En dan nog iets. Vandaag maakte ik zelf saucijzendbroodjes als lunch. Mijn hemel wat geniaal om dat zelf te maken, zo lekker! Ik heb er gewoon nog nooit, niet eens maar een seconde aan gedacht, dat je saucijzenbroodjes natuurlijk gewoon zelf kan maken, duh! En dat probeerde ik dus. En dat slaagde:) Mjam!!
Wat doe je? Je kneedt wat half om half gehakt met een beetje ei, nootmuskaat, sambal en peper tot een worstje. Een plakje bladerdeeg smeer je aan beide kanten in met ei en daarin leg je het worstje. Vouw de bladerdeeg dicht, strooi er wat zout en peper over en doe dit 20 minuutjes in de oven (180C) op de bakplaat. Leg de saucijzenbroodjes na 20 minuten los op een rooster en doe ze nog 5 minuutjes in de oven. Klaar!
Echt ik kan er niet over uit hoe ontzettenddddddddd lekker dit was:) Ongezond, ja dat wel. Maar LEKKER.
Misschien vind je dit ook lekker:
koffervoldromen.com zegt:
Zien er echt geweldig uit. Niet goed voor mijn lijn deze post, haha.
Marloes zegt:
Je saucijzenbroodjes zien er echt ontzettend lekker uit. Ik krijg er spontaan trek in!
http://spruitjeszijnnietvies.blogspot.com
leonie zegt:
Dank je! Ze waren ook onwijs lekker
Nathalie zegt:
Looks yummie! Ik wil dit zeker ook eens proberen al heb ik liever de versie met een frikandel er in. Zou je de frikandel dan even moeten opbakken in de pan of zou je die gewoon ontdooid in het bladerdeeg kunnen steken?
leonie zegt:
Goed idee!! Ik zou denk ik de frikadel er ontdooid indoen.. Even kijken op de verpakking hoe lang een frikadel in de oven moet (let op: hij groeit enorm!) maar ik denk niet dat je 'm voor hoeft te bakken. Damn echt een goed idee! Dat probeer ik de volgende keer 🙂
Nathalie zegt:
Haha, Ik weet gewoon wat ik lekker vind :p
Maar dan ben ik erg benieuwd hoe het uitdraaid wanneer je het dan uitprobeert. Mijn moeder maakte ze ooit wel eens en ik dacht idd ook dat ze deze niet ontdooide en dan ook ongeveer 20 min de oven in. Was altijd zooo yummie dat ik het zelf uiteraard ook eens moet proberen.