Goedemorgen leuke mensen! Een paar dagen geleden werd ik wakker met een ontzettende zin in bladerdeeg. De zin bleef de hele dag hangen en dus dook ik ‘s avonds de keuken in om weer eens een gerecht in bladerdeeg te maken. Man, dat was lang geleden. En waarom eigenlijk?! Ik maakte zalm met roomkaas in bladerdeeg; wat echt verrukkelijk was en super makkelijk klaar te maken. Waarom eet ik dit niet vaker? En waarom eet jÃj dit niet vaker? Let’s zalm!
Zalm met roomkaas in bladerdeeg
Ingrediënten
- 300 gr zalmfilet
- 2 el kruidenroomkaas
- 4 velletjes bladerdeeg
- paneermeel
- sperziebonen
- 425 gr roast potato's van celavita
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Snijd de zalm in twee stukjes met een inkeping. Smeer in die inkeping wat kruidenroomkaas.
- Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Leg de zalm op een stukje bladerdeeg en vouw het andere velletje bladerdeeg er overheen. Druk goed aan.
- Strooi een laagje paneermeel over een bakplaat. Dit zorgt ervoor dat als je de zalm hierop legt en er komt nog wat vocht uit lopen, dat het opgenomen wordt door de paneermeel, in plaats van dat het bladerdeeg er zompig van wordt.
- Lak de bladerdeegpakketjes af met een beetje geklutst ei en zet ze 25 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de aardappeltjes klaar in de oven of Airfryer en kook de sperziebonen in 12 minuten gaar.
- Eet smakelijk!
Ik vond het echt een ontzettend lekker recept en ga dit weer ff wat hoger op m’n to-eat-lijstje zetten. Zo makkelijk en zo lekker. Ik hoop dat het jou ook smaakt. Enjoy!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!
Maaike zegt:
Ziet er echt heerlijk uit. Wel een vraagje, is de zalm niet droog na 25 minuten oven..? Dat moet natuurlijk om het bladerdeeg te garen, maar ik zou dan denken dat de zalm te ver is, of viel dat dus mee?
leonie zegt:
Nee, maar 25 min is idd wel de max voor de zalm! Gelukkig zit er ook die romige kruidenroomkaas in, dus dat maakt het prima. Maar langer dan 25 minuten moet ‘ie er idd niet in 😀