Hallo fijne mensen! Deze week maakte ik weer eens een simpele plaattaart, oftewel: flammkuchen. Ik maakte ‘m klaar met wat restjes die nog in de koelkast lagen, maar hij smaakte er niet minder om. Op de plaattaart gingen spekjes, stukjes courgette en pijnboompitten. Super simpel, super lekker. Aan de slag!
Flammkuchen met spek en courgette
Ingrediënten
- 125 gr biologische spekjes
- 2 el crème fraîche
- 1/2 courgette
- 1 el pijnboompitten
- 1 x flammkuchen deeg van Tante fanny
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Rol het flammkuchen deeg uit op een bakplaat, met het bakpapiertje dat erbij geleverd wordt eronder.
- Smeer het deeg in met een laagje crème fraîche en verdeel de spekjes erover.
- Snijd de courgette in kleine blokjes en verdeel ook over de plaattaart.
- Strooi de pijnboompitten erover en top af met een beetje versgemalen peper.
- Bak de plaattaart zo'n 20 minuten af in de oven.
Voor de oplettende lezer: ik deed er ook nog bieslook op en die ging mee in de oven, maar daar proefde je uiteindelijk niets van terug. Die kan je dus achterwege laten; scheelt weer een ingrediënt.
Verder vond ik het erg lekker, hoewel de spek wel echt overheersend was. Misschien komt dat doordat ik al een tijdje geen spekjes meer had gegeten, maar ik vond de smaak vrij overheersend ;-). Nu is courgette natuurlijk ook vrij neutraal van smaak en pijnboompitten zijn ook niet bepaald enorme smaakbommetjes, maar het geheel was dus wel iets uit balans. Maar goed; toch lekker gegeten.
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Joke zegt:
Hallo,
Een tip!
De bieslook heb ik niet voor het bakken op de flammkuchen gestrooid maar na het bakken direkt er over gestrooid.
Dat gaf de flammkuchen een frissere smaak en kwamen de andere ingrediënten ook beter tot hun recht.
leonie zegt:
Goeie tip!