Leonie’s week 19: van Noord Groningen tot Zuid Frankrijk, live ontbijten met de NPO en een interview in Metro, naar de Efteling en meer!

Hoi!  Wat gezellig dat je weer meeleest met mijn afgelopen week! Vorige week was een BIZAR drukke week, daar schreef ik al over, maar als ik nu terugkijk op de afgelopen week, was dat ook niet mals ;-). Maar wát een leuke week was het; zo vertoefde ik in Noord Groningen, Den Haag, de Efteling en Zuid-Frankrijk. In één week. En ging ik live ontbijten met Paul Rabbering, stond ik met een enorme foto in de Metro, ging ik uit eten bij m’n favoriete restaurant in Amsterdam en ontving ik o.a. een te leuk pakketje. Klaar voor? Let’s go!

Maandag: Oosterhouw
Maandag zat ik nog steeds met mijn eetclub Noord Groningen, waar Wilbert in een oud huis met 12 kamers woont. Heerlijk! In de middag reden we terug naar Amsterdam en ‘s avonds zei m’n eetafspraak af, waardoor ik even de tijd had om met mezelf te chillen. Was ook wel nodig, want ik vond 2 uur autorijden best een stressvolle toestand #gevaaropdeweg.

Ook verscheen er maandag een interview in de Metro. Ik had meegewerkt aan een artikel over waarom influencers massaal boeken uitbrengen en je kunt het hier teruglezen.

metro
Who’s that girlllll
IMG_5459
Maandagavond at ik een diepvriespizza. Voor het eerst in jaaaaren. Opeens had ik er zin in; ik weet ook niet wat me bezielde. En toen ik niet kon kiezen welke variant ik dan wilde, heb ik er maar gewoon twee gehaald en ze doormidden gesneden. Mjam! Overigens vond ik het achteraf toch een beetje een deceptie en had ik dinsdag buikpijn. Haha.

Dinsdag: live ontbijten met Paul Rabbering en uit eten bij m’n favoriete restaurant
Dinsdagochtend ging mijn wekker al om 5 uur. Om 7 uur moest in in Hilversum zijn, want om 8 uur ging ik samen met Paul Rabbering (van Radio 2) ontbijten met een livestream via facebook.com/NPO3. VET LEUK!

IMG_5488
Amsterdam is vroeg in de ochtend op z’n mooist. Met een portie #skyporn en water dat nog stil ligt… I love this city!

Ik was voor het eerst voor een media-ding niet zenuwachtig van te voren, dus dat was heel relaxt. Om half 8 ontmoette ik Paul, met wie ik wel eens contact had gehad, maar die ik nooit in het echt had ontmoet, en om 8 uur gingen we live op Facebook. En dat was heel tof. En gezellig. En een beetje rommelig, omdat de livestream van Facebook er op een gegeven moment mee kapte. Maar shit happens en online gebeuren dit soort dingen nou eenmaal. Paul en ik hadden het er niet minder gezellig om. Waar ik me overigens over verbaasde, want ik had één keer eerder contact gehad met Paul via de radio en toen zaten we niet echt op één lijn wat voeding betreft (pro tosti vs. anti tosti). Maar het viel allemaal reuze mee en het was echt heel leuk om te doen. Weer een leuk project met de NPO om bij te schrijven op m’n bloggers cv ;-). Nice!

Je kunt de livestream hier terugkijken. Hij duurt een half uurtje, maar kijkt heel makkelijk weg.

Dinsdagmiddag cancelde ik een andere afspraak, omdat het even tijd was om voor mezelf te werken en het ietsje rustiger aan te doen. Vorige week was écht druk geweest en ik moest weer relaxt worden. Heb je soms!

Dinsdagavond ging ik samen met Laura eten bij GIN, mijn favoriete restaurant in Amsterdam. Ik was uitgenodigd om het nieuwe menu te proberen in ruil voor wat publiciteit en dat doe ik maar al te graag, want GIN is niet voor niets mijn favoriete restaurant in Amsterdam. We aten echt fenomenaaaaaal fantastisch en je kunt hier het uitgebreide verhaal lezen.

gin12
Bijzonder malse lamsnek met feta uit Amsterdam Noord
gin7
Laura snijdt haar heek in een jus van Japanse boter aan
gin5
Prei met as en een bouillon met zeewier
gin2
Asperges met meringue en gepofte varkenshuid

Woensdag: Oh oh Den Haag
Woensdag was dan ook echt een hele leuke dag.Wat ik sowieso iedere woensdag doe is even Facetimen met m’n zus en baby Oscar, omdat dat het leukste op aarde is. Zo ook vanochtend…

IMG_5500

Verder had ik om 1 uur een afspraak met mijn advertentiebureau Adfactor in Den Haag. En besloot er daarom maar een dagje Den Haag van te maken.

IMG_5580
Op m’n nieuwe Adidasjes naar Den Haag! Mét de nieuwe Iced Cappuccino van Starbucks die ik echt vond tegenvallen…

‘s Ochtends vertrok ik richting onze politieke hoofdstad en pas aan het begin van de avond was ik weer in Amsterdam. Ik lunchte samen met Adfactor bij Pistache (wat overigens ook écht een leuke lunch was; ik gooide al m’n plannen met GWESSE op tafel en ze gaan hun best doen om me er zo goed mogelijk bij te helpen. Als we echt dingen van de grond gaan krijgen, komen er zo veel toffe dingen aan! WOEHOE!) en daarna maakte ik een rondje langs andere hotspots in Den Haag. Van het kroketloket tot frites halen bij Sergio Herman. Ik ga hier nog een uitgebreide blogpost over schrijven. Ergens deze week.

Schermafbeelding 2017-05-15 om 11.09.16
Een kroket met pekingeend en eentje met bospaddenstoelen en truffel. OMG, wat lekker!

Woensdagavond zou ik naar het concert van Natalie Imbruglia, maar daar had ik eigenlijk niet zo’n zin in. Ik kocht ooit een kaartje voor dit concert, omdat het me heerlijk leek om heel dramatisch NOTHING’S FINE I’M TORN (lees dit in caption) mee te zingen, maar inmiddels is mijn liefdessituatie iets veranderd (Love is in the airrrr) (lees dit zingend) en was deze drama niet meer nodig. Bovendien kon ik wel een avondje chillen gebruiken ;-). Dus; kaartje verkocht op Ticketswap en lekker op de bank hangen. Heer-lijk.

Donderdag & vrijdag: persreisje naar Zuid-Frankrijk
Donderdag was dan ook weer een te gekke dag. Overdag was ik hard aan het werk, lunchte ik een tosti buiten de deur, genoot ik eindelijk weer van het zonnetje in m’n voortuin en haalde ik m’n visum voor China op en ‘s avonds vertrok ik naar Schiphol, voor een persreisje naar Zuid-Frankrijk.

IMG_5589
Er staat sinds een tijdje een tostistalletje op Mercatorplein en ik vond de Wild zwijn tosti echt heer-lijk.
IMG_5599
ZON. TUIN. THEE (echt).

Samen met vier andere influencers werd ik door Albert Heijn ingevlogen voor een wijnproeverij op een wijngaard in Zuid-Frankrijk. We waren slechts 24 uur weg (vrijdagavond was ik alweer thuis) en het was té heerlijk. Ik maakte een vlog van dit bizarre tripje. Hoe decadent; gewoon even op en neer naar Frankrijk. Maar ik vond het ZO tof. En lekker. En gezellig <3. Love my job!!

We kwamen donderdagavond om 12 uur aan in ons hotel in de buurt van Marseille en dronken daar ons eerste wijntje; een welkomstrosé die echt GEWELDIG lekker was. En toen moesten we naar bed, want de volgende dag hadden we een druk programma..

Vrijdagochtend begonnen we met een ontbijt in het Mercure hotel. Daarna vertrokken we naar Chateau de Rouefeuille, een wijngaard waarmee Albert Heijn samenwerkt. Hier werden we de hele dag in de watten gelegd. Tijdens een wandeling over de wijngaard werden we overspoeld met informatie over hoe druiven groeien, zagen we dat zelfs op een wijngaard van 100 hectare groot de druivenstammen gewoon met de hand geplukt en bijgehouden worden en dat wijn maken echt een heel liefdevol beroep is. Súper mooi om dit te beleven.

IMG_5638
Groetjes uit Zuid-Frankrijk

Ook leerden we over het microklimaat dat juist op deze wijngaard, van Chateau de Roquefeuille, zorgt voor een goede groei van druiven. Wist je bijvoorbeeld dat druiven het liefst op een stuk grond groeien waar veel steen in de bodem zit, zodat het plantje hard moet werken om door de aarde heen te groeien? Echt bizar!

En aan het einde van de ochtend was dan eindelijk het moment daar dat we de rosé gingen proeven. Eerst ‘rauw’ uit het vat in de wijnkelder, daarna als eindproduct bij het zwembad. De rosé waar het allemaal om draaide was de Côte de Provence, die dus gewoon bij Albert Heijn te koop is (nu €6,99, straks in de aanbieding!).

IMG_5656

Ik vond het een heerlijke rosé en ik hou over het algemeen helemaal niet zo van rosé. Deze variant was absoluut niet zuur, heel mooi licht van kleur en een soort aromatisch van smaak. Maar misschien moet je dat zelf gewoon even uitproberen. Wat goed mogelijk is, want vanaf 22 mei houdt Albert Heijn twee weken een wijnmarkt, waarbij veel wijnen in de aanbieding zijn. Waaronder deze beauty. Proberen dus!

Aan het einde van de middag stapten we weer in het vliegtuig naar Amsterdam, waar we om 8 uur ‘s avonds landden.

Om 9 uur was ik thuis en dook ik nog even de keuken in om een pasta pesto in elkaar te flansen, want daar had ik de hele anderhalf uur durende vlucht over lopen fantaseren. Top-dag <3.

Zaterdag: koffie met de buurvrouw & songfestival!
Zaterdagochtend was ik al vroeg wakker, wat me wel goed uitkwam, want ik moest even wat werk van de dag ervoor inhalen.

Om 11 uur had ik met m’n buurvrouw, die ik nog niet echt kende, afgesproken om koffie te drinken en te praten over inspirerende levensdingen. Zij had net haar baan opgezegd en gaat nu tijdelijk in een standhuisje wonen én op roadtrip door Amerika. Omdat je nú leeft. Hoe cool is dat!

koffie
Koffie in De huiskamer van Rembrandt; een super leuk hipster lunchzaakje langs het Rembrandtpark

Na een gezellige twee uur moest ik echt weer naar huis om nog aan de slag te gaan met twee advertorials. Ik dook de keuken in voor een maaltijd met bonen en brownies met whisky en die laatste mislukte compleet. Wat een faal-actie. En dat terwijl ik m’n whisky-brownies had willen fotograferen voor een artikel over food-fotografie. Shit. Ik kan nog steeds niet bakken. Zo raar is het toch niet om te bedenken dat je water in een recept net zo goed kunt vervangen door Whisky?! Kennelijk wel.

IMG_5683
Dit is een brownie. De boven- en zijkant is super knapperig en van binnen is het nog vochtig. En niet in a good way.

Verder pakte ik ‘s middags weer wat pakketjes uit die ik toegestuurd had gekregen, waaronder een TE COOL pakket. Ik kreeg de nieuwe Instax toegestuurd, die nu in 6 kleuren verkrijgbaar is. Omdat ik van mening ben dat je nooit te veel gele accessoires kunt hebben, kreeg ik de knalgele toegestuurd. Love it! Ook chill aan de nieuwe Instax – wat een camera is die meteen de foto afdrukt – is dat er een digitaal menu in zit met selfiestand (en selfiespiegel) en zelfontspanner. Ik ben er echt vet blij mee <3. Bedankt Instax!

Gotta love it!
Gotta love it!
lekker
Ook gekregen: mijn drie favoriete wijnen van de Albert Heijn wijnmarkt, die ik geproefd heb in Zuid Frankrijk. Vanaf 22 mei zijn deze wijnen in de aanbieding. Perfect moment om ze te proberen. De rode links is heel vol en rond en houtachtig, de rosé heel aromatisch en niet zuur en de witte rechts is vol en aromatisch en verrukkelijk <3.
huis
Zo ziet mijn huis eruit als ik aan het werk ben; overal pakketjes en een geimproviseerde set waar ik m’n eten fotografeer.
noten
Ik haalde zaterdag verse noten bij een notenzaakje op Mercatorplein. Ik hou daar dus echt van; producten kopen bij speciaalzaakjes. Ik zou ook het liefst iedere zaterdag over de markt struinen en dan langs de kaasboer en de notenboer en allemaal heerlijks in huis halen. Romantiek <3

Mijn zaterdagavond stond verder in het teken van het songfestival. Dikke guilty pleasure. Ik had me echt verheugd op een avond op de bank met een biertje, het songfestival en twitter. Top-combi. Ik vermaakte me uitstekend.

IMG_5700
Mee-eters verwijderen moet ook gebeuren.

Zondag: op naar de Efteling!
Zondagochtend werd ik super vroeg wakker. Wat best wel lekker was, want nu had ik nog wat tijd om even te sporten. Dat was er namelijk compleet bij in geschoten deze week. Op de een of andere manier vind ik het echt een uitdaging om te sporten als ik moe of druk ben. Terwijl dat juist het goede moment is om te sporten… Hoe doen jullie dat?

Anyway; zondagochtend ging ik een rondje hardlopen. Dat wil zeggen: 2 kilometer. In stukjes van 500 meter. En dan even lopen. En dan weer 500 meter. En weer lopen. Há. En het ging heer-lijk. Maar inmiddels is het maandagochtend en heb ik spierpijn in m’n voeten en m’n billen en m’n rug en m’n buik. HOE DAN.

hardlopen
Lekker bezigggg

Verder was het zondag natuurlijk moederdag en daar doen we bij mij thuis eigenlijk niet aan. Maar ik vond het wel heel tof dat ik vanaf nu twee Leukste Moeders Van De Hele Wereld in m’n familie heb, dus dat is liefdevol <3.

moederdag
M’n moeder vraagt ieder jaar nog om een tekening en ik geloof dat ik ieder jaar dezelfde afbeelding van Google pluk. <3

Zondagmiddag vertrok ik met friends Niels, Vivianne en Marte naar de EFTELING! Ik had een tijdje geleden een uitnodiging gekregen om een middagje Efteling te beleven met vrienden en liet dat natuurlijk niet aan me voorbij gaan.

Van 1 uur ‘s middags tot 6 uur ‘s avonds hebben we ons echt uitstekend vermaakt in de Efteling. WAT LEUK! Het was best wel lekker weer, er stonden helemaal geen lange rijen voor de attracties en het was gewoon echt vet gezellig.

efteling
Efteling baby!

Deze held op sokken is in één achtbaan geweest, maar ik heb wel echt de tijd van m’n leven gehad in de kinderattracties, hahaha. En gelukkig hebben Niels, Viv en Partypants wel alle achtbanen uitgetest. Inclusief de Baron. VET HEFTIG! 😀

Het was echt een hele toffe dag en ik heb er een vlog van gemaakt die als het goed is deze week nog online komt. Houd m’n YouTube-kanaal daarvoor in de gaten!

Efteling: bedankt voor de invite!

Daarna hebben we met z’n allen nog even een hapje gegeten bij een wegrestaurant. En je moet weten; ik ben echt fan van wegrestaurants. Dit is echt 100% mijn guilty pleasure. Ik denk dat het komt uit de tijd dat je vroeger terug kwam van vakantie en dan bij een wegrestaurant ging eten en dat ik er daardoor echt fan van ben geworden ofzo. Echt, ik vind dit zó leuk. Lekker saté vreten in de minst gezellige setting ooit. LOVE it!

ac
Burger en saté bij AC ergens in de buurt van Utrecht

En toen was het alweer maandag! De komende week wordt weer een klein beetje een bizarre week. Vandaag ga ik keihard m’n best doen om al m’n werk in de ochtend gedaan te krijgen, zodat ik daarna naar het strand kan om te kijken of er al een beetej gesurfd kan worden. En vanavond eet ik bij een vriendin. Morgenochtend heb ik een fotoshoot en daarna ga ik wederom een poging doen tot surfen én heb ik wederom ‘s avonds een etentje met een vriendin. Dan heb ik woensdagavond nog een persdiner staan en vlieg ik donderdagochtend met een aantal andere foodbloggers naar Noorwegen om de Noorse natuur en eetcultuur te ontdekken. Tot en met zondag. WOEHOE! VET VEEL ZIN IN.

Wat was het leukste dat jij deze week hebt gedaan? Mijn favoriete bezigheid was Frankrijk <3. Of de livestream. Of de Efteling.

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

10 reacties op “Leonie’s week 19: van Noord Groningen tot Zuid Frankrijk, live ontbijten met de NPO en een interview in Metro, naar de Efteling en meer!

 • Hoi Leonie,

  Ik vroeg me iets af over de Instax… Worden deze foto’s ook opgeslagen op een kaartje of krijg je ze alleen instantly eruit?

  Thanks for je antwoord alvast!

  Groetjes en geniet in Noorwegen! X

  • Hoi Josien!

   Je krijgt ze alleen geprint eruit. Maar wat je wel ook van Instax hebt, is een printertje die je kunt aansluiten op bijvoorbeeld je telefoon. En dan de foto’s van je telefoon printen als ‘Instax’. Ook leuk, als je de foto’s digitaal wil hebben.

   Overigens maak ik altijd gewoon een foto van m’n Instax-printje 😛

 • Leuke week, ik wil ook weer eens naar de Efteling – even weer een dagje 10 jaar oud (: Ik ben nu bijna een week op roadtrip in Kroatië. Op de weg terug (volgende week en meer) stoppen we in Praag, Boedapest en Berlijn! We eten hier heerlijke vis, heel veel ijs en lunchen soms in wegrestaurants haha. Geniet van Noorwegen (:

 • Jacqueline zegt:

  Wat schrijf jij toch leuk!
  Lekkere drukke week meer maar erg gezellig om te lezen…..
  Niet stoppen met schrijven hoor en alleen maar gaan vloggen 🙁

 • Ik ben dit weekend uit eten geweest met vriendinnetjes en heb afgelopen donderdag gebarbecued met mijn oud collega’s van NH. Dit waren wel twee hoogtepuntjes.
  Deze week ben ik op woensdag jarig en daar ben ik blij mee omdat het lekker weer wordt. Heel veel plezier in Noorwegen!

 • Hey Leonie!
  Ik vroeg me af of je eens wil schrijven over pds en hoe jij daarmee omgaat. Heb er zelf ook last vast en het kan soms zo verschikkelijk irritant zijn. ????

  Veel liefs! ????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *