Hollandse pot: Stamppot snijbonen met gehaktballen en appelmoes

Goeeeeeedenavond! Oh oh oh wat heb ik vanavond lekker gegeten. Een paar dagen geleden begon een vriendin van mij over gehaktballen met appelmoes, waarnaar weer een andere vriendin gehaktballen ging eten en ja toen had ik zo vaak gehaktballen gehoord, gelezen en gezien op whatsapp, dat ik vanavond ENORM veel zin had in… Gehaktballen! Met appelmoes!

Nodig voor ÊÊn persoon, grote portie: 180gr rundergehakt – 1/2 zakje gehaktkruiden met paneermeel AH – 1 ei – 1 zakje aardappelpuree alleen water toevoegen (i know, schandalig) – 125 gr gesneden snijbonen – witte peper

In een kom meng je het gehakt met ei en de kruiden en je kneedt er drie balletjes van. Deze bak je in een braadpan. Schroei alle kantjes van de bal even dicht en voeg daarna water en wat ketchup toe en laat de ballen er in gaar ‘koken’ (maar de gehaktbal staat maar tot 2 cm diep in het water). Doe de deksel op de pan. Ondertussen kook je ook de snijbonen (10 minuutjes geloof ik, zie verpakking) en je mengt de aardappelpuree uit een zakje met 250 ml water. Roer de snijbonen door de puree en voeg er wat witte peper aan toe. Haal de deksel van de braadpan en laat de gehaktballen nog een beetje knapperig worden. Serveer met appelmoes 🙂 (Aanrader: Euroshopper Apple Sauce).

Dit was echt onwijssssss lekker! Ik hou echt van gehaktballen en deze smaken gewoon echt naar ouderwetse oma-gehaktballen. Heerlijk! En best wel winters, maar dat mag want het is echt stom weer.  
Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Hollandse pot: Stamppot snijbonen met gehaktballen en appelmoes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *