Door Elske – Hoi hoi! Nou, laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: zomerstamppotjes klinkt als een heel raar woord. Waarschijnlijk is zomerstamppot helemaal geen echt woord (correctie: Google vertelt mij dat het wel is), maar dat zou het wel moeten zijn. Waarom? Omdat ze geweldig zijn. Perfect voor ieder moment, zélfs in de zomer. Maar ook gewoon in de winter.
Dus bij deze geef ik jullie wat inspiratie voor een zomerse stamppot. Niet te zwaar met worst en jus, maar met lichte ingrediënten zoals bijvoorbeeld rucola en vis. ? Let’s go!
Stamppot broccoli met limoen en vis
Klinkt super fris toch? Deze broccolistamppot bevat maar vier ingrediënten en is binnen een kwartiertje klaar. Kind kan de was doen! Dat krijg je met aardappelpuree uit een zakje. Love it!
Stamppot van rode biet en wortel
Jaja lieve mensen; eigenlijk kan je van allerlei groentes toevoegen aan je stamppot. Zo ook rode biet. En dat geeft dan weer een lekker rood/roze tintje. Staat vrolijk op je bord toch? Dikke plus is dat het ook nog eens lekker smaakt volgens Leo dus kom maar op met die bieten stamppot.
Stamppot andijvie met gorgonzola en appel
Mijn eigen all time favorite voor stamppot is deze met gorgonzola en appel. Altijd goed-je: of het nu zomer of winter is! En stiekem het allerfijnste? Binnen max. tien minuten klaar 🙂
Stamppot van zoete aardappel met rucola en spekjes
De ingrediënten van deze stamppot zijn nou niet typisch zomers, maar wel giga lekker, dus ik zet het bij dit overzicht. Lijkt mij heerlijk en een fijne variatie op de gewone aardappelpuree. Hoe lijkt deze stamppot jou?
Stamppot sla met soja champignons en seroendang
Stamppot sla klinkt toch vet lekker? Vooral in combinatie met die soja champignons en seroendang lijkt deze stamppot mij heer-lijk! Een Aziatische stamppot zullen we maar zeggen. Wie had dat gedacht…
Rucola stamppot met geitenkaas, honing en walnoten
Met de combi geitenkaas, honing en walnoten kan je bijna niet mis gaan. Zo ook niet in dit recept voor rucolastamppot. De geitenkaas uit de oven smelt zo door je aardappelpuree heen. En dat met de zoetigheid van honing en de crunch van de walnoten, hmmm… Gaan we verder niets meer over zeggen; moet je gewoon beleven 😉
Dat waren ze alweer! Eten jullie stamppot in de zomer of vind je dat echt een winterse maaltijd? Laat het weten in de comments! 🙂
Leo is ook te volgen op een bult andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?
Lotte zegt:
Het is eind november…????
elske zegt:
Klopt haha! Ik heb dit artikel ook al een tijdje geleden geschreven, maar laten we zeggen dat ‘ie iets later online is verschenen dat de bedoeling was 😉 Gelukkig zijn veel van deze stamppotjes ook prima te eten in de winter!
Sigrid zegt:
Wat een gek artikel voor in November