Romige pasta pesto met garnalen

Goedemiddag! Ik ben vandaag aan het werk op het strand. Je kunt het erger treffen in je leven, denk ik zo. Maar omdat ik met m’n bibs in het zand zit (figuurlijk) en het zonnetje keihard op m’n bol schijnt (ook wel een beetje figuurlijk, want het is half bewolkt in Zandvoort), kan ik van geen meter zien hoe de foto eruit ziet. Dus als die heel lelijk is, dan bij deze mijn welgemeende excuses. Het was in ieder geval wel heel lekker. De zon en de pasta.

Ik maakte van de week deze romige pasta pesto met garnalen, toen ik op vrijdagavond om half 10 thuiskwam van mijn 24-uur durende persreisje naar Frankrijk. Mjam.

Nodig voor één persoon: 1 bakje grote garnalen – 1/2 pak verse spaghetti – 1 flinke eetlepel mascarpone – 15 gr verse basilicum – 1 eetlepel pijnboompitten – 1 eetlepel geraspte kaas (parmezaan bijvoorbeeld) – flinke scheut olijfolie 

Kook de pasta in 4 minuten gaar. Bak de garnalen in een koekenpan met een scheutje olijfolie een paar minuten totdat ze een beetje verkleuren.

Maak pesto door basilicumblaadjes, kaas, pijnboompitten en olijfolie met elkaar fijn te snijden of te staafmixeren, totdat het eruit ziet als pesto. Als het te licht is voeg je wat extra basilicum toe, te droog wat extra olijfolie and so on

Giet de pasta af en roer door de pesto. Doe er een eetlepel mascarpone bij en roer tot een romig geheel. Serveer de pasta in een diep bord, top af met de garnalen en eventueel wat peper en zout. Eet smakelijk!

En smakelijk eet je zeker. Ik vond het echt teeeeeeringlekker.

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

3 reacties op “Romige pasta pesto met garnalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *