Salade met peer, gorgonzola en walnoten

Hallo leuk mens! Het is herfst en herfst is wat mij betreft helemaal niet het juiste moment om salades te eten, maar het gaat toch gebeuren. Ik had namelijk blauwe kaas over én zin in peer en bedacht toen: heuyyyy dat kan heel goed samen in een salade.

Ik maakte echt een super lekkere, vullende, grote, enorme, herfstige salade en vond het uitermate geschikt. Hoewel ik eigenlijk gewoon niet van salades hou (wat een werk, zowel het klaarmaken als het opeten duurt lang), maar dit was wel een topper. Dus: let’s salad!

Nodig voor twee personen: grote zak gemengde sla (voordeelverpakking) – 2 peren – 1 bakje spekjes – handje sperziebonen – 1/2 courgette – handje walnoten – 10 cm komkommer – beetje honing – zoveel gorgonzola als je wil – 1 stronkje witlof

Snijd de peren in plakken en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Giet er een beetje olijfolie en honing over en bak ze 12 minuten af op 180C. Ze zijn klaar als ze er gebakken uitzien en zacht zijn geworden.

Ontdoe de sperziebonen van de kontjes en knip (knippen ja, vet makkelijk) ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Kook de sperzieboontjes in een minuut of 8-10 beetgaar en laat ze dan afkoelen (niet in het hete water).

Snijd de courgette in plakjes en grill die tussen een tosti-grill met een beetje olijfolie. Ze zijn klaar als er grill-strepen in staan.

Snijd de komkommer in kleine blokjes en de witlof in reepjes. Bak de spekjes even in een pan zonder olie, totdat ze er gebakken uitzien.

Meng in een kom alle ingrediënten met elkaar. Dat betekent: sla, witlof, komkommer, gebakken spekjes, gegrilde courgette, gekookte boontjes, gebakken peer, stukjes gorgonzola, een handje walnoten. Vergeet ik nog iets? Volgens mij niet. Wel belangrijk: schenk ook de sappen van honing en olie van de peren over de salade, dit is een soort van dressing. Het is niet veel, maar wel lekker. Eet smakelijk!

FullSizeRender 2

Boyfriend en ik waren het unaniem eens: dit is lekker. En echt een hele chille salade in de herfst/winter. Je proeft alle smaken, alles is in balans, alles is lekker met elkaar en dus is het een topmaal. Al zeg ik het zelf:D

Lijkt het je wat? Enjoy!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *