Hoi hoi! Vandaag heb ik echt een SUPER lekker recept voor je, dat per ongeluk helemaal veganistisch is en ik beloof je dat je NIETS inlevert op smaak. We gaan aan de slag met wraps met shoarma, gegrilde groentes en hummus. Erbij maak je straks een hele lekkere zelfgemaakte knoflooksaus van maar drie ingrediënten en daarna ga je ontzettend lekker eten. Echt mensen; ik maakte dit vorige week zelf klaar en heb er nu alweer zin in, nu ik het recept aan het uitschrijven ben. MJAM!
Ben je op zoek naar een smaakvolle en gezonde maaltijd die snel op tafel staat? Zoek niet verder! Deze vegan wraps met shoarma en gegrilde groenten zijn een ware traktatie voor je smaakpapillen. Je maakt ze klaar in 30-45 minuten (dat komt vooral door het bakken van de aubergine) en doordat je verschillende groentes gebruikt en hummus als basis, zijn ze ook nog lekker voedzaam.
Het geheim van dit gerecht zit hem in de combinatie van de sappige vegetarische shoarma van Vivera en de gegrilde groenten, die je op smaak brengt met wat extra shoarmakruiden. Daarnaast is die frisse knoflooksaus echt een topper ennnn doe ik er ook nog lekker een beetje sambal op en wat verse peterselie. Al met al een lekker bord vol, maar toch ook zo op tafel. Dus ik zeg… aan de slag. Let’s shoarma!
Vegan wraps met shoarma, hummus & gegrilde groente
Ingrediënten
- 6 el hummus
- 6 wraps
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 sjalotten
- 350 gr plantaardige shoarma (vivera)
- 1 el shoarmakruiden
- 3 el vegan mayo
- 1/2 tl knoflookpoeder
- sambal zoveel je zelf wil
- 15 gr platte peterselie
Instructies
- Snijd de aubergine in halve maantjes van 1 cm dik. Verhit olijfolie in de pan en bak de aubergine aan beide kanten goudbruin. Dit duurt LANG en neem hier lekker de tijd voor. De truc om aubergine lekker te bakken is veel olijfolie gebruiken en de pan niet te vol doen. De aubergine is klaar als alle stukjes mooi goudbruin zijn. Gebruik hiervoor middelmatig tot hoog vuur.
- Snijd ondertussen de sjalotten, paprika en courgette in stukjes. Bak deze in de pan van de aubergine zodra de aubergine klaar is. Hussel alles door elkaar en haal uit de pan. Zet even apart.
- Bak de vegan shoarma op hoog vuur met olie rondom knapperig en bruin. Voeg dan de groentes er aantoe en een eetlepel shoarmakruiden en bak nog even lekker op hoog vuur.
- Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Smeer de wraps dan in met een laagje hummus en daarop een beetje sambal, zoveel je zelf lekker vindt.
- Schep daar wat shoarma met gegrilde groentes overheen.
- Top af met wat zelfgemaakte knoflooksaus, die je maakt door vegan mayo te mengen met knoflookpoeder en eventueel een eetlepel water. Dit is de lekkerste knoflooksaus die je in tijden gaat eten; echt. Let op: wees voorzichtig met het toevoegen van knoflookpoeder, want dat spul is heftiggggg.
- Top als laatste af met wat fijngehakte peterselie. Klaar!
Aan tafel! En oh oh oh, wat was dit lekker. Deze wraps met shoarma zijn super smaakvol en lekker sappig. Het voordeel van die plantshoarma van Vivera vind ik dat je niet inlevert op smaak en juist wel hele lekkere knapperige shoarmareepjes hebt. Als je dit echt bakt op goed hoog vuur, dan wordt deze shoarma lekkerder dan gewoon shoarma van varkensvlees. Echt waar!
Verder is de combinatie met lekker veel gegrilde groentes echt chill, want het geeft lekker veel body, smaak én sappigheid. Echtttt lekker.
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept voor wraps met shoarma op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!