Wraps met falafel, bietjes, spinazie en knoflooksaus

Goedemorgen goed volk! Ik heb weer een heerlijk receptje voor je. Dat best wel fatsoenlijk is. En lekker. En vullend. En tof. Woehoe!

Afgelopen zaterdag had ik zin in falafel en ik had thuis nog gekke spelt wraps liggen (ooit toegestuurd gekregen), die ik ook wel eens kon gaan gebruiken. 1+1=2 en dus maakte ik… Spelt wraps met falafel, spinazie en bietjes. Goede, voedzame ingrediënten, vegetarisch en het belangrijkst: VET LEKKER.

Nodig voor één persoon: 2 (spelt) wraps – 10 falafeltjes (favoriete woord van 2017) – rauwe, geraspte bietjes (vond ik bij Dirk in het koelvak) – verse spinazie – knoflooksaus

Bak de falafel in een minuut of 10 in olie knapperig en warm. Bak de wraps in een droge koekenpan 30sec aan beide kanten. Dit is veel lekkerder dan wraps verwarmen in de magnetron!

Vul de wraps met de rauwe, geraspte rode bieten, wat verse spinazie, de falafel en top af met lekker veel knoflooksaus. Dichtvouwen, prikkertje erdoor en eten maar.

Ik vond het echt super lekker. De smaken in dit maaltje gaan heel goed bij elkaar en ik had ook nog een soort van het idee dat ik wel lekker even wat groentes binnen kreeg. Topmaal!

Misschien een lekker idee voor vegamaandag?

Overigens vind ik niet dat je veel verschil proeft tussen normale wraps en spelt wraps, of glutenvrije wraps. Ik vind ze allemaal lekker, zolang je ze maar bakt in de koekenpan en niet in de magnetron verwarmt (wat ook lekker kan zijn, maar dan in een ander soort maaltijd, bijvoorbeeld bij pulled chicken).

Eet smakelijk!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

4 reacties op “Wraps met falafel, bietjes, spinazie en knoflooksaus

  • Het was heeerlijk! Dankjewel voor dit snelle en chille gerecht. Ik heb het gemaakt met pittige falafeltjes en dat beviel goed. Dit wil ik zeker vaker maken 😀

  • Oeh deze combinatie klinkt ook heel lekker! Denk dat ik dit binnenkort ga maken! Ik eet m’n wraps trouwens zonder te verwarmen. Ik houd er niet van als ze dan na te lang liggen hard worden..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *