Zoete aardappelfrites met komkommersalade en kipschnitzel

Joehoe! Vanavond maakte ik zoete aardappelfrites met een kipschnitzel en komkommersalade. Ik had al de hele dag zin in zoete aardappel want oh oh oh dat is echt een van de lekkerste groentes die er zijn! Ze verkopen ze alleen lang niet altijd bij de AH en altijd als ik ze wil, zijn ze er niet (dikke teleurstelling, je kent dat vast wel). Maar vandaag voor de verandering eindelijk eens een keer wel! En! Ook nog dik in de bonus! Voor 4 grote zoete aardappelen, mooie oranje, betaalde ik maar één euro! Overigens was de hele maaltijd van vanavond cheapo, want de komkommer was ook maar 40 ct. en de kipschnitzels 1 euro per stuk. Lekker weinig producten en lekker goedkoop. En lekker makkelijk. Hier het recept:

Nodig voor één persoon: 1 kipschnitzel – 1 grote zoete aardappel – 1/2 komkommer – 1/2 rode peper – Eventueel: azijn&suiker

De zoete aardappel schil je en snij je in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Niet te dun, want dan verbranden ze in de oven. De reepjes verspreid je over een bakplaat, je giet er wat olijfolie over en husselt het wat door elkaar en dan zet je ze 30 minuten op 200C in de oven. Ondertussen bak je de kipfilet (8 minuutjes) en maak je een komkommersalade door de komkommer in dunne plakjes te snijden, dit te mengen met stukjes rode peper en wat azijn. En eventueel suiker.

Een prima maaltijd met maar weinig producten dus. Overigens was het niet overweldigend lekker, maar wel gewoon prima. De zoete aardappel is echter wel echt GEWELDIG.

Heb jij wel eens zoete aardappel gegeten? Niet? GAUW DOEN!

Misschien vind je dit ook lekker:


16 reacties op “Zoete aardappelfrites met komkommersalade en kipschnitzel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *