Hotspots voor lunchen in Haarlem

Hoi hoi! Inmiddels woon ik al bijna vier jaar in Haarlem en dus heb ik de afgelopen tijd een flink aantal leuke hotspots voor lunchen in Haarlem ontdekt. Vandaag is het tijd voor een overzicht van alle toffe lunch-tentjes in deze toffe stad. Ik krijg op Instagram vaak de vraag waar je nu het beste naartoe kan om te lunchen in Haarlem, dus in deze blogpost deel ik mijn lijstje met toffe adressen voor lunchen in Haarlem met je. Ik blijf deze blog ook updaten, zodat je altijd van de toffe plekken op de hoogte bent.

Dikke tip vooraf; ik tag altijd alle plekken die ik leuk vond of waar ik nog naartoe wil op Google Maps. Je kunt gewoon een label hangen aan een plek en zo weet je altijd wat er bij je in de buurt zit. Mega chill!

Andere huishoudelijke mededeling; ben je op zoek naar toffe restaurants voor avondeten? Check hier mijn lijstje voor hotspot om te dineren in Haarlem.

Buns of Glory (Centrum)
Dit weekend (jan 2023) nieuw ontdekt: in het oude Wolkers aan het Spaarne (tip: zonnig terras!!), vind je nu Buns of Glory. Een lekkere lunchzaak met allemaal heerlijke broodjes. De kaart loopt uiteen van All day breakfast (eieren, pannenkoeken), tot tosti’s, tot koude en warme broodjes, smashburgers of loaded fries. De keuze is reuze en het is dan ook moeilijk om daadwerkelijk ergens voor te gaan.

Wij gingen voor een broodje met pastrami en gesmolten kaas en een tosti met pulled chicken en kaas. En mannnn wat ws dat lekker. Soms krijg je bij restaurants pulled chicken en dan is het een beetje droog, maar dit was echt zooo lekker sappig. Mjam!

Verder vond ik het interieur helemaal gezellig, hebben ze ’s zomers dus een zonnig terras en moet je ook zeker even naar het toilet gaan voor een prachtig behangetje, haha. Tja; dingen waar ik blij van word. Love it!

Frenchie (Centrum)
Een van m’n favoriete plekken is Frenchie. Ik vind het gezellig, het interieur spreekt me enorm aan, de kaart is verrassend en de sfeer is heerlijk. Dit is echt een fijne plek om met een vriendin af te spreken of samen met Janneman naartoe te gaan. Het eten verrast me altijd; ik vind het niet MEGA geweldig, maar wel echt verrassend en dat is ook leuk (en het is echt niet slecht ofzo; ik ben gewoon een beetje een snob geworden). Maar echt een aanrader deze plek. Gaan! Ik ga meestal voor lunch, maar je kunt er ook terecht voor ontbijt, borrel en diner.

Verrassende vistaco
Vet rare bao bun, maar wel lekker, haha. Ennn bestel hier home made limo!

Meneer Frans (Centrum)
Ook dit is een van m’n favoriete adresjes; meneer Frans zit op een hele toffe locatie. Niet aan de straat en je moet ff zoeken, maarrrrr als je door (!) de interieurwinkel Van Duivenboden Interieur loopt, vind je dit fijne plekje in een binnentuin. Het terras is dan ook een binnentuin (lekker kindvriendelijk én heel chill omdat het vrij rustig is) en binnen is het gewoon gezellig. Ik vind het interieur niet geweldig, maar het eten is wel echt heel erg goed hier. Ik ga hier graag heen voor lunchafspraken :).

Dakkas (Centrum)
Jaaa, dit is pas een leuk adresje. Als je een uitstapje maakt naar Haarlem is dit wel een toffe plek om naartoe te gaan. Voor lunch, borrel en diner. De dakkas is letterlijk een kas op het dak van een parkeergarage, in het centrum. De kaart is verrassend en de gerechten zijn VET lekker. De porties mogen groter, maar ik vind het juist wel chill ofzo. Echt; I LOVE de dakkas; ook vanwege de look en de algehele sfeer die er hangt. Vooral in de zomer (maar ze zijn in de winter ook gewoon open) is deze plek heerlijk. Wat een top adresje!

Het Veerkwartier
Een echte hotspot, maar wel heel erg buiten het centrum, is Het Veerkwartier. Mocht je bij de IKEA zijn of een auto/fiets ter beschikking hebben, dan is deze plek wel echt nice. Het restaurant ligt aan de Veerplas en heeft een heerlijk terras, maar ook binnen is het gezellig. Het interieur is creatief (je kijkt je ogen uit) en de kaart is ook zeker niet standaard. Ik vind het eten niet gewelllllldig (wel prima), maar vooral de plek maakt dat dit echt een heerlijke locatie is om af en toe neer te strijken.

lunchen in haarlem

Volkslust (Centrum)
Hier ben ik echt vaak te vinden; Volkslust is altijd goed. Het eten is lekker, de keuze is reuze en het is gewoon echt een prima plek. Als in; altijd goed. Niet speciaal, wel gewoon helemaal top. Dit is typisch een plek waar ik met m’n ouders naartoe ga, haha. En de locatie is heel handig; je vindt Volkslust op de weg naar Haarlem station. Oh en de tosti’s zijn een aanrader hier. En de salade met carpaccio ook (maar dan wel zonder rode ui).

Vet fijn; bij de salades krijg je ook gewoon brood en daardoor vult het vet goed. En het brood is HEERLIJK.

Kweekcafe (Noord)
Dit is een soort kindercafé, maar Kinderloze Leo vind het ook een geweldige plek. Echt lekker hippie, lekker een bij elkaar geraapt zooitje, lekker vrij en los en gezellig. I LOVE deze plek. En de locatie is geweldig (vooral in het voorjaar, zomer, najaar), omdat het bij de kweektuin is (loop hier ff doorheen, super mooi en bloemig) en er een kinderboerderij is. Echt, deze plek is ZO fijn. Het eten vind ik trouwens wederom niet gewelllldig, maar om koffie te drinken is het een top plek.

#ikbenm’nfotosvandezeplekkwijtdusbezoekhetvooralzelfvooreenimpressie

By Lima (Centrum)
Dit is ook een topper. Midden in het centrum en echt een leuke kaart. Ik heb hier altijd lekker gegeten (vooral die vegan eiersalade is lekker)(zie foto) en zit hier regelmatig uren te werken. Wat een fijne plek! Er komen wel ook veel kinderen en interieur is misschien een klein beetje tuttig, maar het is toch wel echt een hotspot; vooral omdat de kaart zo verrassend en goed is. Leuke spot!

Teds (Centrum)
Dan ff een gek adresje in dit lijstje van leuke plekken om te lunchen in Haarlem. Ik heb namelijk een haat-liefde verhouding met Teds. Eigenlijk klopt alles aan Teds en word ik er heel blij van; het interieur is geweldig en ik word er altijd door geïnspireerd om weer wat nieuws in huis aan te pakken. De kaart is ook gewelllllldig; ze hebben hier ALLES wat je wil. Het is een All Day Brunch concept en ze schenken alcohol en I’m loving it. Het personeel is ook ontzettend leuk en tja; het klinkt allemaal fantastisch toch?

Het enige nadeel vind ik dat de paar keer dat ik hier ben geweest de porties altijd tegenvallen en het eten eigenlijk ook wel gewoon echt vrij saai is? Ik had zojuist gepocheerde eieren met avocado-toast en Hollandaisesaus en het was ZO flauw. En de wentelteefjes met banaan en bosbes heb ik ook wel eens gehad en dat stelde ook echt teleur. ZO jammer. Maar; wel gewoon echt een toffe plek om naartoe te gaan, dus toch tip ik ‘m ff. Misschien ben jij niet zo’n kritische eter als ik ;-).

Cleeff (Noord)
Dit is momenteel m’n favoriete adresje. Je vindt Cleeff nét in Haarlem Noord en het is echt een lekkere plek voor lunchen in Haarlem. Helemaal mijn smaak qua inrichting, de kaart is TOP, het personeel mega aardig, de koffietjes zijn verrukkelijk. Werkelijk alles is leuk aan Cleeff. Ga. Hier. Naartoe! <3

#zithierbijnaiedereweekenhebergewoongeenfotovanhaha

Toujours (Centrum)
Je vindt Toujours op de grote markt en ik heb er één keer geluncht en vond dat top. Vet lekker gegeten, heerlijk wijntje erbij. Toch kan ik niet helemaal de vinger erop leggen waarom ik deze plek niet GEWELDIG vind. Wel echt meer dan prima (een 7,5-8), maar m’n hart gaat sneller kloppen van andere plekken in dit lijstje. Maar echt; het is een prima plek om neer te strijken :D. Meer dan prima. Haha. Maar ik voel ‘m niet zo. PS: De courgette is hier wel HEEL erg lekker.

ML
Zin in een betaalbare sterrenlunch? Ga naar ML! Je vindt dit geweldige restaurant op de grote markt in Haarlem en ik heb er al regelmatig eten besteld en één keer geluncht. En dat was dus echt fantastisch. Lekker wijntje erbij, heerlijk gegeten. Ik hou van dit soort restaurants waar écht goed gekeken is naar smaken en hoe die te combineren. maar goed; ML heeft niet voor niets een ster. Echt een must visit dit!

gotta love lunchen in Haarlem

Heb jij nog een goede tip voor een leuke plek om te lunchen in Haarlem? Laat je hieronder horen!

Zoals gezegd blijf ik deze lijst updaten, zodat je altijd op de hoogte bent van de leukste adresjes volgens ondergetekende ;-).

See you in Haarlem!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

28 reacties op “Hotspots voor lunchen in Haarlem

  • Constanze zegt:

    Nieuwe adresje in de mooiste straatje van Haarlem: ti bisou crêpes boutique. Een pareltje, echt frans, met veel vegetarische gerechten, veel vegan opties en ook biologisch & lekker

  • Mijn favorieten in het centrum zijn Metzo (heerlijke lunch) en Jamon Jamon (de beste broodjes!). Je kan bij Jamon Jamon zitten als je geluk hebt, maar alleen al een broodje afhalen is echt de moeite waard.

  • Zit niet in Haarlem maar in Bloemendaal: Fleurie. Echt mega chill eten, super rustig en in een mooie omgeving. Beetje een huiskamergevoel en het personeel is top. Goeie koffie en lekkere wijn. Als ik even geen zin heb in de drukke stad ga ik daar vaak lunchen in het weekend! Verder is Café Zuidam ook echt top, wel een beetje aan de prijzige kant voor wat je krijgt maar de service is top en het eten is echt insane!!

  • Ik vind Metzo in de Warmoesstraat (leukste straatje van Haarlem) heerlijk. Je kan daar nu ook leuk buiten zitten met het mooie weer. Mijn favo is het broodje steak tartare met eendenlever krullen🤤!

  • SAME!!!
    Ik heb echt ook die haat liefde verhouding met Teds. Telkens een deceptie terwijl de kaart er zo heerlijk uitziet. Met toujour snap ik het ook wel, denk dat het een beetje onpersoonlijk aanvoelt.
    Ik mis zelf nog the ramen brothers en Mica, met de allerlekkerste koffie en home made pancakes. Ook heel fijn om te werken. Vascobello is ook prima maar wel a bit pricy.

  • Marieke zegt:

    Ik mis NATIVE! By far mijn favoriet.

    Mega vriendelijk personeel, heerlijk koffie en thee plus bijbehorende taartje. Lunchkaart is simpel maar echt lekker.

    • Jaaa Native is fijn, maar wel vooral in de zomer vind ik. En meer een koffie-tentje? Hoewel; ik heb er gewoon nog nooit geluncht, haha. Maar inderdaad; héél fijn plekje!

  • Hoi Leonie,

    Leuke tips!
    Tot vorig jaar woonde ik ook in Haarlem, en mijn favoriet voor lunch (of eigenlijk nóg meer favoriet voor high tea/koffie met gebak) is het Hofje Zonder Zorgen. Loop langs de bar door naar het achterste gedeelte van het restaurant en je zit helemaal top, met uitzicht over het hofje!

    Groetjes
    Anne

    • Oeeh Jansje en Paris ken ik nog niet! Wolkers vond ik geen aanrader. Daar kreeg ik een tosti zonder ketchup en toen was ik chagrijnig (haha, wat een non reden).

  • Lunch & Co in de Generaal cronjestraat is heel leuk! Niet alleen leuk, maar ook heel lekker en ook zeker niet duur. Echt een aanrader!

  • Ik heb echt precies hetzelfde met Teds! Ik kom er heel regelmatig omdat ik het zo’n leuke tent vind, maar het eten is altijd mweh.

  • Ik was vorige week een dagje naar Haarlem en heb je hele blog afgezocht naar zo’n post. Plaats je hem vandaag haha. Heel leuk, ga ik bewaren voor de volgende keer 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *