Een klassieker: Spaghetti bolognese met Doritos

Joehoe! Gisteravond had ik zin in een echte klassieker, wat avondeten betreft. En voor mij is de echte classic Spaghetti Bolognese, die van Honig. Zo heb ik spaghetti leren kennen en zo zal ik ‘m altijd het allerlekkerst vinden 🙂 Hoewel ’t waarschijnlijk weinig smaakt naar een echte Italiaanse Bolognesesaus (ik heb geen idee, nooit een echte gehad), is dit voor mij de ultieme spaghetti waar ik een enorme berg van opeet.

Nodig voor ÊÊn persoon, grote portie: 150gr gehakt – 125gr Italiaanse roerbakmix – spaghetti – 1/2 pakje Honig spaghetti Bolognese – Doritos Cool American

Het fijne aan dit recept is, dat je alleen maar alles in de pan hoeft te gooien 🙂 Niks snijden, woehoe! Dus, je doet de gehakt in de pan en bakt het rul. Ondertussen kook je de spaghetti. Als het gehakt verkleurd is, voeg je de Italiaanse groentes toe en dit laat je 2 minuutjes bakken. Dan voeg je de sausmix van Honig toe en wat water (op gevoel, er verdampt wel wat!) en dit laat je pruttelen. Op je bord schep je de inmiddels gekookte en afgegoten spaghetti, daarop de saus en je eet elk hapje op een Doritos chipje. VET lekker.

Overigens kun je er nog komkommer bij eten en eventueel een tomaat toevoegen aan de saus, maar dat hoeft allemaal niet.

Ik heb heerlijk gegeten en lekker even back to basic. Wat ik vanavond ga eten weet ik trouwens ook al en ik sta het zelfs al klaar te maken:)

Wat is jouw favoriete spaghetti?

Misschien vind je dit ook lekker:


11 reacties op “Een klassieker: Spaghetti bolognese met Doritos

 • Peter_H_Arnhem zegt:

  Pastasaus uit een zakje ??!! Foei Leonie, ik ben van jou toch wel beter gewend 😛 Als je eenmaal een ECHTE Bolognese hebt gemaakt, dus zonder zakjes.(!!), wil je nooit meer anders…

  Trouwens, ik miste de Parmezaanse kaas in jou recept. Beetje vreemd om daar chips als plaatvervanger voor te gebruiken..

 • Haha ik vind het een grappige combi! Wel een zware maaltijd, maar ach, soms is dat wel gewoon lekker. Alhoewel, heb je nog nooit een echte bolognesesaus gehad?? Daar moet je dan misschien eens snel verandering in brengen, want dat is super lekker hoor!

  • haha ja dat moet ik inderdaad eens proberen. Schandalig eigenlijk, maar als ik in een Italiaans restaurant ben zwicht ik vaak voor heerlijke pizza's, cannelonni's of gorgonzolasausjes en niet voor 'simpele' bolognese!

 • Anoniem zegt:

  Het lijkt me ook wel lekker maar gewone witte spaghetti is al een bom van ongezonde koolhydraten, gehakt heeft een hoop vetten en saus uit een pakje Ên dan nog een zak chips. Hoop calorien en op de groente na weinig goede voedingstoffen. Ik zou toch sterk aanraden om de zak chips weg te laten om niet als een zandzak de rest van de avond op de bak te hangen wegens overmatigheid 😉

  • haha als je het zo opsomt is het verschrikkelijk, en je hebt gelijk; ik zit daarna altijd stampvol op de bank. Maar toch is het heerlijk en zijn die Doritos onmisbaar hierbij. AF en toe lekker genieten mag wel, toch? 😉

 • Anoniem zegt:

  De combinatie van spaghetti bolognese en doritos…daar zou ik nou nooit opgekomen zijn, maar klinkt lekker! Hoe ben jij daar ooit opgekomen?!

  • geen idee eerlijk gezegd! We deden het thuis gewoon. Volgens mij pakte m'n moeder of vader gewoon op een dag een zak Doritos voor bij de spaghetti, en sinds dien eten we het altijd zo!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *