Hollandse pot: Aardappelpuree en sperziebonen met grillburger met champignons en jus

Hoi allen! Vandaag even een kort blogje over een saai en simpel avondmaaltje; Hollandse pot. Ik had eigenlijk vooral zin in jus vandaag en toevallig had in nog sperziebonen in huis, dus ik maakte boontjes met aardappelpuree, een magere burger, champignons en jus.

Nodig voor 1 persoon: 125gr gesneden champignons – 125gr gesneden sperziebonen – 1/2 zakje jus van maggie – 1 zakje aardappelpuree alleen water toevoegen – 1 magere grillburger

Je kookt de bonen in 15min gaar. Ondertussen maak je de aardappelpuree door zo’n zakje te mengen met kokend water (zie verpakking). Je bakt het vlees gaar (5miunuutjes) en in diezelfde pan bak je de voorgesneden champignonss. De jus maak je door de kruiden te mengen met water. Bij het opdienen roer je de puree door de bonen. Done!

Ik was vandaag echt even behoorlijk klaar met die stomme gebroken arm en dat daardoor het koken en bloggen langzaam gaat. Grrrr! Maargoed; thank God voor producten met ‘alleen water toevoegen’.

Misschien vind je dit ook lekker:5 reacties

Chiel -

Erg lekker! Het blijft fascinerend dat je zo ongeveer alle soorten groenten door aardappelpurree kunt roeren, en dat dat bijna allemaal heerlijk wordt. Heb nog 1 toevoeging gedaan: nootmuskaat door de puree. Combineert ook geweldig met de sperziebonen.

leonie -

Echt he! Heerlijk is het!

Ellen -

Sterkte met je gebroken arm! Ik bewaar dit recept, lijkt me een stuk lekkerder als die stamppotten die wij altijd eten.

leonie -

Dank je!!

Reageer ook