Vega: Preistamppot met kleine champignons en cashewnoten

Aaaah whow!! Ik kan er niet over uit hoe lekker ik heb gegeten vanavond. Al een week lang had ik een prei in de koelkast liggen en dus moest ik die maar eens opeten. Op ah.nl vond ik een prei-receptje dat me wel aansprak en dus maakte ik ongeveer hetzelfde: een preistamppotje met kleine champignons en cashewnoten.

Je snijdt de prei (gebruik het gedeelte tussen het wit en de bladeren) en wokt deze 5 min met een theelepel kerrie in een flinke scheut wokolie (heel belangrijk, ivm de smaak). Dan haal je de prei uit de pan en wok je in diezelfde pan de kleine champignons wederom in wokolie, met een eetlepel sojasaus (5min). Ondertussen maak je aardappelpuree met van die aanmaakzakjes met ‘alleen water toevoegen’ en die meng je door de prei. Doe de stamppot op een bord, drapeer de champignons erover en top af met gehakte cashewnoten.

Jongens, meisjes, iedereen; ik ZWEER dat dit echt verrukkelijk is. Echt regelrecht uit de hemel gevallen, mjam!!

Dat was ’t voor vandaag:) Byebye!

Misschien vind je dit ook lekker:

Gevulde Portobello'sNoedels met groentes, ei en cashewnoten

Mosterdkip met prei


14 reacties

Anoniem -

Ik maak deze stamppot echt vaak sinds ik hem op je blog ben tegengekomen. Het is ongeveer de enige manier dat mijn vriend prei lekker vindt haha, en ik vind het echt superlekker met de champignons, sojasaus en kerrie! Wel vaak zonder de noten, en dan vlees erbij, maar soms ook op de vegatarische manier. Heerlijk, vanavond weer 🙂
Wel altijd met echte aardappelen 🙂

leonie -

Ah wat leuk om te horen!! 😀

Inge -

Lekker simpel en heel erg lekker! 🙂

leonie -

Helemaal mee eens! Heb je het zelf ook al eens gegeten?

Anne -

Ik heb het vanavond gemaakt, mijn aardappelpuree was wat aan de kleffe kant, maar verder was het heerlijk!

leonie -

Whauw dit lees ik nu pas. Fijn dat het lekker was! Misschien de volgende keer met gewone aardappelen puree maken. Dat is vaak lekkerder (maar ik ben lui).

Mady -

ah dit klinkt zo lekker en het is ook gezond 🙂 Ook de toevoeging soyasaus is heeerlijk

leonie -

Ja best gezond toch? Mooi meegenomen! De sojasaus proef je niet heel prominent, maar de champignons worden er heerlijk pittig en zout van! Oooooh het was zo lekkerrrrrr!

Anoniem -

Ik vind aardappelpuree uit een pakje echt niet lekker… Met echte aardappelen misschien wel lekker?

leonie -

Ik vind het vooral erg makkelijk, haha. In het originele recept gebruiken ze aardappelpuree met boter uit het koelvers vak, maar ik denk dat gewone aardappelpuree ook heel prima kan. Misschien wel lekkerder zelfs;)

Joyce -

Lijkt me echt heel lekker, binnenkort een keertje maken!:)

leonie -

Nice! Laat je me weten wat je er van vond als je het klaargemaakt hebt? 🙂

Joyce -

Het was echt heerlijk, ga ik zeker onthouden!

leonie -

Oh fijn! Blij dat ik niet de enige ben die dit heerlijk vond:) Bedankt voor je berichtje!

Reageer ook