Opa en Oma op Facetime. Helemaal gezellig <3. Daarna ging Morris gewoon naar de opvang en Jan en ik allebei aan het werk. Of naja ‘gewoon’; m’n hele dag stond wel in het teken van m’n baby die geen baby meer is. Ik werd niet emo, maar zat wel de hele tijd filmpjes en foto’s terug te kijken haha. Ook kregen we in de loop van de dag allemaal cadeautjes en kaarten met de post; iets wat ik helemaal niet verwacht had. Maar dat maakte de dag ook super leuk.

Ondertussen was dinsdag ook gewoon een drukke werkdag waarop ik m’n dagboek schreef, een reel aanleverde voor een samenwerking, een video maakte over Morris, reacties op m’n blog beantwoordde én een foto maakte om de cover van m’n e-book te lanceren :D.

Rond 5 uur haalde ik Morris op van de opvang. Jan was ook bijna thuis, want die was wat eerder van werk vertrokken zodat we Morris z’n verjaardag nog eventjes met z’n drietjes konden vieren. Dus; hop, vanuit de opvang stapten we meteen in de auto. Op naar het strand!

Daar streken we neer bij Noosa; qua menukaart vind ik dit een van de beste strandtenten van Zandvoort. Met tevens hele goede wijnen!

Morris zat lekker in de kinderstoel braaf te spelen met een placemat en wat speelgoed dat we voor ‘m mee hadden genomen. Waar hij thuis ALLES onder het eten smeert en heel druk is aan tafel, zat hij hier echt keurig zich te gedragen haha.

We bestelden van alles van de kaart en Morris at lekker met ons mee. Van bao buns met kip tot een tataki van zoete aardappel (very babyproof), tot kabeljauw-sushi (gebakken, dus babyproof), lobster roll, steak tartare (die maar niet aan Morris gegeven) en werkelijk verrukkelijke sticky ribfingers. Ooooh wat hebben we lekker gegeten. En Snor ook <3.

Om kwart voor 7 was het tijd om weer naar huis te gaan en om kwart over 7 lag ons snorretje lekker te slapen. Love it! Jan ging nog lekker even buiten hardlopen, want die had te weinig tijd voor zichzelf genomen de laatste tijd, dus ik heb ‘m ongeveer de deur uitgeschopt om dat wel even te doen. Je hebt meer aan een partner die opgeladen is, dan eentje met weinig puf. Woop woop!

Ondertussen kon ik zelf natuurlijk even op de bank kruipen met MAFS. Ja mensen, de verslaving is real.

Woensdag:
Op woensdag kwamen mijn schoonouders oppassen op Morris. Dat betekende dat ik zelf een hele goede werkdag kon hebben. Hoewel ik wat laat begon, heb ik daarna wel echt geknald. Ik begon met boodschappen voor another kookdag voor Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet en dook daarna de keuken in om allemaal toffe gerechtjes te maken. Vier stuks kreeg ik gefotografeerd. Nice!

Aan het einde van de middag was het tijd om de cover van mijn boek te lanceren; om wereldkundig te maken waar ik de afgelopen weken zo druk mee bezig ben. En dat was super leuk! Het is zooo fijn om te lezen dat mensen enthousiast zijn over een project waar je mee bezig bent. Echt hartverwarmend vond ik het. En wel spannend, want ik hoop dat ik aan de verwachtingen van mensen kan voldoen. Maar ik doe m’n best en stop echt heel veel liefde in dit e-book. Ik hoop dat dat straks terug te zien is <3.

Aan het einde van de dag spetterde Morris nog even de hele badkamer nat tijdens een zeer vrolijke baddersessie met Beppe, terwijl ik wederom de keuken in dook. Dit keer om een romige citroenrisotto te maken voor ons avondeten. Ik moet wel zeggen dat ik inmiddels echttttt geen zin meer had om nog te koken, maar goed; als bedankje voor het oppassen is een lekker avondmaal voorschotelen wel het minste dat ik kan doen. Dus hup: de keuken in.

Na het eten besloot ik nog even een rondje te gaan fietsen. Toen ik vorige week bij vriendin Layla klaagde over dat ik een sport wil vinden die ik leuk vind want anders ga ik niet, kwamen we opeens tot het concept ‘gewoon een stuk fietsen’. Jaa mensen, laat dat even op je inwerken.

Ik was opzoek naar een soort Rocycle in Haarlem; een sport die ik overigens nog nooit gedaan heb, maar het spreekt me wel aan dat het in het donker is en op gezellige muziek. Lijkt me leuk. Maar is hier dus niet, jammerdebammer. Maar het fiets-zaadje was geplant en dat in combinatie met het verlangen van lekker buiten sporten zoals hardlopers altijd doen en dan kunnen genieten van de duinen – maar ik heb slechte knieën dus hardlopen is niet mijn sport – maakte dat we opeens het concept ‘gewoon fietsen’ bedachten. Wat een goed idee. Dus; dat bracht ik vandaag maar eens in de praktijk.

Het was mooi weer, ik stapte op m’n Batavus stadsfiets zónder elektrische aansturing en vertrok richting het strand. Uiteindelijk heb ik 18 km gefietst in iets meer dan een uur tijd en het was echt verrukkelijk. Podcast op en trappen maar. Oooooh, wat een GENOT. Ik hoop echt dat ik het volhoud om dit iedere week te gaan doen. Go Leo!

Donderdag:
Op donderdag had ik weer een hele leuke dag. De ochtend begon vroeg met een speeltuinsessie om 9 uur ‘s ochtends. Dat was voor het eerst en vast niet voor het laatst. Maar het was vet leuk, want Morris begint inmiddels het concept glijbaan te begrijpen én je ziet echt dat ‘ie er plezier in heeft. En als de baby (DREUMES!!) blij is, ben ik blij.

Rond half 10 bracht ik ‘m weer naar bed voor een klein dutje. Had ik al verteld over ons nieuwe slaapschema? Volgens mij wel. Anyway; we proberen ‘m in de ochtend nu kort te laten tukken, zodat z’n middagdut wat langer is. Waarbij donderdag wel de enige dag is met een beetje uitzondering, omdat hij ‘s middags naar de opvang gaat op een onhandig tijdstip. Dus ik liet ‘m ‘s ochtends een uurtje slapen en maakte m’n kleine vriend toen wakker.

Tijd voor… een koffiedate met vriendin Aniek! Die heeft een baby van 10 weken jong en woont hier in de buurt, dus dat was heel erg gezellig <3. We streken neer bij Café Lief, dronken havercappu’s en kletsten uitgebreid bij over #babylife.

Om half 1 was ik weer thuis om de schoonmakers binnen te laten én Morris een lekkere lunch voor te schotelen (momenteel favoriet: mini krentenbollen van AH) en om 1 uur bracht ik Snor naar de opvang. Tijd om aan het werk te gaan!

In een uurtje beantwoordde ik broodnodige mails en plande wat dingen en daarna was het tijd voor een pedicure. Oooh wat was dat lang geleden!

Ik ontdekte een nieuwe salon in Haarlem, waar ze last minute nog plek hadden: Beautysol. Hiervoor vind ik de app treatwell echt zo’n handige uitkomst. Anders was ik nooit bij deze salon uitgekomen, maar zo vind ik toch altijd last minute nog ergens een plekje.

M’n verwachting was trouwens niet enorm, maar toen ik de reviews ging lezen bleek deze plek wel echt goed, dus ik boekte een pedi met shellak en vertrok op de bakfiets naar Haarlem Zuid.

En dat was me toch een gezellige pedi! Hartstikke leuk mens die deze salon runt en ze heeft m’n voeten echt weer zomerklaar gemaakt. Heel blij mee. En ik genoot écht van dit momentje voor mezelf. Alleen maar hartjes!

Daarna ging ik naar huis om te lunchen – het was inmiddels 4 uur ‘s middags – en een uurtje later haalde ik Morris alweer op. Die was helemaal moe van een dagje druk ravotten op de opvang, dus het was tijd voor een chille wandeling door de buurt. Nog even met je hoofd in de frisse lucht (maar wel ingepakt in een heerlijke voetenzak in de kinderwagen) en gewoon even een uurtje zitten en om je heen kijken. Zo lekker!

We wandelden door de buurt, haalden even een lampje bij Kwantum en deden nog even een boodschap bij Vomar. Top!

Rond 6 uur waren we thuis en maakte ik het avondeten voor Morris klaar: orzo bolognese, een gerechtje uit mijn e-book. En hij vond het echt suuuuuper lekker. Twee keer opscheppen voor de kleine man <3.

Daarna ging Snorrekees naar bed en begon mijn avondje op de bank. Jan had een feest bij Funda – zijn opdrachtgever sinds een week of 8 – en ik had een date met The Bachelor én MAFS én de frietzaak om de hoek. Wat een topavond.

Inmiddels is het vrijdag en ben ik al lekker aan het werk. Vandaag staat er veel op de werkplanning en het is echt kakweer, dus dat verleid me niet om lekker in de zon met m’n vriend en kind te gaan chillen. Werken zal ik!

M’n weekend staat vervolgens in het teken van een familiefeest en een lunch met vriendinnen. En omg, ik lees net in mijn agenda dat ik zondag 7 jaar verkering heb met Jan. Als ik dat al niet op m’n vizier heb, dan hij ook niet denk ik. Hmmm… Misschien moet ik nog ff iets organiseren. Maar we zijn deze week al uit eten geweest… Hmmm.. Nou, ik denk er nog even over. En jij leest het dinsdag :D. Dank voor het lezen vandaag en tot dinsdag!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

4 reacties op “Leo’s leven 221: Morris is 1, cover lancering en het concept ‘fietsen’

  • Misschien is Wattworks Haarlem vergelijkbaar met Rocycle? Staat al tijden op m’n lijstje (want om de hoek) maar ben er nog nooit geweest, misschien vind ik ooit de motivatie 🙈

  • Hou het ‘s avonds fietsen er maar lekker in deze zomer. Ik doe het ook vaak, zeker op heel mooie zomeravonden zonder wind! Om 19:30 is het zó rustig want iedereen is dan op vakantie. Fijne route is Jan Gijzenkade, langs mooie Nel naar Spaarndam via Slaperdijk naar Santpoort langs Duin- en Kruidberg via Brederodelaan richting hertenkamp Bloemendaal (dat jij om een of andere duistere reden kinderboerderij noemt 😁)naar Kleverlaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *