Leo’s leven #143: geweldige Nederlandse serie, babykleertjes uit Rotterdam en IKEA diy-boekenkast

Goedemiddag leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 31 januari. Kan je geloven dat dit alweer de laatste dag van januari is? Ik vond het best wel een prima maand, met best wel lekker weer (een paar goed zonnige dagen!), een fijne wintersport, een rustig begin aan m’n werk en weinig écht hele donkere dagen. Hoe was het voor jou?

Vandaag praat ik je bij over hoe m’n afgelopen dagen waren en die stonden in het teken van lekker lunchen bij een nieuwe hotspot in Haarlem, babyshoppen in Rotterdam, drama met m’n droger, heel veel Chinees eten, een heerlijk bezoek aan IKEA (we zijn bezig met een boekenkast!!) en een gewelllldige nieuwe serie. Lees je mee?

Vrijdag:
Op vrijdag had ik een kort werkdagje waarin van alles gedaan moest worden, voor ik naar Rotterdam kon om bij vriendin Marte wat babyspullen op te halen. Een van de taakjes op m’n to do list was ’15 minuten mailbox’ en ik moet zeggen dat dit me echt héél goed bevalt. Gewoon iedere dag, of bijna iedere dag, maximaal 15 minuten actief m’n mails beantwoorden en that’s it. Natuurlijk kijk ik de rest van de dag ook gewoon naar de mails die er binnen komen, maar ik ga er echt max 15 minuten voor zitten om mensen van antwoord te voorzien. Zo hou ik m’n mailbox netjes bij en is het voor mezelf niet zo’n ENORME taak elke keer waar ik enorm tegenop zie. Nee; wat je in 15 minuten gedaan krijgt is mooi en de rest is helaas pindakaas, morgen weer een dag. ;-).

Hysterische meid vertrekt naar Rotterdam!

Na de lunch stapte ik in de auto naar Roffa voor echt een dramatische rit die 40 minuten langer duurde dan de bedoeling was en me door dorpjes en steden als Alphen aan den Rijn stuurde, hahaha. Erg interessante route. Maar! Eenmaal bij Marte was het super gezellig en hadden we een hele leuke middag. Met kids, cheesecake, een wandeling om kinderen uit te laten én heel veel leuke kinderkleding die ik van Mart over kan nemen. Helemaal heerlijk.

Cadeautje van Marte <3

Om 5 uur stapte ik in de auto terug naar huis en toen ik bijna thuis was, ben ik even op de parkeerplaats van IKEA gestopt voor het volgende. Kom’t ie hoor: life hacks met Leo. Ik bestelde vanaf de parkeerplaats van IKEA, kwartiertje van m’n huis, alvast m’n thuisbezorgd bestelling bij een Chinees restaurant, om ervoor te zorgen dat als ik thuis was, ik niet te lang hoefde te wachten HAHAHA. Zo idioot, maar helemaal chill, want toen ik thuis was, duurde het nog 20 minuutjes in plaats van tering lang en toen had ik een shitload aan voedsel. MJAM. Laat de avond beginnen!

Het was tijd voor een avond met mezelf en Ted en een vrolijk trappelende baby in m’n buik, óp de bank met een serie en drie borden Chinees. Ooooh wat heb ik ervan genoten.

Drie keer dit opgegeten. Genoten van iedere hap.

Zaterdag
Na echt een bijzonder onrustige nacht – ik gok dat er (veel?) vetsin in het eten zat en daar slaap ik niet zo goed op (ga me alsjeblieft geen lezing geven over hoe slecht vetsin is voor m’n ongeboren kind, ik heb één avond Chinees gegeten, ik denk dat we het wel overleven met elkaar) – maarrrr dat mocht de pret niet drukken voor de zaterdag. Zo stond ik namelijk om 9 uur al met een roller en een kwast in m’n handen, klaar om de groene muur in de woonkamer nog één laatste laagje verf te geven. De eerste drie lagen (…) hadden redelijk gedekt, maar ik zag nog een paar oneffenheden en had nog een restje verf, dus smeerde dat er ook maar op. Hoppa!

En nu is het mooi strak!

Daarna was het tijd voor een koffiedate met vrienden die de bouwval nog niet hadden gezien – en wij hun baby-tweeling nog niet, hahaha – en daarna was het veel te mooi weer om binnen te blijven en te klussen. Tijd dus om er even lekker op uit te gaan!

We fietsten naar de stad en streken neer bij het nieuwe restaurant Buns of Glory, aan het Spaarne in Haarlem. Hier hebben we verrukkelijk geluncht en het was zo leuk en lekker, dat ik erover heb geschreven in dít artikel over lunch hotspots in Haarlem.

Tijdens de lunch maakten we een planning voor het komende weekend, zodat we vrij efficiënt een aantal klusjes weg konden werken. Vandaag op de planning: een paar kleine klussen, zodat we daarna naar IKEA kunnen voor het boekenkast-DIY-project. En wat babyspullen.

Om half 5 waren we bij IKEA en besloten we eerst maar even een hapje te eten, want ik begon hangry te worden – en dan is een IKEA op zaterdagmiddag echt de laatste plek waar je wil zijn – én een uur later is het IKEA restaurant heel druk. Dus; half 5 aan de piepers, kan gewoon.

Na het eten doken we zéér goed voorbereid de IKEA in. We wisten precies wat we nodig hadden – twee plafonnières, een specifiek babymatrasje, drie IVAR kastjes en twee fotoplanken – en tijdens het eten hadden we op de site al opgezocht waar dit allemaal lag in de winkel. Zo hebben we in een uur tijd echt rete efficiënt die hele IKEA doorgespit en stonden we om half 7 weer buiten. NICE!

‘s Avonds hadden we allebei te veel zin om meteen aan de slag te gaan met het in elkaar zetten van de IVAR kastjes, dus dat hebben we meteen maar gedaan, hahaha. Lekker bezig!

Ik heb er wel precies nul foto’s van gemaakt, dus die hou je nog van me tegoed.

Zondag
Op zondag stond een grote klus op de planning, namelijk de trap schilderen en de logeerbank reinigen, zodat een vriendin die van me over kon nemen.

Waarschuwing: zelf je meubels reinigen met zo’n meubelstoomapparaat (150 euro ofzo) is tot nu toe echt LANG niet zo bevredigend als al die filmpjes op Instagram je doen geloven. Sad. Niet echt de investering waard. Ja; je haalt er wel veel vuil uit, maar vlekken niet echt heel erg….

Zo’n trap schilderen vergt nogal wat voorbereiding, want er moest nog van alles afgekit worden, je moet dingen afplakken én alles van boven halen wat je nodig hebt, want je kan er natuurlijk een paar uur lang niet overheen lopen. Dus ook de kat moet ff opgesloten worden in een ruimte, zodat die niet met z’n witte bibs in de groene verf gaat zitten. Uitdaging, kan ik je vertellen.

Uiteindelijk was ik ook echt langer bezig met deze tweede groene laag dan verwacht, maar het zit er nu wel superstrak in. Overigens lukt het me niet meer om de hele trap zelf te schilderen, dat trekt m’n rug niet meer. Maarrr Janneman kon natuurlijk helpen, dus samen hebben we het karweitje geklaard. Terwijl Ted LUIDKEELS en 4 UUR LANG in de slaapkamer zat te miauwen alsof het het einde van de wereld was. Hij moest eens weten hoe goed z’n leventje is.

Terwijl de trap aan het drogen was, deden wij nog even weekboodschappen voor de komende week, omdat we de afgelopen dagen toch wel echt weer vrij ongezond geleefd hadden en dat eigenlijk niet chill is. Dus even een goede voorbereiding treffen en zorgen dat er veel te snaaien is in huis, waar je ook nog een beetje voedingsstoffen uit haalt. Komkommers, tomaat, wortels, noten en bananen to the rescue!

Daarna dook ik de keuken in om een lekkere plaattaart in elkaar te flansen en daarna zijn we lekker op de bank gekropen met een nieuwe serie. We keken Modern Love Amsterdam op Amazon Prime – speciaal een abbo voor afgesloten – en ohhhhhh wat is dit GOED. Ik had al hele goede reviews voorbij zien komen op twitter, maar omg we hebben nu twee afleveringen gezien en ik heb ZO erg gehuild en ooooh wat is alles goed aan deze serie. Dikke aanrader!

Plaattaart met gekarameliseerde ui, spekjes en geitenkaas
Makkelijk en lekker recept voor plaattaart met gekarameliseerde ui, spekjes, geitenkaas, pompoen en basilicum. Je bent ongeveer 45 min aan het koken, maar het zijn wel allemaal simpele stappen. Eet smakelijk!
Check out this recipe

Maandag
Op maandag was het tijd voor een werkdag. En niet alleen voor mij, maar ook voor Janneman. Vet gezellig dat ‘ie wel twee dagen thuis werkt en dat we gewoon lekker weer een beetje meer ritme in het leven krijgen zo. Love it!

Favoriete collega <3

Ik hield me bezig met het uitschrijven van het recept van de plaattaart, bewerkte de blog over hotspots in Haarlem en publiceerde een tosti-blog opnieuw. Daarna was het tijd voor planningen, een moodboard voor m’n zwangerschapsshoot (ik wil het heel anders doen dan die standaard shoots) ennnn ik koos een winnaar voor de winactie met Animeaux op Instagram.

Om 2 uur moest ik naar de dokter om een bobbel in m’n oksel te controleren – zal wel iets met m’n zwangerschap te maken hebben, maar moet toch nog ff een echo binnenkort #sad – en daarna wandelde ik ff langs kruidvat en de tuinen voor wasmiddel met babygeur en aloe vera gel voor mijn INTENS jeukende benen.

Aan het einde van de middag dook ik de keuken in voor een lekker orzo receptje – dat ik als het goed is zo nog ga uitwerken op m’n blog – en ‘s avonds sportte ik nog gezellig bij Robin van Best in You.

En dat beste mensen, waren de afgelopen dagen. Nu is het dinsdag en ben ik lekker aan het werk. Ik heb er al een Pinterest meeting opzitten, ben in cijfers en analyses voor budgetten gedoken en ga vanmiddag aan de slag met twee campagnes, een stukje admini en die orzo-blog. Verder is er vandaag een geweldige kledingbestelling binnengekomen – ik typ dit as we speak in een kobalt blauw pak -, komt er nog een PUMA bestelling binnen vanmiddag én wordt er een knalgroene stoel geleverd voor #casaripperda. Vanavond is het tijd voor yoga en de komende dagen draait ‘t om werk, een heel leuk bezoekje van een tv-programma om te kijken of ons huis geschikt is voor opnames, een cocktailparty en als ik je vrijdag weer spreek, wordt op dat moment de houten balustrade geplaatst. Ooooh zo’n zin in!

Oh en was het allemaal koek en ei de afgelopen dagen? Neen! Want ik heb nog steeds drama met m’n droger en ik kan inmiddels wel HUILEN zo gek word ik er van. Mocht je dat willen volgen, check vooral m’n insta. En duim voor me bij de droger-goden dat hij het vandaag goed gaat doen, want anders vrees ik dat ik ‘m uit het raam moet gooien en dat kan m’n zwangere lijf eigenlijk niet aan. Pffff.

Ik spreek je vrijdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

7 reacties op “Leo’s leven #143: geweldige Nederlandse serie, babykleertjes uit Rotterdam en IKEA diy-boekenkast

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *