Oosterse wok met zalm, wokgroentes en soja champignons

Door Elske – Dag lieve mensen! Laatst inspireerde Leo mij met dit receptje. En dan met name met de soja champignons die hierin voorkwamen. Ze deden mij denken aan die champignons die je ook bij de all you can eat sushi kunt bestellen en die vind ik vét lekker. Dus, ik bedacht me snel een receptje met wat me hierbij lekker leek. Ik had absoluut geen zin in stamppot, maar had nog wel een zalm met huid in de vriezer liggen. En dat leek me nu echt een lekkere combi. Of dat het ook echt was? Dat ga je nu lezen.

Nodig voor één persoon: 1 grote zalmfilet op de huid – 250 thaise wokgroentes – 1/3e bakje champignons – ketjap – sojasaus – vissaus

De zalm bak je in de oven. Doe de zalmfilet in een ovenschaal en bak 20 minuutjes op 180 graden. Dan heb je hem redelijk doorbakken. Ik deed 20 minuten op 200 graden en had een hele gare zalm. En persoonlijk vind ik dat jammer, want ik hou ervan als ‘ie een beetje rosé is. Doe wat jou het lekkerst lijkt.

Nadat je zalm 10 minuten in de oven heeft gezeten, begin je met het wokken van de groentes. Zet een wokpan op het vuur, giet hierin een scheut olie en bak je thaise wokgroente in ongeveer 4 minuten af. In de laatste minuut voeg je een scheut ketjap en kleinere scheut vissaus toe.  Roer nog even goed door en schep op een bord.

Snijd de champignons in kwarten. Vervolgens doe je in dezelfde wokpan (scheelt afwas) nog een scheutje olie en bak je hierin de champignons. Voeg op het laatst nog een scheut sojasaus en ketjap toe. Ook een scheutje water, zodat er een lekker sausje ontstaat. Hierin laat je de champignons nog even pruttelen tot je zalm klaar is.

Schep de champignons op je wokgroentes en leg daar bovenop de zalm. Heb je nog wat saus over in je wokpan? Giet deze dan over de zalm. Eet smakelijk!

En wat denk je? VET lekker! Ik hou sowieso wel van zalm en allerlei soorten vis met Aziatische smaakmakers zoals vissaus, sojasaus of ketjap. Dus MJAM; ik heb hiervan genoten. Voeg eventueel nog wat pinda’s, sesamzaadjes, ei of noedels toe 😀 Lijkt het jou wat?

oostersewok_zalm

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *