TIP: Je favoriete recepten op één plek verzameld

Joehoe! Daar ben ik weer eens met een kooktip! Hoewel deze tip eigenlijk eerder een kook-gerelateerde-tip is… Onlangs had ik contact met een lezeres die een soort functie mistte op m’n blog waarbij je je favoriete recepten kan opslaan. Misschien hebben meer van jullie behoefte aan een dergelijke functie en daarom vandaag een tip om je favoriete recepten te beheren. Niet alleen voor de recepten van deze blog, maar (eventueel) ook van andere websites. Allemaal op één grote hoop. Komt ie!

Kooktip #4: How-to: Je favoriete receptjes op één plek verzamelen?
Neem een Pinterest-account en ga pinnen! Dit doe ik zelf ook sinds kort met mijn eigen favoriete receptjes. Niet bekend met Pinterest? Een kleine uitleg: je maakt een account aan bij pinterest.com en gaat daar je eigen boards bijhouden. Zie het als digitale prikborden waar je plaatjes op gaat prikken. Iedere keer als je op een website bent kun je door middel van de Pin-It-Knop, een plaatje aanklikken (pinnen), zodat die later op je eigen Pinterest board verschijnt. Andere mensen kunnen je boards volgen (kijk bijvoorbeeld hier voor de mijne), maar ook voor jezelf is dit een handige manier om al je favoriete receptjes bij elkaar te verzamelen. Pinterest werkt namelijk zo slim dat ’t altijd de link achter het plaatje meeneemt, zodat je dus altijd het recept terugvindt.

Een beetje een gekke tip, maar misschien toch iets waar jullie wat aan hebben. Wie heeft er al een Pinterest account en gebruikt ’t al op deze manier? Klik hier voor mijn Pinterest!

Meer knullige kooktips:


8 reacties op “TIP: Je favoriete recepten op één plek verzameld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *