Leo’s week 44 & 45: schaatsen met Oscar, vakantie, tijdelijk wonen in Haarlem, een nieuwe sport, truffelparty, naar de kapper en meer!

Goedemiddag leuke mensen! Jaaaa het is weer tijd voor mijn weekdagboek! Wat niet echt een weekdagboek is momenteel, omdat ik steeds achterloop, maar ik hoop dat je dat niet MEGA erg vindt en dat je vandaag lekker meeleest <3.

Ik heb je onwijs veel te vertellen. MAN! Vorige keer vertelde ik je over Het Grote Nieuws, dat Jan en ik een huis aan het kopen zijn en we zitten nu nog steeds midden in het proces. Ik ga je erover bijpraten.

Maar ik ga je ook vertellen over het verjaardagscadeau dat we geven aan mijn ouders die 60 zijn geworden, de verjaardag van eindbaas Oscar die 2 werd, mijn aankomende vakantie, tijdelijk wonen in Haarlem en meer! Zin in? Pak er een kop thee of een glas wijn bij, installeer jezelf op de bank/een fitnessapparaat (ik krijg vaak berichtjes dat jullie mijn dagboek lezen tijdens het fitnessen, haha lekker beziggg)/ergens waar je comfortabel bent en let’s go! Dit waren mijn hoogte- én dieptepunten van de afgelopen twee weken…

Het verjaardagscadeau voor mijn ouders die 60 werden
Nouuuu dit was een hoogtepuntje hoor! Vorig weekend sjeesde ik met Janneman naar Assen en Groningen voor familie-tijd. Mijn moeder werd 60 en Oscar werd 2. Vet gezellig.

Op zaterdag waren we bij mijn ouders met het hele gezin en gaven mijn zus en ik eindelijk het verjaardagscadeau dat we al een tijdje in gedachten hadden. We gaan met z’n allen volgend jaar meivakantie een week lang in een oude villa in de Bourgogne vakantie vieren. ZO FIJN! Met z’n allen, wel flink de ruimte allemaal om je eigen gang te gaan, maar ook gewoon heel fijn samen kunnen zijn. We zitten noordelijk in de Bourgogne en het stikt daar van de wijnboeren en dus gaan we heerlijk wijntjes drinken (met mijn vader die handelt in wijn) en quality time hebben met elkaar. Bovendien is de tweede baby van mijn zus dan als het allemaal goed gaat 4 maanden en kunnen we allemaal heel fijn met elkaar zijn. ZO VEEL ZIN IN! Woehoeee! En ja: duur cadeau, maar je ouders worden maar één keer allebei 60, toch? 😉 En ik denk dat je van elkaar moet genieten zo lang dat allemaal makkelijk kan en dan zijn dit soort uitspattingen zo waardevol <3.

IMG_7911
Sas en ik maakten een rebus met een zin die pap en mam vertelde dat we met z’n allen naar de Bourgogne gaan 🙂 Mooi echt hieraan ook: deze foto maakte ik 2 seconden voordat Oscar een glas rode wijn over de hele tafel gooide en de rebus vrijwel onleesbaar maakte, hahaha

Oscar’s verjaardag & voor het eerst schaatsen
Datzelfde weekend was ook Oscar jarig. Hij werd 2 en dat was vet leuk. We vierden zijn verjaardag op zondag en hij kreeg echt meeeeega veel cadeau’s. Niet normaal! Ik had ‘m een stoere hoodie van Adidas gegeven, haha: love it!

IMG_1795
Een heel klein jongetje met een heel groot cadeau

Yorick (mijn zwager) en Jan wilden dit weekend nog even samen schaatsen en Sas, Oscar en ik gingen kijken. We gingen met z’n allen naar een schaatsbaan in Groningen en dit was ZO leuk. Oscar was echt zo zo zo enthousiast hierover. Terwijl hij 2 is! Hij wilde zelf ook super graag schaatsen en dus hebben we ijzertjes voor ‘m gekocht. ZO LIEF!

IMG_1173
Samen met Oscar kijken hoe Jan en Yorick zich aan het uitsloven zijn. LIEF TOCH!

Onder begeleiding van Jan en Yorick ging Oscar het ijs op en dit was echt het allerleukste ooit. Zo’n veel te klein kindje helemaal plezier hebben op het ijs. Hij vond het echt vet mooi. Sas en ik stonden echt zo hard te genieten van de kant. Mensen, mijn éierstokken. Ik hou ze nog ff in bedwang, maar het wordt met zoveel schattigheid wel moeilijk, haha.

IMG_1106
LOVE this

Het gaat goed met de financiering
Eerst maar een huis kopen…  😉 En daar zijn we nog druk mee bezig. De datum dat ons voorbehoud voor financiering afloopt komt dichtbij, maar de ontwikkelingen gaan allemaal goed. Ik wil niet te veel in detail treden, maar ik hoop dat ik jullie volgende week eindelijk het goede nieuws kan vertellen. En dan echt. Aaaaaah! 😀

Ik heb vakantie aangevraagd
Verder merk je wel een beetje dat ik het weer ietwat druk heb; m’n dagboek komt steeds te laat online, ik benoem het regelmatig, haha. Maar! Ik heb lekker even wat vakantie voor mezelf geregeld. Nu ben ik natuurlijk ZZP’er en kan ik in principe vakantie nemen wanneer ik wil, maar er blijven altijd opdrachten komen die ik dan weer niet af wil zeggen omdat ik er geld mee verdien. Maar! Ik heb voor mezelf besloten dat ik vanaf 15 december vrij neem, t/m 2 januari. Dat betekent dat ik in die tijd – als het goed is- geen opdrachten voor anderen doe en misschien zelfs wel helemaal vrij neem van het bloggen. Maar dat laatste week ik niet zeker. Ik ga in ieder geval voor de kerstrecepten vooruit werken en verder zie ik het wel. Het is de bedoeling dat de laatste maand van het jaar vooral een relaxte maand wordt en dan gaan we er in januari weer vol tegenaan. Mooi plan wel, toch?

Tijdelijk wonen in Haarlem
Verder hebben Jan en ik tijdelijk in Haarlem gewoond! We mochten een week lang passen op het huis van vrienden van ons die net in Haarlem zijn gaan wonen. Zij gingen op vakantie naar Oman, wij mochten op poes Charles passen. En man: wat was dat leuk <3. Dit beest heeft echt zo insane veel aandacht nodig en ik werk natuurlijk thuis, dus dat was echt een top match.

IMG_0885
Meet our huisgenoot: mooiste Britse korthaar ooit: Charles! Achter die prachtige goudgele ogen schuilt een heel intens karakter, hahaha.

Verder was het ook zo fijn om even Haarlem te leren kennen, omdat we daar als het goed is volgend jaar dus zelf ook gaan wonen.

IMG_0966
Ontbijten bij Meneer Frans (er komt binnenkort een hotspotartikel online over Haarlem)
IMG_9733
Op vrijdagavond burgers eten en biertjes drinken bij Fortuyn in Haarlem. LEKKER!

Ik kon lekker op m’n fietsje door de stad, we hebben een wandeling gemaakt in de duinen, zijn gaan eten bij het strand, ik heb al een mooie wijnwinkel ontdekt (belangrijke zaken als je naar een nieuwe stad verhuist) en meer van dat alles. Vet fijn!

IMG_0906
Mooi straatje in Haarlem

VET ZIEK
Minder fijn was alleen dat ik tijdens het wonen in Haarlem toch wel een paar dagen ziek op bed heb gelegen. Holymoly; er gaat me toch een hardnekkige verkoudheid rond! Ik dacht eerst dat het aan mijn belabberde weerstand lag, maar ik heb geloof ik een aantal anderen aangestoken met mijn verkoudheid en bij diegenen blijft hij ook DIEHARD hangen. Ik ben er een week of 2 echt gaar van geweest en nu na 3,5 heb ik ‘t gevoel dat ik er wel weer ben. Wat een ellende.

Gelukkig was Charles lekker om me heen om me te vermaken <3.

IMG_0872
Heel lief, maar niet heel comfortabel; ik lig op m’n zij en Charles ging bovenop me liggen, hahaha

Een nieuwe sport <3
Ook heb ik in de afgelopen twee weken een nieuwe sport ontdekt! Ik gebruik nu de app OneFit om te kijken welke sport ik leuk vind en heb meteen vorige week al een toffe sport ontdekt. Zo volgde ik vorige week woensdag mijn eerste les Aerial Yoga en ik ben verkocht. Dit is een vorm van yoga waarbij je in grote doeken hangt. Je ondersteunt je yoga-oefeningen door die doeken en kunt zo hele andere dingen doen. Ik vond het zoooo fijn en tof en elegant en heerlijk. Ik ga vanmiddag weer, woehoe!

IMG_6569
Bij Aerial yoga hang je in een soort elastische doeken. En het is zo mega chill. Je doet gewoon yoga zoals je normaal doet, maar dan doe je heel veel oefeningen in het doek; denk bijvoorbeeld aan je 2nd warrior, maar dan met je voorste been hang je in het doek. Ook hang je zo nu en dan op de kop en dat is heerlijk ontspannend en voelt heel goed. Verder deden we nog een dancerspose in het doek en is bijvoorbeeld ook de meditatie in het doek; dan vouw je ‘m als een soort hangmat om je heen. HEERLIJK! Ik moet wel steeds een beetje bijkomen na de les, omdat ik een klein beetje last heb van zeeziekte, door dat hangen in die doek, haha. Terwijl ik op zee nergens last van heb. Maar verder vind ik het mega chill. Ik vind het sportief gezien nog niet heel uitdagend, maar voor m’n sportieve uitdaging ga ik nog op zoek naar een andere sport. Ik vind het in ieder geval voor m’n rug, lenigheid en mentale rust heel fijn.

Over OneFit trouwens: dit is echt een mega chille app: je kunt met je OneFit abonnement álle sporten doen die aangesloten zijn bij OneFit en dat zijn er heel heel heel erg veel. Zo heb ik vorige week ook een dansles gevolgd, ga ik vrijdag nog naar Barre (lijkt me tof) en staan op mijn lijstje nog: apenkooien, hot yoga, pilates, Afrikaanse dans, twerking (ja echt, hier is een les in), paaldansen en nog veel meer. Dit kan ik allemaal uitproberen met OneFit, voor een vast bedrag per maand en onbeperkt sporten. CHILL! Ik hoop echt dat OneFit binnen nu en 4 maanden ook naar Haarlem gaat… 😀

Reünie met Oostenrijkmensen 😀
Wat ook erg leuk was vorige week, was de reünie met de mensen met wie ik op persreis ben geweest naar Ost Tirol dit jaar. Er werd vanuit het Oostenrijks toerismebureau een lunch georganiseerd om te netwerken en daar kwamen een aantal van de mensen met wie ik op reis ben geweest ook. En dat was echt vet gezellig. Zo leuk om elkaar weer even te zien en bij te kletsen. Ik had met een paar mannen in de groep begin dit jaar echt een super goede klik, dus het was leuk om elkaar weer te zien.

Bovendien heb ik weer met een aantal toffe regio’s in Oostenrijk gepraat over het organiseren van een wintersport dit jaar. Ik hoop dat het door gaat. Ik hou je op de hoogte! 😀

Brunchen met vriendinnen
De afgelopen twee weken waren ook volgepropt met sociale dingen en ondanks dat ik het druk had, had ik er wel steeds heel veel zin in. Zo leuk!

Zo gingen we afgelopen zaterdag brunchen met m’n beste vriendinnetjes bij Café de Paris in Amsterdam.

IMG_1431

Sinds kort  heb ik het concept bruchen helemaal ontdekt en ik ben fan! Het is zo chill om al overdag met elkaar af te spreken en dan ‘s avonds gewoon op tijd thuis te zijn en nog iets anders kunnen doen.

En zo zaten we dus afgelopen zaterdag om 12 uur al aan de Bloody Mary’s en Mimosa’s en heel erg lekker eten. Althans: mijn French toast van suikerbrood met bacon, banaan, bessen en maple syrup was ge-wel-dig. De service bij Café de Paris was echter belabberd slecht. Wat dat betreft dus helaas geen aanrader… Als je nog een tof adres voor brunch in Amsterdam weet: let me know!!

Steak tartare eten in Roffa
Ook ging ik deze week lekker een hapje eten met Marte in Rotterdam. We hadden zo ontzettend veel om bij te kletsen. In de anderhalf maand tijd dat we elkaar niet hadden gezien was Marte ten huwelijk gevraagd, had ik een huis gekocht (als het goed is), had Marte promotie gemaakt en weet ik wat allemaal nog meer. INSANE! We worden echt volwassen en het is tijd voor onvolwassenheid:P haha #sendhelp.

IMG_1976

We aren bij Le Nord in Rotterdam Noord en ik ben echt wel een beetje fan van deze plek. Heel erg lekker eten, leuke service, leuke mensen en echt heel erg dicht bij Rotterdam Centraal; wat makkelijk is als je met iemand van buiten de stad afspreekt. Ik at er een heerlijke steak tartare, dronk lekkere wijn ennnn at een verrukkelijk kaasplankje na. MAN, wat een topavond. En het was zo fijn om Mart weer even te zien <3.

IMG_0908

Truffelparty met allemaal leuke mensen
Nog meer gezelligheid beleefde ik afgelopen dinsdag op de Truffelparty die werd georganiseerd bij restaurant 5&33. Zij serveren ieder jaar in een bepaalde periode heel veel gerechten met truffel en die periode werd nu afgetrapt met een truffelparty. Het was vet gezellig want Jan was mee, we kwamen de Cityguys tegen, vrienden uit Brazilië en Jenny met wie ik naar Curacao ben geweest, dus het was sociaal gezien echt super gezellig. Ook de champagne vloeide rijkelijk en dat was top! Oh en we hebben natuurlijk lekker gegeten! Heerlijke carpaccio met truffel, een prima truffelrisotto en een verrukkelijke runderwang met truffel. MJAM!

IMG_1325_Facetune_08-11-2018-14-44-54
Voor het eerst voor een perswand met m’n vriendje <3
IMG_1284
Lekker donker, maar reuze gezellig

Om 7 uur was het feestje afgelopen (lekker tijdstip!) en hadden Jan en ik nog meer honger en zijn we naar Tales & Spirits gegaan. Hier hebben we nog heerlijk even wat gegeten en heel onnodig een cocktail gedronken en om een uur of 10 waren we thuis en lagen we er helemaal van af. Heer-lijk. Wat een lekkere avond!

Nieuw haar
We zijn bijna door alle hoogtepunten heen, maar ik moet je ook nog even bijpraten over m’n kappersbeurt. Ik ging voor de 4e keer dit jaar naar Salon B bij kapper Ayleen en ze heeft m’n kapsel weer helemaal heerlijk gemaakt. Ik vond m’n haren wat droog, er moest weer een stuk af, het zat veel in de knoop en er mocht wel weer wat glans in. Ayleen heeft m’n haren weer een Colorshine treatment gegeven en m’n haar weer in model geknipt en ik ben echt vét blij. Eindelijk zit m’n haar weer goed en is het handelbaar. Woehoe!

Je leest trouwens hier een blog over mijn haarroutine!

IMG_6696
Rommelig, geel, pluizig en lang. Dit is obviously de before-foto
IMG_5641
Glanzend, koel, fatsoenlijk op lengte en niet meer pluizig. Dit is het eindresultaat! En het zit hier een beetje netjes, maar…
IMG_1379_Facetune_09-11-2018-13-24-59
Dit is hoe het nu valt. Love it!

Big Green Egg weekend
Als laatste sluit ik m’n weekdagboek én m’n afgelopen weekend af met heel veel Big Green Egg heerlijkheid. Jan heeft onze luxe barbecue helemaal toegeëigend en ik geniet er intens van. Zo kwam ik zaterdagmiddag na de brunch met vriendinnen thuis en trof ik Jan in de keuken aan; hij was een brood aan het bakken op de Big Green Egg buiten.

FullSizeRender 3
Broodje gemaakt door Janneman

We schonken samen een wijntje in, trokken warme kleren aan en zijn toen lekker onder het afdakje in de tuin gaan zitten. Terwijl er inmiddels pizza’s op de Big Green Egg lagen, de regen in de tuin kletterde, zaten wij heerlijk te chillen met een wijntje, eten en de warmte van de Green Egg. Dit was zó fijn! Man, wat hebben we het goed.

IMG_1455
Pizza’s uit de Big Green Egg zijn the best
IMG_1533
Oh en zondag hebben we 6 uur lang gekookt, om deze spare ribs te maken. ‘s Avonds aten we ze met een vriend van Jan en de F1 op voor de tv. Heerlijk!

Een mooi einde van dit weekdagboek, toch? Wederom waren het twee weken vol hoogtepunten en maar weinig dieptepunten. Hoewel dat lange ziek zijn, wel echt gaar was. Maar ik ben er gelukkig weer bovenop.

Ik gok zomaar dat het me volgende week weer niet lukt om een weekdagboek online te zetten (ik ben op dit moment met 7 betaalde opdrachten tegelijkertijd bezig, koekoek), maar wie weet. Ik ben er in ieder geval binnenkort weer op woensdag om je bij te praten over de dingen die nog komen gaan. Zo ga ik bijvoorbeeld een les geven tijdens een cursus foodjournalistiek ism Elle Eten (spannend!), hoop ik je binnenkort meer te kunnen vertellen over ons nieuwe huis, ga ik naar 2 events waar ik vet veel zin in heb, zie ik Elske deze week, zie ik veel vrienden de komende weken, heb ik een luxe etentje op de planning. Kortom: genoeg mooie verhalen in de maak. YES! Tot snel?

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Leo’s week 44 & 45: schaatsen met Oscar, vakantie, tijdelijk wonen in Haarlem, een nieuwe sport, truffelparty, naar de kapper en meer!

  • Aanradertje bij one fit is ook freezlab. 3 minuten in -110. Het klinkt echt vreselijk maar het doet Zoveel fijne dingen voor je lichaam en gemoedstoestand!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *