Dag leuk mens! Wat goed dat je hier bent! Ik heb echt zo’n gruwelijk lekker nieuw recept ontdekt en ik ben helemaal enthousiast om het met je te delen. Afgelopen dinsdag dook ik weer eens de keuken in met nieuwe inspiratie. Eindelijk weer! Ik verzon een maaltje dat helemaal past op Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl en het werd echt véél lekkerder dan verwacht. YES! In de categorie ‘vet awesome‘ bied ik u vandaag: wraps met pulled chicken (the easy way), met mango, guacamole (met limoen erdoor!) en nog meer lekkers. Zin in? WATERTANDEN? (ik wel). Ok, let’s go dan!
Nodig voor twee personen: 500gr biologische kip (ik deed 300gr kipfilet en 200gr kipdijfilet) – 1 eetlepel kipkruiden – 1/2 theelepel cayennepeper – 1 eetrijpe mango – 2 eetrijpe avocado’s – 1 limoen – klein handje verse peterselie – 1 bosui – beetje ijsbergsla – 6 wraps – 1 kneep barbecuesaus – cheddar*
*ik gebruik zo’n blok cheddar van AH en vind dat lekkerder dan die kleffe plakjes, maar kijk maar wat jij doet.
Allereerst maak je pulled chicken. Dit doen we door de kip gaar te koken. Zet een pan met kokend water op het vuur en leg de stukken kip hierin. Kook dit in zo’n 15 minuutjes gaar. Het is goed zodra al het vlees gaar is; je kunt dit ff testen door ‘m halverwege doormidden te snijden. Je wil zeker niet te lang koken, want dan wordt het droog.
Overigens vermoedde ik dat het op deze manier überhaupt droog zou worden, maar op Het Internet las ik dat kip bij het bakken vaak droog wordt, maar dat deze manier van pocheren (volgens mij gewoon koken), de kip juist lekker vochtig van binnen houdt. Zal wel zo zijn dan, als Het Internet het zegt.
Zodra de kip gaar is haal je de stukken uit de pan en trek je het uit elkaar met twee vorken. Dit is je pulled chicken.
Meng die kip vervolgens met de kipkruiden, cayennepeper, een scheutje olie en een kneepje barbecuesaus. Die laatste doe je vooral voor de kleur en een klein beetje voor de smaak.
Zet in en ovenschaal de wraps rechtop; als een soort taco schelpen. Vul ze vervolgens met pulled chicken en top af met lekker wat cheddarkaas. Zo veel als je zelf wil.
Dit bak je vervolgens af in de oven op 180C voor 15-20 minuten. Het is klaar als de wraps een beetje bruin kleuren en de cheddar lekker gesmolten is.
In de tussentijd maak je guacamole door een avocado fijn te prakken mt een vork en dit te mengen met limoensap van een halve limoen. Haal ook ff de hele limoen langs een rasp, dat limoenzest kun je straks ook nog goed gebruiken.
Snijd ook de mango in kleine stukjes, de bosui in ringen en de ijsbergsla moet ook fijn zijn.
Haal de wraps met kip en cheddar uit de oven en top ze af met guacamole, ijsbergsla, mango, bosui en verse peterselie. Klaar!
Ja hallo; dit is LEKKER! Holyshit, dit was echt veel lekkerder dan ik had verwacht. De kip is gewoon echt goed van smaak, de limoen door de guacamole past fantastisch bij de rest, de mango matcht lekker, de bosui is echt een chille toevoeging. Het geheel is gewoon echt mega smaakvol en alle smaken lijken elkaar echt perfect aan te vullen. Wat een chille maaltijd!
Ik denk dat als je dit een keer maakt, dat het op je lijstje komt van chille dingen om klaar te maken. Wat een vet recept. Yay!
Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.
Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?
Lindie zegt:
Ik ga dit vanavond proberen! Maar… waar komt de cayennepeper terug in het recept?
leonie zegt:
Die gaat door de kip!
Rosanne zegt:
Vanavond met Vega kipstukjes gemaakt en woooow, dit was lekker!
Leonie zegt:
Jaaaa wat chill, een vega variant! Trek je de vega kip dan ook uit elkaar?
Renate zegt:
Je kunt de kip ook voor ong. 45 minuten op 180 graden in een ovenschaal met aluminiumfolie erover laten garen en daarna met twee vorken uit elkaar pluizen. Dan is het minder droog. Duurt alleen wel ff wat langer…
leonie zegt:
Ja? Maar… het was helemaal niet droog 😀