Verse pasta met tomaten, burrata en basilicum

Hoi allemaal! Vandaag heb ik een mega lekker vegetarisch recept voor je. Het is simpel, heel erg lekker, heel puur en misschien een klein beetje duur (omdat burrata best aan de prijs is). Maar: worth it!

Ik heb een variant van dit recept al eens eerder gedeeld, dat kun je hier lezen.

Let’s burrata!

Nodig voor 2 personen: 300gr verse pasta – 6 grote tomaten aan de steel – stuk of 10 kleine tomaatjes aan de steel – 2 tenen knoflook – olijfolie – scheutje baslamico-azijn of dressing – 1 bol burrata (meer is altijd beter) – 10 cm courgette in blokjes gesneden – stuk of 20 basilicumblaadjes –  peper & zout

Leg de tomaten aan de steel in een ovenschaal en schenk er wat olijfolie en balsamicoazijn overheen. Hussel het wat door elkaar, zodat dit lekker over de tomaten verdeelt. Pers dan twee tenen knoflook uit en verdeel ook over de tomaten. Met een kwastje bijvoorbeeld! Zet dit vervolgens 30 minuten op 180C in de oven. Het is klaar wanneer de tomaten echt lekker gaar zijn.

Een snellere methode is trouwens de tomaten te bakken in een braadpan. Dan ben je binnen 10 minuten klaar, maar moet je er wel bij blijven om de boel in goede banen te laten verlopen.

Bak in een pan ondertussen de courgette lekker aan. Kook de verse pasta in een paar minuten gaar en meng die daarna met de courgette.

Serveer de tomaten bovenop de pasta (nog aan de steel) en leg er een dot burrata bij. Ongeveer een halve bol per persoon.

Top af met wat verse basilicum en peper en zout. Eet smakelijk!

tomie

Tijdens het eten trek je de tomaten van de schil en ontstaat er echt een lekker sausje in je bord. Dit mengt namelijk met de burrata en dat is TOP. Heer-lijk maaltje.

Ik hou hier heel erg van omdat ik dit soort warme tomaten uit de oven echt smaakbommetjes vind. Súper puur van smaak. Maar… het is wel iets waar je echt van moet houden, want Jan vindt er niet zo veel aan. Terwijl ik het dus SUPER lekker vind. Dus ik zou zeggen: probeer het eens zelf uit!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *