5 gangen genieten bij mijn favoriete restaurant in Amsterdam: GIN

Goedemiddag lievelingsmensen! Afgelopen dinsdag was het eindelijk weer zo ver: ik ging weer eens eten bij GIN, mijn favoriete restaurant in Amsterdam. En als ik iets mijn favoriete restaurant noem, dan is het awesome, want ik ga op veel plekken uit eten. ūüėÄ

Ik was eigenaar Jin tegen gekomen op Koningsdag en hij nodigde me uit om weer eens langs te komen in zijn restaurant. Die uitnodiging liet ik niet aan me voorbij gaan en de volgende dag regelde ik meteen een diner voor twee in de hemel. Samen met Laura schoof ik dinsdag aan bij GIN en het was weer fe-no-me-naal. Ik heb al een keer of zes geschreven over GIN en ik blijf ongekend enthousiast. Ook dit keer weer. En het toffe vind ik dat iedereen die ik meeneem naar GIN, of die een bezoekje brengt n.a.v. mijn blogposts, altijd ook rete enthousiast is. En ik hoop dat dat nu weer gebeurt. Ik ga je door ons 5-gangendiner heen bloggen en hoop dat jij dan heel snel een tafeltje reserveert. Want man; wat ben ik fan.

Hapje vooraf
Als hapje vooraf Рhet is teveel voor een amuse maar ook net geen voorgerecht Рkregen we een witte chocolade bonbon gevuld met gele curry, erbij een zelfgemaakte cider, een oester met gember en een broodje bapao (zonder vulling) met kruidenboter van wilde kruiden. Man, man, man. Vooral de witte chocolade met curry was verrukkelijk en dat dan wegdrinken met een geweldige zelfgemaakte cider is écht de bom. En die oester, oeiiii. Wat heerlijk. Goed begin!

gin1

Voor
Daarna gingen we beginnen aan het echte 5-gangen diner. Als eerste kregen we witte asperges met meringue (tot schuim opgeklopt eiwit, afgebakken) en gepofte varkenshuid. Klinkt misschien een beetje¬†vreemd, maar was ontzettend lekker. Er waren¬†letterlijk een soort popcorntjes verdeeld over de asperges, die dan dus gemaakt zijn van varkenshuid. S√ļper lekker. Wat ik zo tof vind aan GIN is dat je de meest bizarre dingen krijgt, maar omdat hij zo veel verstand van smaak en kooktechnieken heeft, is het altijd lekker. Echt, ik zou nog een insect opeten als Jin ‘m bereid had. Gewoon proberen dus! Lekker uit je comfortzone.

gin2

Tussen
Het volgende gerechtje was mijn favoriet: pijlstaartinktvis met een yoghurt-oester-saus, inktvisinkt, iets met five spices en iets met knoflook. Ik weet er het fijne niet van, maar ik kan je wel vertellen dat dit echt vreselijk goed smaakte. Ik heb zelden zulke malse inktvis gegeten en alle smaken met elkaar gecombineerd maakten dit echt tot een feestje. Jezus was goed.

gin3

Tussen
Het volgende  gerechtje was prei met as van diezelfde prei, een bouillon met zeewier en een knapperige preistengel on the side. De bouillon doet een beetje denken aan uiensoep, door de combinatie met prei, maar de zeewier hierin is echt heel tof. Ook de prei zelf was echt goed en ik vond het bijzonder hoe je de prei in dit gerecht op verschillende manieren eet: gebarbecued, als as (dat zwarte) én knapperig als een soort soepstengel. Wederom: GEWELDIG!

 

gin5

Hoofd
Het volgende gerecht was ook een van onze favorieten: heek (vis) met Japanse citrusboter, mosterdblad en macadamia noten. En echt hoor; die bóter. Niet te doen. ZOOO lekker. Lau en ik wilden allebei een portie mee naar huis. Maar dat mocht niet, haha. Weer was de smaakcombinatie helemaal raak bij dit gerecht en waren we compleet in de hemel. Oh GIN, wat ben je weer heerlijk!

gin6

gin7

Hoofd
Als tweede hoofdgerecht kregen we lamsnek. Nu ben ik over het algemeen niet zo’n fan van lam, maar deze variant was natuurlijk weer fantastisch. De lamsnek werd geserveerd in een lamsjus, met feta uit Noord Amsterdam (heel zacht van smaak en structuur), daslook (familie van knoflook) en een zelfgemaakt pitabroodje met gepekelde groentes erbij. Alle smaken in dit gerecht kwamen weer samen en ik geloof dat ik zelfs met m’n vinger de jus van het bord heb gelikt. Zo lekker. En dat vl√©√©s: zo mals. Jongens, het is zo moeilijk om in woorden (zonder extreem veel handgebaren en stemverheffing) uit te leggen wat hier nou zo geweldig aan is. Maar geloof me: het is geweldig <3.

gin9

Na
Als toetje kregen we rabarberijs met champagne. En dat laatste ingredi√ęnt maakte dit tot een enorm succes. Het ijs vond ik lekker, maar niet vet speciaal, maar die champagne was opgeklopt tot een soort schuim en het prikkelde op je tong en het gaf een sensatie! W√°t een goede afsluiter.

gin11

En dat dan allemaal met bijpassende wijnen; een vrij droge desertwijn, een¬†geweldige rode natuurwijn bij de lam, drie fantastische witte wijnen bij de voor- en tussengerechten. Echt: we waren allebei helemaal enthousiast. Ik was het al, maar ook Laura heeft’t nu een keer meegemaakt en vond het fantastisch. YES!

Nu m√≥et jij ook echt een keer naar GIN. Voor wat je krijgt is GIN hartstikke betaalbaar, maar het is wel even iets meer geld uitgeven dan wanneer je normaal uit eten gaat. Je kunt voor ‚ā¨35 een 3-gangendiner eten, voor ‚ā¨55 een 5-gangendiner en voor ‚ā¨70 een 8-gangendiner eten. Exclusief dranken. Je snapt dat ik meteen zou adviseren om voor dat 5- of 8-gangendiner te gaan. Echt hoor! Even sparen (of je vriendje/ouders/zus/broer) lief aankijken en g√°√°n.

Oh en goed om te weten; je vindt GIN aan de Noorderstraat in Amsterdam. En dat is NIET bij de Noordermarkt, maar om de hoek bij de Reguliersdwarsstraat. GO!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

E√©n reactie op “5 gangen genieten bij mijn favoriete restaurant in Amsterdam: GIN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *