Leo’s leven 222: na werk wandelen, geen babyshower en geweldig cadeau

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 23 april. Vandaag praat ik je bij over het afgelopen weekend, dat in het teken stond van een we-doen-niet-aan-babyshowers-maar-lets-meet-up, een familiedag, een heel tof verjaardagscadeau voor ondergetekende, wandelen na werk, borrelen met vrienden, tuinieren en heel veel gezelligheid met Morris. Weinig baanbrekends, maar dat is ook gewoon het leven. Lees je mee?

Vrijdag:
Vrijdag was een hele drukke werkdag achter m’n bureautje, terwijl regen tegen de ramen kletterde. Ik schreef m’n dagboek, maakte een video, leverde een preview aan voor een samenwerking, beantwoordde mails, deelde buitenkeukendingen op socials en was natuurlijk druk in de weer met Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet. Heerlijke dag, maar wel DRUK.

Rond 5 uur kwamen er vrienden over de vloer om gezellig met Jan en Snorrie te borrelen. Ik sloot om half 6 ook aan en toen was het tijd voor weeeekeeeeend.

We hadden echt een super gezellige avond met hele goede gesprekken en wijn en thee en pizza en het was echt volop genieten <3.

Zaterdag:
Op zaterdag stond er een familiedag op de planning, maar we zouden er pas naartoe rijden op Morris z’n middagslaapje, dus we hadden nog een ochtend vól gezelligheid. Het huis was een totale teringzooi en lag vol met karton, dus Jan z’n taakje was alles wegwerken en naar de stort gaan. Ondertussen probeerde ik de woonkamer weer een beetje op orde te krijgen, terwijl Snorstra lekker lag te tukken. En in dat half uurtje ochtendslapen deed ik véél. Van afwas tot was tot een klimhortensia die erbij was gaan liggen weer vastmaken aan de muur.

Na een halfuurtje maakte ik Morris wakker en was het tijd voor baby entertainment. We aten wat en gingen naar de speeltuin en om 1 uur stapten we in de auto naar Friesland voor een familiedag van Jans familie.

Overigens kwam er ook nog een ZARA bestelling binnen die ochtend en ik moet jullie even tippen dat ze momenteel echt een gewelllllldige collectie hebben. Ik weet niet hoe het voor meisjes is, maar de jongenskleding is fantastisch, inclusief coole hoedjes tegen de zon. No Spon Aanrader!

Goed, terug naar de familiedag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen groot fan ben van familiedagen (nooit geweest), maar dat het met kind wel beter wordt, omdat je wat om handen hebt. We kletsten bij, aten taart en ander lekkers, wandelden nog even met een baby die veel te weinig geslapen had en rond een uur of 7 reden we weer naar huis. Met de verwachting dat Morris helemaal kapot zou zijn en in slaap zou vallen zodra we de straat uitreden, maar meneer is de héle rit naar huis wakker gebleven, aiii. Nou goed; thuis ging hij lekker op bed en waren Jan en ik ook behoorlijk uitgeteld, dus wij zijn ook vroeg ons bed in gedoken.

Zondag:
Op zondag had ik weer allemaal leuke plannen, die meteen ‘s ochtends begonnen. Ik had de ochtendshift met Morris en samen gingen we aan de slag met het in elkaar zetten van een traphekje (lees: dat nog steeds niet is gelukt en het is inmiddels twee dagen later).

Verder was het een ochtend van spelen in de speeltuin, naar de bakker, keten in huis, boekjes lezen; je weet wel. Het standaard pakket baby-entertainment :D.

Rond half 12 vertrok ik met vriendinnen Mikki en Vera naar Amsterdam voor een dit-is-geen-babyshower van vriendin Layla, die hoogzwanger is. Tijd voor een hele gezellige middag bijkletsen en lekker eten met m’n liefste vriendinnen. Zoooo fijn dit <3.

We haalden ook nog even twee verjaardagen in én dus de babyshower dus het was een grote uitwisseling van cadeau’s <3. Ik kreeg voor mijn verjaardag een geweldige tas van Ölend, met van die dikke hengsels en ik ben er echt HEEL blij mee 😀

Rond een uurtje of 5 reden we weer naar huis en toen was ik ka-pot. Maar het was ook de dag dat Jan en ik 7 jaar verkering hadden, dus dat wilde ik eigenlijk ook wel vieren. In de auto naar huis brainstormde ik nog even over wat we zouden kunnen doen, maar toen ik thuis aankwam zat de hele woonkamer vol met vrienden en baby’s hahaha. Oók gezellig, dus we bleven thuis en borrelden daar gezellig met vrienden. En dat was echt heel erg leuk.

Toen iedereen rond een uur of 7 weg was, was het tijd voor Morris om naar bed te gaan en voor mij om even helemaal uit te tunen. Ik ben echt iemand die oplaadt van me-time en intens geniet, maar ook leegloopt van tijd doorbrengen in sociale situaties. En dit weekend was een opeenvolging van sociale situaties en je meid kon het even helemaal niet meer bolwerken.

Ik ging op de bank liggen met MAFS, Jan bestelde eten en hield wijselijk zijn mond en zo kwam het helemaal goed. Dit was alles wat ik nodig had na dit gezellige en drukke weekend <3.

Maandag:
Op maandag gingen we weer vol goede moed aan het werk. Ik sliep een beetje uit, omdat het Jan z’n ochtend met Morris was en ik had even behoefte aan rust en langzame dingen. Maar niet te lang, want er stonden allemaal leuke werkdingen op de planning.

Zo ging ik aan de slag met wat campagnes, schreef ik insteken voor nieuwe samenwerkingen, dook ik in m’n mailbox en was het ‘s middags tijd om de keuken in te duiken voor vier nieuwe recepten voor GWMBAE. Heerlijk! Ik maakte o.a. een baby roti en twee gerechtjes met zalm.

Om stipt 5 uur moest ik m’n werk neerleggen (dat wil zeggen; de gerechten waren klaar en gefotografeerd, maar de keuken was een grote teringzooi), om Morris op te halen van de opvang. En ik zeg stipt om 5 uur, want we hadden wandelplannen! En omdat Morris rond 7 naar bed gaat en rond 6 wel wil eten, hadden we een klein uurtje de tijd. Dus op naar de opvang!

Daar had onze kleine vriend bijzonder weinig geslapen én een hele eenkennige dag gehad (we zitten totaal in die fase), maar toch gingen we er nog even met ‘m op uit. En dat vond ie een partij leuk :D.

Morris zetten we weer in z’n troon in de rugdrager en het eerste stuk van de wandeling, heb ik ‘m op mijn rug gedragen. Een kleine workout :D. We wandelden bij ‘t Wed, wat je beter het Wet kan noemen want het halve strand lag onder water, maar het was wel echt een hele leuke route om te lopen. Over duinen, door bosjes, door het mulle zand. Echt intens van genoten. En Morris ook.

Halverwege zijn we even gestopt voor een slokje water en een stukje banaan, op een zanderige plek waar Morris voor het eerst lekker met z’n handjes in het duinzand kon spelen. Beter dan die grijpgrage handjes die bij ons in de tuin steeds in de zwarte aarde zitten, hahaha.

Jan nam Morris op de terugweg op z’n rug en rond kwart over 6 waren we weer thuis. Ik dook snel de keuken in om Snorries eten op te warmen en Morris viel ongeveer in z’n bord in slaap hahaha. Hij was zoooo moe, de schat. Maar! Hij at wel ontzettend goed van een van z’n lievelingsgerechten: broccoli met zalm en aardappel.

Om 7 uur lag de Snormeister in bed en begon de avond voor Jan en mij. Het huis was een teringzooi én ik moest nog koken – waar ik weinig zin in had – maar we hebben ff de schouders eronder gezet en het hele huis opgeruimd en gezond gekookt dus applaus voor Jan & Leo. Om een uur of 8 zaten we op de bank met Kopen Zonder Kijken en was het tijd om te chillen.

Maar niet voor lang, want ik wilde nog even aan het werk omdat de recepten van die middag nu nog fris in m’n hoofd zaten, dus om 9 uur kroop ik weer achter m’n computer om nog even aan mijn e-book te werken. En dat was echt genieten, want ik vind het zooooo leuk om met dit project bezig te zijn! 😀

Inmiddels is het dinsdagochtend en heb ik wederom een e-book-dagje op de planning. Ik moet een paar dingen voor opdrachtgevers doen, maar verder duik ik vanmiddag denk ik gewoon weer de keuken in om de laatste gerechten te maken en fotograferen. Ik moet er nog 7 en ik denk dat ik daar twee dagen voor nodig heb. Maar of dat deze week lukt, betwijfel ik… Het zou wel écht awesome zijn.

Ik hoop datje het gezellig vond om te lezen over m’n afgelopen dagen en praat je natuurlijk vrijdag bij over hoe de komende dagen zijn. Ik hoop dat ze in het teken staan van lente-opruimings, een gezellige woensdag met Morris vol nieuwe avonturen, een chille donderdag, een fietstocht door de duinen en drie dagen gezond eten, maarrrr pin me er niet op vast. Ik spreek je vrijdag :D.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *