TIP: Vlees invriezen en onthouden hoe lang het goed blijft

Het is weer tijd voor een simpele kooktip! Ik blijf deze categorie maar introduceren met dat ik ook geen top-kok ben en helemaal niet zo veel verstand heb van eten enzo, maar af en toe komt er een tip op mijn pad die ík handig vind en jullie dus vast ook! Vandaag een tip over vlees invriezen. Doordat ik vaak alleen voor mezelf kook, heb ik altijd veel ingrediënten over. Mijn diepvries ligt dan ook, tot grote ergernis van mijn huisgenootje, altijd vol met etensrestjes. Waaronder vlees! Nu heb ik ongeveer een jaar geleden opeens een handige manier ontdekt voor het invriezen van je vlees, waardoor je niet meer vergeet hoe lang het al in de vriezer ligt en of je het dus nog kunt eten. Daar komt ‘ie!

Kooktip #3: How-to: Je vlees invriezen zonder te vergeten wanneer je het in de vriezer hebt gestopt
Het productlabel mee invriezen! Vroeger, als ik een half bakje gehakt over had, deed ik die altijd helemaal in de vriezer, zodat ik wist wanneer ik het er in had gestopt (staat op de verpakking). Óf ik deed alleen het gehakt in de vriezer in een afgesloten plastic zakje en vond na 3 maanden allemaal zakjes met vlees waarvan ik én niet kon herkennen wat het was én niet wist hoe lang het al in de vriezer lag. Tegenwoordig knip ik altijd het productlabel van de verpakking van het vlees (weet je wel, dat waarop staat wat je koopt, hoeveel gram, de prijs, en niet onbelangrijk; de datum!) en dit label vries ik mee in. Huppakee mee in het plastic zakje! Zo kan ik altijd terugvinden wanneer ik een product in de vriezer heb gelegd en dus weet ik of ik het nog kan eten. Handig weetje; vlees kan max 2-3 maanden in de vriezer liggen, wil je het nog lekker kunnen eten. Voor gehakt geldt geloof ik 2 maanden.

Dus, dit lijkt me een prima tip voor studentjes die niet doen aan halve dingen weggooien (zonde) en net als ik een iniminivriezer hebben.

Vries jij wel eens iets in en hoe doe jij het dan?

Nu je dit weet, kun je mooi een van de volgende receptjes klaarmaken:7 reacties

Anoniem -

Je kan ook gewoon op het zakje schrijven wat erin zit en wanneer je het hebt ingevroren. Kan je er meteen bijzetten hoeveel er nog in zit 😉

leonie -

klopt! maar daar was ik altijd te lui voor…

Anoniem -

Wel handig, maar ik verdeel het vaak over meerdere zakjes… Je kunt het dan ook invriezen in diepvrieszakjes met een schrijfvakje erop, daar schrijf je dan de datum op :)

leonie -

ook handig!

Marleen -

Zo doe ik het ook! Er zijn ook van die kleine plakkertjes die bij de diepvrieszakjes liggen. Ik schrijf de datum erop van de dag dat ik het invries. Dan is het makkelijk uitrekenen hoelang hij er al in ligt.

Linda -

Handige tip! Ik weet ook nooit meer wanneer ik iets in de vriezer heb gelegd.

leonie -

dat had ik ook 😉 nu niet meer!

Reageer ook