Zachte taco’s met pulled pork en rauwkost

Goedemiddag! Het is eindelijk lekker weer! Gisteravond heb ik voor het eerst sinds tijden weer eens in de tuin gegeten met een vriendin en het was heerlijk. Zowel het eten, als het weerzien, als het weer. Nice!

Ik maakte zachte wrapjes met pulled pork en rauwkost, naar een recept dat ik hier al een paar keer heb uitgeschreven, omdat ik er zo dol op ben. Alleen gebruikte ik dit keer pulled pork, van Albert Heijn, in plaats van pulled beef/pulled veggie of mijn zelfgemaakte pulled chicken in cola. Maar ook dit was een schot in de roos. HEERLIJK! Benieuwd naar het recept? Lees verder!

Nodig voor twee personen: 6 kleine wraps (gordita’s) – 1 homp pulled pork (in mijn AH lag dit bij het barbecuevlees) – 1 zakje peen julienne – 1 komkommer – 1 eetlepel suiker – een scheut azijn – 1 bakje coleslaw – scheutje cola – scheutje barbecuesaus

Officieel moet je de pulled pork nog 35 minuten afbakken in de oven. Maar dat vond ik te lang duren en volgens vriendin Laura kon je het ook wel gewoon in de pan afbakken. Dus dat deed ik. In een braadpan met een scheutje cola (vocht om nog even in gaar te koken) en wat barbecuesaus (want lekker). Ik denk dat ik dit een minuut of 15 op het vuur heb laten staan en toen uit elkaar heb getrokken. Daarna laat je het nog heel even doorpruttelen, totdat al het vocht verdampt is en het vlees gaar en warm is.

Op tafel zette ik drie bakjes: eentje met peen julienne, eentje met coleslaw en eentje met geraspte komkommer, gemend met suiker en azijn. De wrapjes verwarmde ik in de magnetron (lekker klef) en serveerde ik ook op een bordje op tafel. Zo konden we zelf de wraps vullen, aan tafel. Beetje vlees, beetje wortel, beetje komkommer, beetje coleslaw. Dichtklappen en eten maar!

Het is echt een super lekkere maaltijd en dat vond m’n eet mate gelukkig ook. Nice! Wel een beetje onhandig is dat het een enorme knoeiboel wordt, omdat er best wat vocht van de pulled pork en komkommers uit de wraps lekt, maar dat neem je maar op de koop toe. Het is het waard. Wat heer-lijk. Ik ben dit blogje aan het uittypen en heb er alweer zin in. Zo jammer dat er niks over is van gisteravond…

Wat zal ik dan eens gaan lunchen vandaag?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *