Zalm met roomkaas in bladerdeeg

Goedemorgen leuke mensen! Een paar dagen geleden werd ik wakker met een ontzettende zin in bladerdeeg. De zin bleef de hele dag hangen en dus dook ik ‘s avonds de keuken in om weer eens een gerecht in bladerdeeg te maken. Man, dat was lang geleden. En waarom eigenlijk?! Ik maakte zalm met roomkaas in bladerdeeg; wat echt verrukkelijk was en super makkelijk klaar te maken. Waarom eet ik dit niet vaker? En waarom eet jíj dit niet vaker? Let’s zalm!

Zalm met roomkaas in bladerdeeg

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor zalm met roomkaas in bladerdeeg. Erbij eet ik aardappeltjes uit de oven en sperziebonen. Binnen 30 min op tafel. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr zalmfilet
  • 2 el kruidenroomkaas
  • 4 velletjes bladerdeeg
  • paneermeel
  • sperziebonen
  • 425 gr roast potato's van celavita
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  • Snijd de zalm in twee stukjes met een inkeping. Smeer in die inkeping wat kruidenroomkaas.
  • Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Leg de zalm op een stukje bladerdeeg en vouw het andere velletje bladerdeeg er overheen. Druk goed aan.
  • Strooi een laagje paneermeel over een bakplaat. Dit zorgt ervoor dat als je de zalm hierop legt en er komt nog wat vocht uit lopen, dat het opgenomen wordt door de paneermeel, in plaats van dat het bladerdeeg er zompig van wordt.
  • Lak de bladerdeegpakketjes af met een beetje geklutst ei en zet ze 25 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de aardappeltjes klaar in de oven of Airfryer en kook de sperziebonen in 12 minuten gaar.
  • Eet smakelijk!

Ik vond het echt een ontzettend lekker recept en ga dit weer ff wat hoger op m’n to-eat-lijstje zetten. Zo makkelijk en zo lekker. Ik hoop dat het jou ook smaakt. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

2 reacties op “Zalm met roomkaas in bladerdeeg

  • Ziet er echt heerlijk uit. Wel een vraagje, is de zalm niet droog na 25 minuten oven..? Dat moet natuurlijk om het bladerdeeg te garen, maar ik zou dan denken dat de zalm te ver is, of viel dat dus mee?

    • Nee, maar 25 min is idd wel de max voor de zalm! Gelukkig zit er ook die romige kruidenroomkaas in, dus dat maakt het prima. Maar langer dan 25 minuten moet ‘ie er idd niet in 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept