Kip shoarma op een stokkie met pindasaus, ovenfrites en tomaten-komkommersalade

Hallo daar! Vandaag ging ik even shoppen in Rotterdam want volgende week zondag hebben we première in DeLaMar en ik moest nog nieuwe schoenen bij m’n jurkje. En die vond ik, wiehoe! Op de terugweg naar Bas z’n huis fietste ik langs een saté café en daardoor kreeg ik zin in saté. En dus gingen we dat eten vanavond.

Nodig voor twee personen: 400gr shoarma kipreepjes – 1 bakje Remia Satésaus kant en klaar – 2 handen ovenfrites (AH eigen merk) – cherrytomaatjes – komkommer – Calvé honing-appeldressing – appelmoes

Rijg de kipshoarma aan stokjes. Verwarm de oven voor tot 220C en doe de frites er 25 minuten in. De kip hebben wij gaar gegrild tussen zo’n grillijzer waar je ook tosti’s mee kunt maken. Ging prima! Tien minuutjes tussen het ijzer en klaar. De satésaus hoef je alleen in de magnetron op te warmen. De salade maak je door komkommer in reepjes en tomaatjes in halfjes te snijden en te mengen met de honing-appeldressing. Have a nice dinner!

Wij aten verrukkelijk. Godsgruwelijk lekker man, die pittige shoarmasmaak van de kip met saté. Mjam!

PS: Er staat een nieuw filmpje online. Heb je ‘m al gezien?

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Kip shoarma op een stokkie met pindasaus, ovenfrites en tomaten-komkommersalade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *