Vrijdag, Zaterdag & Zondag: Vette hap, BBQ en thuisbezorgd!

Hallo daar! Ik zat over m’n blog te scrollen en zie als laatste posts heel weinig eten en dat klopt wel, want ik heb amper gekookt de afgelopen dagen! Vrijdag had ik een drukke dag op werk gehad en die wilde ik ‘s avonds perfect afsluiten met een avondje alleen op de bank, met lekker voedsel en wijn. Op de weg terug van werk fietste ik daarom langs snackbar Ma Baker en bestelde daar een patatje pinda, een turkeystick en een frikadel speciaal. Mijn allerfavorietste voedsel van de snackbar. And it was delicious! (PS: niemand op facebook raadde het helemaal goed :D)

Zaterdag had ik dan een awesome vrije dag met duizend dingen die leuk waren, waaronder een boodschappensessie voor de BBQ van die avond! Samen met vriendinnen gingen we de laatste barbecue van deze zomer (waarschijnlijk) vieren in mijn achtertuin. AH had zoals gewoonlijk, als het barbecueweer is, weer geen kolen en hamburgers meer op voorraad (ELKE KEER< frustratie), dus toen kocht ik een wegwerpbarbecue en wat rare dure biologische burgers met tomaat er in. Die uiteindelijk op de barbecue goddelijk lekker bleken. Verder hadden we nog diepvriesburgers, chipolata worstjes, en als toetje perziken en nectarines op de barbecue. En oei, was aten we lekker :D. En het was zulk lekker weer nog! (Dat toetje, dat is een aanrader: gewoon plakjes perzik en nectarines met een beetje honing erover op de barbecue leggen tot ze gegrild zijn. En dan serveren met koude vanille vla/yoghurt/kwark).

Oh, en erbij maakte ik een salade van veldsla-melange met tomaat, komkommer, avocado, pijnboompitten, parmezaanse kaas en balsamicosiroop. Én erbij maakte ik ook nog wat courgettes en tomaatjes met knoflook en olijfolie uit de oven (30 min 200C), om het wat gezonder te maken. In ons midden was een vriendin die a.s. dinsdag een trouwerij heeft en nog niet helemaal perfect in dr jurk past. Dus; healthy bbbq! (Zogenaamd dan).

Zondag kwamen mijn ouders en zus hier in Amsterdam bij me langs en gingen we naar de voorstelling Bedscènes is DeLaMar. Die had ik zelf al twee keer gezien, maar m’n ouders & zus nog niet. En het was heel leuk! Ik vond ‘t zelf weer leuk om te gaan, maar was ook blij dat zij het leuk vonden. Jeeeej!

We waren naar een matineevoorstelling en kwamen om half 6 thuis. Daar bestelden we eten, omdat ik natuurlijk niks in huis had. We gingen voor scaloppa a la gorgonzola, een gerecht waar we allemaal dol op zijn. Nu had ik die laatste besteld bij Pizzaria Michelangelo, een pizzeria waar ik normaal fan van ben, maar ik had toen zulk ranzig vlees gekregen, dat ik daar niet meer durfde te bestellen. En dus gingen we voor iets onbekends, wat HEEL goed uitpakte: Bella Italia Amsterdam. Een hele kruidige, malse scaloppa, met goede frites en lekkere salade. Jeej! 😀

En nu is het maandagochtend en is mijn weekend alweer veel te snel voorbij gevlogen. Bummer! Op naar het volgende weekend 🙂 En op naar de keuken; ‘t wordt tijd dat ik weer zelf wat klaar ga maken. Eén ding is zeker: een dezer dagen staan er stoofpeertjes op het menu, uit oma’s achtertuin! Die brachten m’n ouders mee. VET heerlijk. 😀


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

8 reacties op “Vrijdag, Zaterdag & Zondag: Vette hap, BBQ en thuisbezorgd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *