Couscous met HAK Bonenschotel in stazak, zongedroogde tomaatjes en feta

Gesponsord – Hallo leuke mensen! Het is weer tijd voor een super simpel recept. Over tijd gesproken… Soms heb je van die dagen dat je écht geen tijd denkt te hebben om te koken. Je hebt tentamenweek (dan is koken wel least of your worries), komt net uit werk en moet nog sporten, of in mijn geval; je hebt afspraken gehad en moet ‘s avonds nog naar een evenement van een nieuw drankje/boeklancering/opening/you name it. Druk, druk druk! Gelukkig heb ik op dit soort momenten altijd wel een paar producten in huis waar je een lekkere maaltijd mee in elkaar kan zetten. Bijvoorbeeld HAK Bonenschotel in stazak.

Ik weet dat veel mensen in dit soort gevallen grijpen naar een diepvriespizza en ik acht het mijn taak op aarde (haha) om dit tegen te gaan. Echt, fatsoenlijk en lekker koken kan zo simpel zijn. Neem nou couscous; dat is letterlijk binnen twee minuten klaar. Combineer dat met wat lekkere ingrediënten, zoals de HAK bonenschotel in stazak en je hebt een topmaal. Binnen no time.

Vandaag heb ik een recept voor je dat je echt binnen 5 minuten op tafel hebt. Feta, zongedroogde tomaatjes en couscous zijn drie ingrediënten die ik altijd in huis heb. Dit zijn van die producten die je tot in de eeuwigheid kunt bewaren en die in combinatie met elkaar -en wat andere ingrediënten- altijd lekker zijn. Voeg er voor de body, smaak en voedzaamheid nog zo’n Bonenschotel in stazak van HAK aan toe en je zit gebakken. Mjam!

De HAK Bonenschotel in stazak die ik dit keer gebruikte is een lekkere rijkgevulde schotel met bonen, groentes, kruiden en specerijen. Er zijn geen kunstmatige stoffen of conserveringsmiddelen aan toegevoegd en het is een bron van vezels en eiwitten. Daarom zijn bonen zo goed! Wist ik ook niet, maar ik vind het awesome.

Klaar voor? Aan de slag!

Nodig voor twee porties (vandaag en morgen): 75gr couscous – HAK Bonenschotel in stazak (de groene zak) – 5 zongedroogde tomaatjes – wat feta

Doe de bonenschotel in een pannetje, zonder olie of boter, en laat dit in 5 minuten warm worden. Het hoeft niet te koken; je hoeft het echt alleen op te warmen.

Schenk 75 ml kokend water op de couscous en laat dit in twee minuten wellen. Je hoeft dit dus niet, zoals pasta, in een pannetje te koken of iets dergelijks. De couscous ‘groeit’ gewoon van het gekookte water dat je er op schenkt.

Doe de couscous op je bord, de bonen in saus er overheen en top af met wat zongedroogde tomaatjes en feta. Klaar! Súper simpel, super smakelijk en ook nog eens gezond. En zelfs de volgende dag nog een lekker maaltje. Echt; ik ben fan van die HAK Bonenschotel in stazak.

hak2_2
Eindresultaat, woehoe!
Look no further! Deze jongen zoek je in de supermarkt. :D
Look no further! Deze jongen vind je in de supermarkt. 😀

Eet jij wel eens bonen? En hoe maak je ze dan het liefst klaar? Laat het in een reactie weten! Ik ben benieuwd naar jullie recepten met #bonenerbij!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…


Eén reactie op “Couscous met HAK Bonenschotel in stazak, zongedroogde tomaatjes en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *