
Kooktip #3: How-to: Je vlees invriezen zonder te vergeten wanneer je het in de vriezer hebt gestopt
Het productlabel mee invriezen! Vroeger, als ik een half bakje gehakt over had, deed ik die altijd helemaal in de vriezer, zodat ik wist wanneer ik het er in had gestopt (staat op de verpakking). Óf ik deed alleen het gehakt in de vriezer in een afgesloten plastic zakje en vond na 3 maanden allemaal zakjes met vlees waarvan ik én niet kon herkennen wat het was én niet wist hoe lang het al in de vriezer lag. Tegenwoordig knip ik altijd het productlabel van de verpakking van het vlees (weet je wel, dat waarop staat wat je koopt, hoeveel gram, de prijs, en niet onbelangrijk; de datum!) en dit label vries ik mee in. Huppakee mee in het plastic zakje! Zo kan ik altijd terugvinden wanneer ik een product in de vriezer heb gelegd en dus weet ik of ik het nog kan eten. Handig weetje; vlees kan max 2-3 maanden in de vriezer liggen, wil je het nog lekker kunnen eten. Voor gehakt geldt geloof ik 2 maanden.
Dus, dit lijkt me een prima tip voor studentjes die niet doen aan halve dingen weggooien (zonde) en net als ik een iniminivriezer hebben.
Vries jij wel eens iets in en hoe doe jij het dan?
Nu je dit weet, kun je mooi een van de volgende receptjes klaarmaken:



Anoniem zegt:
Je kan ook gewoon op het zakje schrijven wat erin zit en wanneer je het hebt ingevroren. Kan je er meteen bijzetten hoeveel er nog in zit 😉
leonie zegt:
klopt! maar daar was ik altijd te lui voor…
Anoniem zegt:
Wel handig, maar ik verdeel het vaak over meerdere zakjes… Je kunt het dan ook invriezen in diepvrieszakjes met een schrijfvakje erop, daar schrijf je dan de datum op 🙂
leonie zegt:
ook handig!
Marleen zegt:
Zo doe ik het ook! Er zijn ook van die kleine plakkertjes die bij de diepvrieszakjes liggen. Ik schrijf de datum erop van de dag dat ik het invries. Dan is het makkelijk uitrekenen hoelang hij er al in ligt.
Linda zegt:
Handige tip! Ik weet ook nooit meer wanneer ik iets in de vriezer heb gelegd.
leonie zegt:
dat had ik ook 😉 nu niet meer!