Wraps met kipschnitzel, spekjes en honing-mosterddressing

Hallo gezellige mensen van het internet en welkom bij een heerlijk recept voor wraps met kipschnitzel! De foto’s van het gerecht van vandaag zijn weer eens vrij matig, maar dat mag de pret niet drukken, want ik heb me toch een lekker recept voor je!

Ik dook de keuken in om wraps klaar te maken met kipschnitzel; dat is zo’n recept dat ik in mijn studententijd heel vaak maakte – hoewel ik dan vaak kipkorn gebruikte – en ik werd er weer aan herinnerd, toen ik een zelfde soort recept voorbij zag komen op de Insta van Brendakookt. Natuurlijk maakte ik wel mijn eigen variant van het gerecht en om het geheel wat voedzamer te maken, voegde ik o.a. een prutje toe van erwtjes. Daarnaast maakte ik zelf een lekkere honing-mosterddressing ennnn serveerde ik het geheel met gebakken aardappeltjes.

Wraps met kipschnitzels

Kipschnitzels hebben toch wel een speciale plaats in het hart van menig student, maar ook na m’n studententijd vind je nog regelmatig een kipschnitzel in mijn keuken terug. Ze zijn budgetvriendelijk, veelzijdig en vormen een geweldige basis voor allerlei creatieve gerechten. Of je ze nu serveert met een eenvoudige salade, tussen een broodje als een snelle sandwich, of zelfs met een royale portie knapperige frietjes, kipschnitzels passen bij vrijwel alles en kunnen elke maaltijd omtoveren tot een feestmaal.

Zo gaan we vandaag aan de slag met wraps en kipschnitzels; een top combinatie. Zelf kies ik qua wraps trouwens altijd voor die van Santa Maria, omdat die echt beduidend lekkerder zijn dan wraps van andere supermarktmerken. Ennn qua kipschnitzel kies ik zelf eigenlijk altijd voor vega, maar omdat in dit recept ook al spek wordt gebruikt – en de maaltijd dus sowieso niet vegetarisch is – ben ik toch gewoon voor kip gegaan. Wat eigenlijk echt onzin is, als je bedenkt dat de vegetarische kipschnitzels net zo lekker zijn. Dus; daar ga ik de volgende keer voor. Kijk maar even wat jij zelf doet. 😉

Wie o wie heeft er zin in wraps met kipschnitzel, spekjes, honing-mosterddressing, erwtenprut en sla? IEDEREEN HEEFT HIER ZIN IN! Let’s wrap!

Wraps met kipschnitzel, spekjes en honing-mosterddressing

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor wraps met kipschnitzel, spekjes, sla, een erwtenprutje en honing-mosterddressing. Binnen een halfuurtje op tafel.
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 krokante kipschnitzels
  • 125 gr spekjes
  • 4 Santa Maria wraps
  • 1 el normale mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl grove mosterd
  • 2 el honing
  • 10 el erwtjes uit de diepvries
  • 2 el zure room
  • 1 teen knoflook
  • verse peterselie
  • peper
  • 2 handen gemengde sla

Instructies

  • Bak de spekjes even in een droge koekenpan totdat ze mooi rondom knapperig zijn en haal ze uit de pan.
  • Bak de kipschnitzels zoals beschreven staat op de verpakking in diezelfde pan, voegen eventueel wat olie of boter toe. Bak de schnitzels gaar en knapperig, in zo'n 10 minuten (maar check ff de verpakking).
  • Kook ondertussen de erwtjes in 4 minuten gaar en zacht.
  • Maak een erwtenprutje door de erwten te mengen met zure room, een uitgeperste teen knoflook, wat verse peterselie en een beetje peper. Zet de staafmixer erop of stop het in de hakmolen en maak er een fijn prutje van. Laat afkoelen.
  • Maak zelf honing-mosterddressing door de honing te mengen met beide varianten van de mosterd en de mayonaise. Roer door elkaar en proef of je het lekker vindt. Eventueel kun je meer/minder honing of mosterd toevoegen om het helemaal naar je eigen smaak te maken.
  • Verwarm de wraps in de magnetron of eventjes in een droge koekenpan.
  • Smeer de wraps dan in met een laagje erwtenprut, doe daarop een laagje sla, dan de kipschnitzels in stukjes gesneden en wat spekjes en top af met honing-mosterddressing. Eet smakelijk!

En dat beste mensen, is een heeeeele lekkere maaltijd, deze wraps met kipschnitzel. Echt een maaltijd voor een vrijdagavond, als je het mij vraagt. Haha! Ik vond de toevoeging van de erwtenprut erg lekker en fijn omdat het toch nog een beetje extra voedingsstoffen geeft. En verder zijn de smaken van deze wraps met kipschnitzel allemaal heerlijk en is het echt wel een hit, dit recept. Ik hoop dat je het snel klaarmaakt, want je eet vet lekker.

Dus de volgende keer dat je jezelf afvraagt wat je moet eten op een random avond in de week, denk dan aan de bescheiden kipschnitzel. Snel, gemakkelijk en altijd heerlijk – het is het ultieme comfortfood voor elk seizoen. ENjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept voor wraps met kipschnitzel op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

wraps met kipschnitzel

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept