Pastasalade caprese

Door Elske – Joehoe! Soms kan koken zo simpel zijn. We zijn van Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet of we zijn het niet; en daar horen dus makkelijke, niet-te-veel-moeite-recepten bij. Wie heeft er zin in een heerlijke, koude wel te verstaan, pastasalade die snel en ook nog eens heel suitable voor vega-maandag is? Komt ‘ie!

Nodig voor één persoon: 100 gram fusilli – 1/3e bol mozzarella – 1 tomaat – 3 volle eetlepels groene pesto – stuk of 10 olijven * – 1/3e courgette – paar blaadjes verse basilicum – gedroogde italiaanse kruiden

* ik had olijven met basilicum-smaak en dat paste perfect. Knoflook olijven of olijven met groene pesto doen het vast ook heel goed in dit recept.

Kook de fusilli in 10 minuten beetgaar. Snijd ondertussen vast je tomaat in blokjes en je courgette in plakjes; niet te dun, maar ook zeker niet te dik. Ik gok dat ik ze ongeveer twee millimeter dik sneed. Deze plakjes grill je in een grill pan of onder een grill-ijzer gaar in ongeveer vijf minuten gaar. Ze moeten lekker zacht zijn en mooie grill strepen hebben, maar nog wel stevig genoeg zijn om te snijden. Als de plakjes courgette gaar zijn snijd je ze door de helft.

Pasta gaar? Giet af en giet er gelijk weer koud water op. Zo koelt de pasta snel af; je wilt namelijk het liefst koude pasta in dit gerecht. Laat even zo staan. Het liefst een half uurtje maar hé, mevrouw ongeduld hiero kon natuurlijk niet zo lang wachten, want hongerrr. Dus ik liet het vijf minuten zo staan. Dan meng je in dezelfde pan (scheelt afwas) de pasta met de pesto, tomaten, courgette en olijven. Scheur de basilicum blaadjes in stukjes en doe datzelfde met de mozzarella. Roer nog een keer goed door en maak af met wat gedroogde Italiaanse kruidenDat laatste is geen must, maar ik had die toevallig in huis en bleek lekker!

We kunnen het aan de foto constateren dat ik er niet helemaal bij was met mijn hoofd tijdens het boodschappen doen: ik kocht rode paprika in plaats van tomaten. Dit was oprecht echt lekker met rode paprika, maar denk dat het nog beter zou smaken met tomaten dus die lekker gebruiken!

Wat denk jij: lijkt jou dit lekker? Dit is overigens ook een ultiem to go receptje voor naar het park of het strand, om maar iets te noemen! Of maak wat extra’s en hou wat over voor je lunch morgen: chill!

pastasalade_caprese

De derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel Leo’s eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *