Vis: Zoete puntpaprika gevuld met koolvis, basilicum en pijnboompitten, met gebakken zoete aradappel

Hallo hallo! Gisteravond wilde ik weer iets klaarmaken met zoete aardappel, omdat het zo lekker is 🙂 Ik had in de vriezer nog koolvis liggen van een tijdje terug en had nog een basilicumplantje staan, dus besloot daarmee te experimenteren! Ik vulde een zoete puntpaprika met de vis en serveerde zoete aardappel ernaast.

Nodig voor één persoon: 1 zoete puntpaprika – 1 blokje koolvis (beter: pangasius!)- 1 zoete aardappel – een beetje verse basilicum – 30gr pijnboompitten

De koolvis laat je ontdooien en als je te weinig geduld hebt (ik) dan ontdooi je ‘m in de magnetron. Het ruikt dan enigzins naar kattenvoer in je keuken, heerlijk, maar dat moet je even voor lief nemen haha. De zoete aardappel snij je in blokjes en die kook je in 10 minuutjes gaar. Van de paprika snij je in de lengte de ‘bovenkant’ er op 3/4 hoogte af (dit klinkt heel raar, maar als je naar de foto kijkt snap je het wel enigzins toch? Je maakt er een soort kano van (???) hahaha). Haal alle zaadjes er uit. De ontdooide vis meng je met wat fijngesneden basilicum, de overige paprika (fijngesneden) en gehakte pijnboompitten. Dit prutje doe je in de paprika en dit gaat voor 10 minuutjes in de oven op 200C. Zodra de zoete aardappelen gaar zijn, bak je ze nog even in olijfolie. Klaar!

Ik moet eerlijk toegeven dat dit maaltje er lekkerder uitziet dan het is. Ik vond het vrij droog, maar dat komt ook doordat koolvis niet echt enorm sappig is. De volgende keer maak ik dit klaar met pangasiusfilet, dat lijkt me een stuk lekkerder. Overigens vond ik de zoete aardappel gisteren ook lekkerder, toen ik ‘m met olijfolie in de oven klaarmaakte. Als je ‘m kookt smaakt ‘ie veel meer naar wortel dan wanneer je ‘m in de oven klaarmaakt. Maar goed. Ik zat weer vol en daar gaat ‘t om!

Lijkt het je wat?

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Vis: Zoete puntpaprika gevuld met koolvis, basilicum en pijnboompitten, met gebakken zoete aradappel

  • gewoon je zoete aardappel als je hem in olijfolie bakt niet eerst koken , dan wordt hij zoals uit de oven en door je vis een beetje ongeklopte slagroom of met wat water losgeklopte cremefraiche doordoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *