Leo’s leven #151: enorm veel klussen met pap en mam, HET vloerkleed en de opening van het strandseizoen

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 28 februari! Terwijl ik dit dagboek schrijf, snééuwt het buiten en ik ben groot tegenstander van die situatie. Allemaal leuk en aardig die sneeuw, maar ik heb gister met m’n gezicht in het zonnetje gezeten in het koffiehoekje in m’n tuin en ben sinds dien helemaal aan voor het voorjaar.

Meer plezante dingen die wel ook gaande zijn tijdens het schrijven van dit dagboek; er pruttelt op de achtergrond een wasmachine vol babykleertjes en hydrofiele doeken én ik zit in een heel fijn opgeruimd huis waar opeens een afgetimmerde trapkast is en een stellingkast en gelapte ramen en een tuin die opgeruimd is. Het is helemaal heerlijk.

Dit weekend zijn mijn ouders op bezoek geweest om ons te helpen om #casaripperda nóg een stukje meer af te maken voordat de baby komt (de nesteldrang heerst in de familie haha) en het was MEGA fijn. Verder heb ik lekker gewerkt, heb ik ein-de-lijk een goed vloerkleed op de babykamer, had ik een fijne avond met vrienden én kraamzorg, ging ik in bad, kluste mee met m’n vader en las een leuk boek. En natuurlijk praat ik je in dit dagboek uitgebreid bij.

Ik pak er nog even een pak stroopwafels bij en dan gaan we van start. Klaar voor? Dit waren mijn afgelopen dagen:

Vrijdag:
Vrijdag was echt een major drukke werkdag. Ik schreef m’n dagboek, checkte campagnes (dit is meer werk dan je denkt), publiceerde de blogpost over tips om zelf een gallery wall te maken, deed iets voor linkmaker, beantwoordde veel mails omdat ik dat de rest van de week verzaakt had, publiceerde een recept ennnn leverde een preview aan voor een campagne waar véél werk in zat. Boodschappen, koken, fotograferen, proeven, uitschrijven, social teksten schrijven – dat werk.

Deadline werk met borrelnootjes en 0.0 bier op vrijdagmiddag

Om 6 uur was ik klaar met werken en was het tijd voor weekend. Hoewel we geen plannen hadden op vrijdagavond, hadden we toch spontaan het huis vol vrienden. En dat was echt heer-lijk. Jan en ik hadden al gegeten en ik was echt niets meer van plan behalve misschien even in bad gaan en vroeg naar bed gaan. Jan zou bij vrienden wat gaan drinken, maar uiteindelijk kwam iedereen bij ons en was het echt een super fijne avond. Ook kwam er een bevriend stel mee met vrienden van ons en de chick van die twee is onze kraamverzorgster. VET nice en echt een hele gezellige avond mee gehad. Dat is toch fantastisch; dat je elkaar al kent voordat de kraamweek er is <3.

Zaterdag:
Op zaterdag hadden we een fijn dagje. Niet te druk, niet te veel dingen die we per se wilden doen. De ochtend stond in het teken van een beetje opruimen, wasjes draaien en met Teddy knuffelen en rond lunchtijd kwamen vrienden van ons met baby op bezoek voor bijkletsen, babyknuffels en lekker eten. Vet gezellig.

Het nieuwe vloerkleed voor de babykamer kwam trouwens eindelijk binnen. Oh je wil echt niet weten hoeveel DM’s ik de afgelopen tijd heb gehad met tips voor vloerkleden die nét niet aan m’n wensen voldeden. Super lief dat iedereen zo meedenkt. Maar ook 88x dezelfde dingen binnen gekregen die ik zelf al minstens 100x had bekeken hahaha. En nog steeds lukt het niet om een vloerkleed te vinden dat: beige/wit is, gele stippen heeft, rond is, 150cm diameter heeft. Er is één zo’n kleed die aan al deze wensen voldoet en die is 300 dollar in Amerika én kost nog eens 200 dollar om hierheen te verzenden. Koekoek. Dus ik heb water bij de wijn gedaan en nu zijn we gegaan voor een kleed zonder stippen. In een soort greige achtige kleur; een beetje beige, een beetje licht, een beetje grijs-achtig. Hij past per ongeluk perfect bij de commode en heel misschien schilder er ik er ooit nog zelf stippen op. Maar ik denk eigenlijk dat het niet nodig is, want… ik ben wel tevreden 😀 Ja mensen; de zoektocht staakt hier. HEERLIJK, hahahha.

Dit is vloerkleed “FRAAI Rond hoogpolig vloerkleed – Lofty Creme/Wit” van Volero. Ons kleed op de slaapkamer komt daar toevallig ook vandaan!

‘s Middags was het SUPER mooi weer en besloten Jan en ik lekker naar het strand te gaan. Daar zijn sommige strandtenten sinds dit weekend weer open, dus tijd voor een eerste (alcoholvrije) biertje in de zon op het strandterras. YES!

‘s Avonds gingen we verder met opruimen; de trapkast en zolderkamer moesten leeggeruimd worden, zodat we daar met mijn ouders konden klussen de komende dagen.

dit is een before foto van de trapkast-situatie

We aten een simpel maaltje, maar wel een échte klassieker van gewoonwateenstudentjesavondseet en daarna was het tijd voor een avondje samen op de bank. Jan keek lekker een serie die hij geweldig vindt, ik las lekker een boek met allemaal F1-race-geluiden op de achtergrond. Heerlijk even met z’n twee zo <3.

Dit boek is trouwens echt een aanrader. Het beantwoordt allerlei kwesties waar je als zwangere mee te maken krijgt, op een wetenschappelijke manier. Zoals; mag je in de sauna als je zwanger bent, kunnen er tanden uit je vagina groeien na de bevalling en groeien je voeten als je zwanger bent? Erggg interessant!

Zondag:
Op zondag werden we allebei goed wakker. Jan ging nog even sporten, ik deed lekker rustig aan in bed. M’n ouders kwamen om 11 uur om te helpen klussen dit weekend en dat was echt een vettttt productief en gezellig weekend.

Mijn rol was voornamelijk om iedereen van lekker eten te voorzien; een rol die me goed past ;-). Lekkere lunches met soep en afbakbroodjes, goed avondeten voor de harde klussers.

Ondertussen gingen m’n vader en Jan aan de slag met het aftimmeren van de trapkast – eindelijk niet meer tegen koffers aankijken in m’n huis dat tot in de puntjes is afgewerkt haha – en m’n moeder nam de tuin onder handen. Die stond er inmiddels een beetje sneu en dood bij, dus daar kon wel ff een hark doorheen. Heerlijk!

Ondertussen hield ik me bezig met ein-de-lijk de nachtlampjes ophangen op onze slaapkamer. Die lampjes had ik al maanden geleden gekocht in losse onderdelen en dacht ik ‘wel even’ in elkaar te zetten, Maar dat mislukte totaal en toen vroeg ik hulp en dat ging ook niet goed en nu had ik ze een paar weken geleden aan m’n vader gegeven met de boodschap: red dit. Het maakt niet uit wat het kost en welke nieuwe onderdelen je nodig hebt, zorg dat ze het doen. En dat lukte!

Hahhaha deze foto

Dus nu kon ik ze eindelijk aan het plafond ophangen en nu ben ik een zeer blije meid met dimbare lampjes aan beide kanten van ons bed <3. Heerlijk!

‘s Avonds aten we lekkere zalmpakketjes met roomkaas uit de oven en om 10 uur ging ik lekker naar bed. Heerlijke dag zo.

Maandag:
Ook op maandag bleven mijn ouders in Haarlem om te helpen. Dit keer ging m’n moeder aan de slag met alle ramen in ons huis – die moesten echt een keer gelapt worden -, kluste m’n vader een hele stellingkast op de zolderkamer in z’n eentje in elkaar, was Jan lekker in een koffietentje aan het werk en ik hield me bezig met bouwmarktbezoekjes en het schilderen van de nieuw afgetimmerde trapkast én hield veel pauze tussendoor met thee en zonneschijn. Heerlijk!

‘s Avonds kookte ik een lekker simpele kip kerrie voor alle harde werkers van vandaag en daarna reden m’n ouders terug naar Assen.

Klik hier voor dit – al zeg ik het zelf- gewellllldige recept.

Tijd om lekker even in bad te gaan en m’n hardwerkende lijf ontspanning te bieden. Daarna ging ik vroeg naar bed en vanochtend werd ik heerlijk wakker in een huis waar in twee dagen tijd, heel veel lekkere to do’s waren opgelost. ZO fijn dat we wat hulp hebben gevraagd en gekregen <3.

Inmiddels is het dus dinsdagochtend en is het gestopt met sneeuwen! YES! Verder heb ik vandaag een lekker druk dagje met allemaal dingen waar ik zin in heb. En ook de komende dagen worden wel leuk, want ik ga weer een zwangerschapsupdate schrijven, buiten de deur werken, de schoonmaakster komt (mijn nesteldrang en ik kunnen niet wachten), we organiseren een winterbarbecue bij ons thuis, gaan aan de slag met de balustrade en ‘s avonds heb ik weinig plannen. Kortom: fijne, rustige dagen met genoeg reuring. Zin in!

Ik spreek je vrijdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

3 reacties op “Leo’s leven #151: enorm veel klussen met pap en mam, HET vloerkleed en de opening van het strandseizoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *