Leo’s week 46: m’n eerste kerstdiner, HUIS GEKOCHT, een workshop geven en ON TOP OF MY GAME!

Hey you! Tof dat je weer meeleest met mijn dagboek van de afgelopen week. Dit keer is het gewoon weer een klassiek dagboek zoals je dat van me gewend bent. Of was ;-). Ik ga je van maandag t/m zondag vertellen wat ik vorige week allemaal heb beleefd en ik vond het echt een hele leuke week. Ik heb het druk, maar ben echt ON TOP of my game en dat voelt ZO goed! Ik kan niet wachten om je te vertellen over de dingen die ik beleefde; zo had ik mijn eerste kerstdiner, heb ik een hele toffe workshop gegeven, heb ik weer een toffe nieuwe sport ontdekt, was ik bezig met vette campagnes, ging ik lunchen met Elske, deed ik heerlijke sociale dingen EN HEBBEN WE EEN HUIS GEKOCHT (!!!!!). Het was echt een topweek!

Pak er een kop thee of een wijntje bij en let’s go! Dít waren mijn belevenissen van week 46:

Maandag: workshop vloggen voor bedrijven
Maandag was een spannende dag. Ik moest om 3 uur in Utrecht zijn om een presentatie te geven over hoe je als bedrijf vloggen kan inzetten.

IMG_5392

Super leuk om te doen! Ik was geboekt door een energie-bedrijf en vertelde vanuit mijn eigen ervaring en onderzoek wat ik had gedaan over hoe je als bedrijf vloggen kunt inzetten; voor interne communicatie, je (content)marketing en noem maar op. De workshop duurde 2 uur en het was volgens mij onwijs leuk. Ik vond het van te voren wel spannend, maar achteraf was het zo vet! En ik heb ook gemerkt dat ik het leuker vind om een workshop te geven dan een presentatie; omdat je bij een workshop toch iets meer onderdeel van de groep bent, in plaats van ervoor staat. NICE!

’s Avonds zat ik eens niet super moe op de bank; ik had  voor het eerst ook echt energie gekregen van deze middag. VET! 😀

Ik dook de keuken in om nog ff een heurlijk receptje in elkaar te flansen: pannenkoekjes met hoisin-kip. VET LEKKER!

IMG_4268
Check het eindresultaat hierzo!

Dinsdag: werkdag + borrelen
Op dinsdag was ik druk aan het werk overdag. Zoals ik in m’n vorige dagboek al beschreef, ben ik op het moment behoorlijk lekker bezig met betaalde campagnes. Zo ook dinsdag. ’s Ochtends nam ik een video op voor een bedrijf in de bouw (haha wederom helemaal niet mijn sector) over een beetje gezonder eten. Super leuk om te doen :D.

werk

IMG_8254
Lunchen met restjes: een pompoenburger, salade en pannenkoekjes 😀

Daarna ging ik aan de slag met statistieken van een afgelopen campagne, verwerkte ik feedback van een klant voor weer een andere campagne, leverde ik het concept aan voor een andere campagne en rondde ik m’n werkzaamheden voor een andere klant af. Drukte! Maar wel lekker. Ik voel me helemaal goed in m’n vel en echt on top of my game. Ik heb de drukte onder controle, heb een fijne balans en ga echt fucking lekker. WOEHOE!

’s Avond dook ik nog even het centrum van Amsterdam in om een drankje te drinken met een vriendin. We belandden bij Café Mata Hari en dat was echt een hele leuke kroeg. Vet gezellig met Maloutje!

IMG_5887

Woensdag: toffe campagne & Coldplay in de bios
Woensdag was wederom een drukke werkdag. Hoewel… De dag werd een beetje gek in tweeën gehakt doordat ik tegenwoordig om kwart over 11 ’s ochtends Aerial yoga doe. Van die sport (waarbij je yoga doet, met behulp van zo’n doek waarin je kunt hangen) kun je een beetje zeeziek worden en dat was ik vorige week absoluut. Dus na het sporten moest ik ff bijkomen, waardoor je toch zeker tussen 11 en 2 echt geek ruk kan uitvoeren wat werk betreft.

IMG_8413

Maarrrr na een uurtje of 3 ging ik weer goed aan de slag. Ik kreeg feedback van een campagne en verwerkte dat en ging aan de slag met het maken van een Instagram-foto voor een nieuwe campagne. En die foto’s zijn vet leuk geworden en komen binnenkort op mijn Instagram!

IMG_1144
Insta foto in de maak!

’s Avonds had ik met vriendin Mikki afgesproken bij Het Ketelhuis. Vanavond zou namelijk eenmalig de nieuwe documentaire van Coldplay uitgezonden worden in bioscopen wereldwijd.

Een paar jaar geleden was ik groot fan van Coldplay (eeeeecht diehard fan), maar de laatste twee albums vond ik echt geen zak aan (echt vreselijk), dus ik was ze een beetje uit het oog verloren. Tóch wilde ik graag naar de documentaire over alles wat ze tot nu toe hebben meegemaakt. EN OMG! DIT WAS ECHT ZO ZO ZO GEWELDIG!

cp

In de docu wordt het hele leven van Coldplay besproken; hoe ze ooit zijn begonnen, wanneer het echt goed met ze ging, wanneer het vrij slecht ging; de albums die ze geweldig vinden en de albums die iets minder zijn en waarom dat is. En dat is zooooo’n interessant verhaal! Ik vond het zo inspirerend en dacht alleen maar: WAT DOE IK MET MIJN LEVEN. Bizar, want ik ben toch al vrij lekker bezig met alleen maar doen waar ik gelukkig van word, maar opeens wilde ik veel groter. Niet uit ontevredenheid, maar puur omdat ik vooral door Chris Martin werd geïnspireerd. Wat. Een. Toffe. Docu.

En niet getreurd; hij komt binnenkort uit op DVD. En ik hoop echt dat een Netflix-achtige partij de rechten koopt om ‘m ook te tonen. Je moet dit zien!!

Donderdag: lunchen met Elske, m’n eerste Kerstdiner EN HUIZEN-NIEUWS
Donderdag was dan wel een beetje de tofste dag van de week. Jan en ik begonnen de dag bij ons financieel adviseur met het hypotheekvoorstel van twee banken. YES! Dit betekent dat de financiering van ons nieuwe huis rond is en dat betekent dat… WE EEN HUIS HEBBEN GEKOCHT! OMG! Eindelijk!

Ik ben zo onwijs blij. We zijn zo onwijs blij! We kunnen niet wachten tot we die kant op gaan en zijn allebei druk bezig om het huis in ons hoofd in te richten. We hebben nog een paar maandjes totdat we verhuizen en dat vinden we allebei ook wel lekker. Nu kunnen we rustig ‘afscheid’ nemen van Amsterdam en de tijd nemen voor het uitzoeken van nieuwe vloeren, meubels, gordijnen etc.

Ik kan ook nu alvast wel verklappen dat ik een verhuis-serie op mijn blog ga starten. Ik ga je bijpraten over onze verhuizing, alles wat komt kijken bij het kopen van een huis, de nieuwe inrichting, etc. #ZININ! Ik hoop jij ook 🙂

Dus; dat was ff een VET mooi begin van de dag. En de dag werd nog leuker!

Een paar uurtjes heb ik gewerkt bij Café de Tulp en om een uurtje of 1 kwam Elske me vergezellen en hebben we ff gezellig samen geluncht. Elske schrijft inmiddels al een jaar voor Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl en ik ben super blij met haar enthousiaste content. Ik hoop jullie ook <3

IMG_1714

De lunch was super gezellig; we hebben ff bijgepraat én hebben het gehad over onze plannen voor GWESSE. Begin december gaan we een nieuwe concept lanceren. Zin in!

En daarna had ik nog wat tofs op de planning staan. Ik stapte op m’n fiets naar een toffe locatie in Amsterdam voor m’n eerste Kerstdiner. YES BABY!

Super tof; weet je nog dat Albert Heijn vorig jaar ook al zo vroeg in het jaar een Kerstdiner organiseerde? Dat vond ik toen echt een mega fantastisch event, omdat het op een toffe locatie was, met leuke mensen, héél erg veel lekker eten, heel veel lekker drinken en ik ging met onwijs veel inspiratie naar huis. Toen ik de uitnodiging voor dit jaar binnen kreeg hoefde ik dus niet twee keer na te denken. LET’S GO!

Leonie 2

Allerhande_Diner_037

_R8A2339
Deze salade met o.a. rivierkreeftjes, mandarijn en witlof is echt súper lekker

En dit jaar was het event net zo leuk. Ik praatte bij met wijnman Spike, ontmoette leuke nieuwe mensen (ik zat naast een meisje van Vriendin; was vet gezellig, ik heb onwijs gezellig gekletst met iemand van Marketingtribune en ik moet toegeven dat ik een heel klein beetje starstruck was toen Jan Heemskerk mij herkende van twitter en m’n blog) en het belangrijkste: ik werd onwijs geïnspireerd door Albert Heijn.

IMG_9847

We aten een aantal gerechten uit de Kerst Allerhande en als klapper op de vuurpijl, werd de cover van de Kerst Allerhande gelanceerd. Heb je ‘m al gezien? DUDE, er staat een prachtige cookie dough ijs bombe op de voorkant en hij smaakt ge-wel-dig. En het recept vind je natuurlijk op een van de eerste pagina’s in de Kerst Allerhande. Die dus nu al verkrijgbaar is. Laat Kerst maar beginnen :D.

ah

IMG_1759

_R8A2517

Wat ik heel tof vind aan dit event is dat verschillende mensen van Albert Heijn je meenemen door de trends van deze Kerst 2018. Zo gaan we deze Kerst ongetwijfeld meer vega en zelfs vegan gerechten op tafel zien, zullen er meer alcoholvrije drankjes dan ooit geschonken worden en wordt de gourmet luxer. NICE! Maar er zijn nog véél meer trend gaande. Wat dacht je van eetbare bloemen (rond de Kerst verkrijgbaar bij AH!! ZO COOL!), nóg meer Allerhande boxen voor iedereen die houdt van gemak, gekoelde rode wijn (het mag en het is lekker!) en glitters; niet alleen op je jurk maar óók op tafel en zelfs op je eten (hallo eetbaar goud :D).

_R8A2276
Dit zijn de bietenlatkes met warmgerookte zalm en room en ze zijn VERRUKKELIJK! Het recept vind je in de Allerhande!

Dus; vol inspiratie en met een flinke goodiebag met mooie Kerstspulletjes ging ik naar huis. En zelfs toen was de dag nog niet afgelopen…

Ik sprak met Jan af bij Bar Baarsch, een barretje bij ons om de hoek. Jan moest namelijk nog eten (ik had al een 11-gangendiner achter de rug) en we moesten natuurlijk nog vieren waar we de dag mee begonnen: we hebben een huis gekocht! CHAMPAGNE! 😀

champi

Wat een dag 😀

Vrijdag: een nieuwe sport en eten met vrienden
Doordat ik de hele week al helemaal lekker bezig was en me echt top voelde, had ik vrijdag echt he-le-maal nergens zin in, haha.

Om 10 over 10 ’s ochtends deed ik via Onefit een lesje Barre. Dit leek me al een tijdje vet interessant en het is op Onefit ook echt een populaire les die snel vol zit. Gelukkig wist ik een plekje te bemachtigen en ik vond het súper tof. Het is een hele zware workout voor je benen en core (hoewel: ik ben natuurlijk wel een slapjanus), maar het lenige stuk vond ik wel weer heel erg tof. Ik wil dit absoluut vaker gaan doen!

plts

En vet gezellig; ik zat samen met ex-collega Emma in de les! Super nice; konden we na de les even bijkletsen.

En daarna was het de bedoeling dat ik aan de slag ging met een presentatie voor afgelopen maandag, maar ik kreeg echt niets gedaan. Ik hing wat thuis op de bank en kreeg het voor elkaar om om half 5 eindelijk te gaan douchen. Ellende! Maar goed, soms heb je gewoon zulke dagen.

Overigens had ik nog wel een poging gedaan om te beginnen aan m’n presentatie en was ik vanaf 3 uur ’s middags best lekker op weg met 24 slides. En toen liep m’n Pauperpoint vast en was m’n presentatie weg. TOP. Klaar met vandaag.

Ik maakte me klaar en vertrok naar de andere kant van Amsterdam voor een korte #vrijmibo met Jan en z’n collega’s en toen door naar een etentje bij vrienden van Jan. En dit was vet gezellig.

Er werd voor ons gekookt en dat resulteerde in heerlijk malse eend op flensjes met wat groentes en hoisin-saus. ZO LEKKER.

eens

De avond was veel te gezellig en na teveel wijn, sake en whisky was het tijd om naar huis te gaan.

IMG_1795
Kijk: tijd om naar huis te gaan.

Zaterdag: spelletjesdag!
Zaterdag voelde ik me gelukkig niet brak en hadden we een heerlijke ochtend. Ik werkte vanuit bed nog even aan m’n presentatie (foei Leo: niet werken in het weekend!!) en daarna vertrokken we naar Haarlem. We hadden ’s middags bij vrienden afgesproken om een spelletjesdag te doen. VET NICE! Samen met een fijne groep mensen aten we heel veel lekkers (o.a. kaasjes van Tromp) en speelden we allemaal spelletjes. Oldskool en fantastisch. Loved it!

kaas

06873645-361f-42a8-b9e7-a47a06ec7b15
TIP: Bij Flying Tiger scoorde ik vorig jaar voor €4 het spel Wie ben ik en I LOVE IT! Ik won ‘m tijdens ons Sinterklaasspel en neem ’t sinds dien altijd mee met gezellige weekendjes.

Ik had nooit gedacht, toen we al om 3 uur in Haarlem waren, dat we met de laatste trein terug naar Amsterdam gingen, haha.

Zondag: brunchen in Rotterdam
En toen was ik zondag echt brakkig. Ik had een slechte nacht gehad en moest er alweer ‘op tijd’ uit, omdat ik om half 11 in de trein zat naar Rotterdam.

Ik had met vriendinnetjes afgesproken om te gaan brunchen en dat was heel gezellig. Van te voren vond ik het niet het beste idee op aarde, maar naarmate de dag verstreek, begon ik me steeds meer mens te voelen. Tja: een diner bestaande uit truffelkaas en speciaalbiertjes is gewoon niet echt slim als je PDS hebt; dan voel je je de volgende dag slecht.

Maar het brunchen was vet gezellig en we hebben echt uren met elkaar bijgepraat. Zo fijn!

Aan het begin van de avond was ik weer thuis en kookte ik nog ff een lekker maaltje voor me & my boyfriend.  Eindelijk weer eens Leonie’s kipflapje!! Dat was zoooooo lang geleden. En het smaakte me echt uitstekend! MJAM!

kipbol

Topafsluiter van een topweek <3.

Zo, nu ben je weer even bijgepraat. Ik ben alweer druk bezig met het verzamelen van mooie nieuwe verhalen voor m’n weekverslag van volgende week ;-). Deze week is weer druk, maar ik heb het nog steeds – voor m’n gevoel- onder controle. En de vakantie komt steeds dichterbij. Zin in!

Laat je een gezellige reactie achter als je uitgelezen bent? Vertel me eens over jouw hoogtepunt van de week!

Tot volgende week!

sintlovestoffetosti

Zoek je een tof cadeau voor Sinterklaas?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:59 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

7 reacties op “Leo’s week 46: m’n eerste kerstdiner, HUIS GEKOCHT, een workshop geven en ON TOP OF MY GAME!

  • Dit artikel las ik echt met veel plezier. Je schrijft zo leuk! En wat fijn om te lezen dat de koop van jullie nieuwe huis rond is.
    Deze week had voor mij eerlijk gezegd geen hoogtepunten…

  • Janique zegt:

    Ahhh ik hou van deze artikelen, vind het altijd zo gezellig om te lezen of zo haha! Gefeliciteerd met jullie huis en ik kijk uit naar de verhuis-serie 😀

  • Kirsten zegt:

    Wat een toffe week Leonie! Hopelijk vinden jullie voor t huidige huis lieve kattenvrienden, lijkt me moeilijk om al die schatjes zo “achter te laten..” Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis en wat chill dat je de druk zo goed onder controle hebt, ik vind dat echt moker ingewikkeld haha. Joe, liefs uit Groningen 😉

  • Ik klikte even door naar het recept van de kipflapjes, zie ik dat er 380 reacties van een of ander auto-schadeclaim-bedrijf zijn, flinke spam lijkt mij! (Ennn ja, ik kijk altijd reacties of mensen het ook wel echt lekker vonden, na een mislukte poffertjessessie met mega-klontjes). Misschien handig om even te weten. Verder: gefeliciteerd met jullie huis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *