Hartige pannenkoekjes met Hoisin-kip, bosui, wortel en komkommer

Hey hey! Ik heb gisteravond echt verrukkelijk gegeten. Ik had een hele drukke dag achter de rug en waar ik vroeger (…) dan altijd dacht: GEEN ZIN OM TE KOKEN WANT MOE ELLENDE HELP, kan ik tegenwoordig juist heel erg m’n ontspanning vinden in koken. Gewoon lekker de keuken in duiken, rustig aan doen, uitgebreid iets lekkers maken. En ja hoor: voor je ’t weet heb ik m’n drukke dag achter me gelaten en ben ik weer helemaal chill.

Zo ook gisteravond.

Ik had al het hele weekend Hoisin-cravings. Best een beetje raar, maar wel gewoon de realiteit. En dus moest en zou ik maandagavond iets met Hoisin maken. Maarrrrr…. Het was vega-maandag en ik had júist zoveel zin in vlees in Hoisin-saus. En dus maakte ik een uitzondering. Vanavond eten we vega, gister even niet.

Ik maakte heerlijke pannenkoekjes naar een recept van Allerhande en pimpte die vervolgens met m’n eigen ingrediënten. Een slaand succes, kan ik je vertellen.

Zin om te koken? Let’s pannenkoek!

Nodig voor twee personen (grote portie): 4 kipdijfilets – 10cm komkommer – klein beetje peen julienne – 3 bosuien – wat verse peterselie – half bakje taugé – 4 eetlepels sesamzaadjes – 100gr Hoisin-saus* – 1 ei – 400ml koud water – 200gr tarwebloem – 1 eetlepel maizena – zout – 1/2 theelepel piri piri kruiden – wokolie om in te bakken

*ik gebruik die van Lee kum kee; gewoon te koop bij de supermarkt en erg lekker van smaak.

Ik begon met de voorbereidingen: bosui in ringetjes snijden, komkommer in reepjes, kip in reepjes.

Maak een pannenkoekenmix door tarwebloem, maizena, wat zout, piri piri kruiden, 3 eetlepels sesamzaad, een ei en 400ml koud water met elkaar te mengen tot een glad beslag. Voeg daar de helft van de bosui aantoe.

Bak de pannenkoekjes in een koekenpan (met wokolie) met twee pannenkoekjes tegelijkertijd. Ze hoeven niet heel groot te worden; ongeveer de helft van de pan. Houd de pannenkoekjes tijdens het koken warm in een oven op 150C.

Bak de kipreepjes in wokolie totdat ze gaar zijn. Voeg dan de Hoisin-saus aan de pan toe en bak dit mee. Laat de kip en Hoisin eerst even lekker met elkaar mengen en kook het dan droog en sticky. Dit duurt een paar minuten en kan op hoog vuur.

Bak de taugé even in een droge koekenpan een paar minuten zodat het niet meer rauw is.

Bouw je pannenkoekjes vervolgens aan tafel op: begin met de pannenkoek en smeer daar eventueel nog wat extra Hoisin-saus op, leg er dan wat kip op, peen jullienne, komkommer, taugé, bosui, peterselie en vouw de pannenkoekjes dicht. KLAAR!

IMG_1556

Het was veel werk, maar het was ook echt heel erg lekker. We aten hele andere smaken dan we normaal gewend zijn en dat beviel mij (en boyfriend) heel erg prima. Ik zou dit recept absoluut aanraden! 😀

Lijkt het je lekker?

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *