Leo’s leven 220: Morris z’n eerste verjaardag & nieuwe tuinset

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 16 april 2024! Precies één jaar geleden werd ik moeder van Morris dus van harte gefeliciteerd allemaal met de verjaardag van kleine Snor 😀 Terwijl m’n ene schatje aan het werk is en m’n andere schatje op de opvang in de watten gelegd word, ben ik thuis aan het werk om o.a. jou bij te praten over mijn afgelopen dagen. Die stonden natúúrlijk in het teken van de eerste verjaardag van kleine Morris en dat maakte het een heel leuk weekend. Ook was het een weekend vol buitenkeuken-content, speeltuinen, zonnestralen en ijsco’s, een nieuwe tuinset en tuin-opruimings, cadeautjes en meer. Lees je gezellig mee?

Vrijdag:
Op vrijdag had ik echt een heerlijke werkdag; eindelijk even een écht goede en productieve dag. Ik schreef m’n dagboek, beantwoordde mails, leverde een preview aan voor een samenwerking én dook de keuken in om nog drie gerechten te maken voor mijn nieuwe boek dat heel binnenkort uitkomt. Ik kreeg ongelofelijk veel hulp van jullie bij het kiezen van de cover, dus dank je wel daarvoor. Het is grappig hoe een van de twee designs mij echt het minste aanspreekt maar IEDEREEN om me heen kwam steeds terug bij dat ontwerp en hier online was ook overduidelijk 90% voorstander van oranje-roze, dus ik ga maar mee met de meute ;-). En ik ben er wel blij mee hoor!

Nu was het initiële idee om het boek op Morris z’n verjaardag te lanceren, maar dat is vandaag en dus niet gelukt hahaha. Ik ben nog bezig met het bouwen van een webshop, moet nog 12 recepten fotograferen, ben volop aan het designen in Indesign en wil het dan ook allemaal nog laten checken door een iemand die gespecialiseerd is in kindervoeding. Ik hoop dat ik het in mei kan lanceren, dat is in ieder geval m’n doel. En omdat ik in mei ook nog op vakantie ga, wordt dat waarschijnlijk halverwege mei. Over een maandje dus… 😀

Aan het einde van de middag was het mooi geweest en voegde ik me bij Jan en Morris die in de tuin aan het spelen was. Oooh wat was het lekker zonnig. We dronken een rosé, aten een lekker maaltje en rond 7 ging Snor naar bed. Jan dook de keuken in voor een simpel maaltje en ik kroop op de bank met MAFS <3.

Zaterdag:
Op zaterdag hadden we een heerlijke, drukke dag. ‘s Ochtends werd de nieuwe tuinset geleverd die ik jullie binnenkort uitgebreid ga laten zien, zodra ik klaar ben met een mini make-over incl. wat afstyling enzo. Jan en ik waren er wel even zoet mee om ‘m in elkaar te zetten terwijl we tegelijkertijd Morris aan het entertainen waren. Het was een gezellige chaos :D.

Snor ging rond half 11 naar bed en sliep toen tot kwart over 12; hadden wij even tijd om e.e.a. in orde te maken. We ruimden de tuin op en Jan reed naar de stort met heel veel afval. En stond daar o.a. in een file voor de vuilstort met een auto vol naar sloot stinkend tuinafval, hahaha. Heel goor, maar ik heb er erg om gelachen.

Ondertussen waren Snorrie en ik lekker aan het lunchen en daarna zijn we ff met z’n drie boodschappen gaan doen én naar de kweektuin geweest. Z’n middagdutje had ‘ie weer eens geen zin in, dus toen zijn we maar in full entertainment-modus gegaan.

Ook ging ik nog ff langs HEMA voor z’n verjaardagstaart en we deden boodschappen voor de eerste keer witte asperges dit jaar. Oeeeeh!

Vriend Jorick kwam bij ons eten en alles aan deze dag voelde als een perfecte zonnige dag voor asperges. Heerlijk! We maakten ze op klassieke wijze klaar en ook Morris at voor het eerst een paar hapjes ervan. Hij vond het volgens mij heel lekker, hahaha. Echt cool.

Het naar bed brengen van Snorsta ging vandaag wel wat moeizaam. Doordat hij z’n middagdut had overgeslagen en al om kwart over 12 wakker was van z’n ochtenddutje, was ‘ie al ruim 6 uur wakker. Veel te lang voor ons kleintje en hij was helemaal over z’n toeren. Zo overstuur dat ‘ie niet in slaap kwam. Oooh, m’n hart.

Uiteindelijk hebben we ‘m een paar keer 5 minuten laten huilen (en dan troosten en terugleggen in bed) en na een keer of 3 werkte dat en ging hij eindelijk slapen. Maar oh oh oh, ik vond het zelf ook eventjes lastig. Maar we did it. Goed gedaan Snor! En mam.

‘s Avonds chillde Jan met vriend Jorick en nam ik ff wat tijd voor mezelf. Het is tijd voor een baddersessie met MAFS en ik lag lekker op tijd in bed.

Zondag:
De nacht was niet vlekkeloos met een hoestende baby om half 6 ‘s ochtends, maar gelukkig viel hij toch nog weer in slaap en begon de dag rond 7 uur. En wat voor dag! Jorick liep vandaag de Rotterdam Marathon, dus die had een nachtje bij ons geslapen en daardoor was het meteen gezellig beneden. Snorrie kon niet wachten om z’n cadeau uit te pakken – oké er stond een groot cadeau in opvallend inpakpapier in het midden van de kamer, ik snap wel dat je daaraan begint te peuteren – en was meteen heel blij, haha.

We wilden hem iets geven waar hij lekker op kon klimmen, maar een houten klimrek vonden we ‘m nog net iets te jong voor. Toen vond ik online hele leuke foamblokken in de vorm van een regenboog, waar hij op kan klauteren, in kan liggen, etc. Echt tof! En hij was er erg blij mee, want het klauteren begon meteen al. Love it!

Dit is een link naar het cadeau en als je via deze link bestelt, dan krijg ik een klein percentage van jouw bestelling! Dit kan oplopen tot 6% van jouw bestelling bij bol.com, dus het kán voor mij veel opleveren terwijl het jou niets kost! Je hoeft niet dit item te bestellen, je kunt ook iets anders bestellen, als je maar via mijn link naar de site of app gaat.

Jorick snelde naar Rotterdam en wij legden Morris op bed voor een kort ochtenddutje. We zijn op advies van velen in mijn DM op zondag gaan experimenteren met een halfuurtje slapen in de ochtend, zodat hij ‘s middags twee uur tukt in plaats van z’n middagdut opeens over te slaan. Op zondag ging dit… PERFECT. Tegen alle verwachting in! Ik maakte ‘m om kwart over 10 weer wakker – uit een heeeeele diepe slaap- en hij was meteen vrolijk. Woop woop!

Tijd om even met z’n drie wat verjaardagsboodschappen te doen én we zijn nog even naar de kinderboerderij gegaan. Maar de dieren hadden net eten gehad, dus die vonden het wel even best met ons. Er was één geit met aandacht voor Snor, maar goed; een geit is tenminste iets :D.

Rond 1 uur legden we Morris weer op bed en wonder boven wonder ging hij wéér gewoon slapen. En precies twee uur. Wat top was, want nu konden Jan en ik even de laatste dingen voorbereiden voor z’n verjaardag – shoarma maken, een kip kebab in elkaar rijgen op de Green Egg, de DIY Hema taart versieren, slingers ophangen – en om 3 uur stonden mijn ouders voor de deur. Of nou ja; om kwart voor 3, want team Ter Veld komt altijd te vroeg.

En toen barstte het feest los! We vierden Morris z’n verjaardag voor familie en een paar vrienden. Niet te groot, wel rete gezellig met z’n allen in de tuin. Morris werd om 3 uur wakker, dus die haalde ik rustig uit bed en ik trok ‘m z’n verjaardagspak aan, dat gelukkig paste!! Feesthoed op en gaan, op naar de menigte!

Nou, dat was natuurlijk nogal spannend. M’n schat bleef stevig tegen me aangekropen bij me zitten, maar vond het volgens mij wel leuk om iedereen te zien. Zolang ik ‘m maar vasthield <3.

We zongen liedjes, bliezen kaarsjes uit en aten lekker een stuk taart. Oók Morris, want nu is hij 1 jaar en mag hij in principe alles eten. YES! Zo’n zin in! En de taart viel enorm in de smaak :D.

Verder was het een super gezellige verjaardag waarbij we met z’n allen in de tuin konden zitten. We hadden simpele hapjes, lekkere wijntjes van m’n vader en Jan stond in de buitenkeuken te rocken met een geweldige kip kebab aan het spit. Heerlijk! Kinderen speelden in de tuin en het nieuwe cadeau van Morris viel bij alle kids van 1-7 in de smaak. VET! Dit waren de cadeautjes die Morris kreeg:

‘s Avonds aten we de heerlijke kipkebab op en ook dat was een groot succes. Uiteindelijk was iedereen om 8 uur weg en lag Morris lekker te slapen. Die had genoeg indrukken te verwerken. En wij trouwens ook. Maar het was echt een hele hele hele leuke dag.

Maandag:
Op maandag werd Snorstra wederom om half 6 wakker, maar dit keer ging hij niet meer slapen. Wel gewoon in z’n bed zitten en zichzelf entertainen, maar doordat ‘ie flink moest hoesten steeds, was ik ook wakker. Goedemorgen! Ik overwoog nog om er lekker op tijd uit te gaan, zodat we even ergens konden gaan wandelen, maar het was echt kakweer, dus we bleven mooi zo lang mogelijk in bed.

Morris ging vandaag naar de oppas, terwijl Jan en ik allebei aan het werk gingen. Mijn dag bestond uit reels maken, Instagram dat de hele tijd vastliep, recepten uitschrijven, boek editten, m’n administratie 2023 afronden en nog meer videocontent maken. Veel werk en ik had aan het einde van de dag echt vierkante ogen.

Daarom besloten we Morris gezellig met z’n twee op te halen bij de oppas, zodat we even een lekker wandelingetje buiten konden maken. Even de frisse lucht in. Maar gettssssss het waaide zo hard, dat we na een kort rondje maar weer naar huis zijn gegaan. Ik heb aan weinig dingen in het leven een hekel, maar wind is er absoluut een van. Ik HAAT wind.

‘s Avonds kookte ik een lekker maaltje van Green Chef en skipte ik wederom mijn pilatesles, omdat ik veel te moe was. Het was tijd voor een kop thee en yoga, thuis voor de tv. En om half 10 lag ik in bed. Heerlijk!

Inmiddels is het dinsdagochtend en ben ik drukkkk met Morris z’n verjaardag haha. Maar ik moet eigenlijk echt veel werk doen vandaag, maar pffff ik geef mezelf ook een beetje ruimte om te chillen. En bij te komen. En emo te zijn. We hebben gewoon al een JAAR een baby in ons midden. En we hebben ZO’N leuk kind. En we doen het echt goed man. Iedereen is blij in huis. Zelfs Ted! Gewoon al een JAAR. Voor april 2023 had ik nog nooit een luier verschoond; laat staan voor een baby gezorgd 24/7. En nu is het alweer 16 april 2024. Pffff!

Nou goed; vandaag staat vooral in het teken van dat soort hersenspinsels en dat is top. Hopelijk gaan we Snorrie vanavond nog even vieren met een leuk dinertje buiten de deur. Zin in! Echt hard werken komt dan morgen wel weer, dan komen m’n schoonouders oppassen dus kan ik flink aan de slag. En donderdag heb ik nog geen plannen, dus dat is ook heerlijk.

Ik spreek jou in ieder geval vrijdag weer. Zin in!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

2 reacties op “Leo’s leven 220: Morris z’n eerste verjaardag & nieuwe tuinset

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *