Couscous salade met meloen, feta en munt

Door Elske – Hallooootjes! De combinatie watermeloen en feta zal jullie vast niet heel onbekend zijn. Tenminste.. als het dat toch is, dan bij deze: het is een bekende combi in de food-wereld 😉 Het zoutige van de feta combineert vet lekker met het sappige en zoetige van de (water)meloen. De munt geeft wat extra frisheid en bingo! Je hebt een gouden combinatie.

Toen het laatst vet mooi weer was kreeg ik spontaan zin in deze salade. Ik maak hem niet vaak omdat ik watermeloen slachten een ‘teveel moeite’-idee vind, maar hé soms wil je wat verandering in je leven… En daarom besloot ik ook couscous toe te voegen, om het net wat meer vullend te maken, want de ‘bekende variant’ is alleen met watermeloen en feta. En dat vond ik geen complete avondmaaltijd. Ik vond de toevoeging van couscous een fantastisch idee van mezelf, ik had het alleen nog nooit in die combinatie gegeten dus het kon een wisselend uitpakken… Lees je mee met het eindresultaat?

Voor 1 persoon: 75 gram couscous – 1 klein bakje gesneden meloen * – 1/3e blok feta – 1 theelepel gedroogde munt ** – halve zoete puntpaprika – grote hand rucola-melange

* ik gebruikte dus niet alleen watermeloen, maar 3 soorten (die groen-gele die mensen ook wel honingmeloen noemen en de oranje cantaloupe + watermeloen) en dat pakte vet goed uit!

** Je kunt ook verse munt gebruiken natuurlijk. Gebruik voor 1 portie dan een stuk of vier fijn gesneden blaadjes

couscous_meloen_feta_munt_1

Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Ik doe dit altijd in een half bouillon blokje + water, maar je kunt ook je eigen kruiden toevoegen. Dan vind ik kaneel, cayenne, kurkuma en ras el hanout met een klein beetje zout vaak wel lekker.

Nu je couscous aan het wellen is kan je de paprika in kleine stukjes snijden. Doe dit ook met de feta en de munt als je verse gebruikt.

Couscous goed geweld? Mooi! Voeg dan de paprika rauw toe, samen met de stukjes meloen, feta en de gesneden munt. Roer goed door, samen met de rucola melange en klaar! Vet chill wanneer dat zo snel gaat 🙂

Oh, dit was écht lekker en nog beter dan ik had verwacht! De paprika geeft een lekkere bite, het zoute van de feta en het zoete van de meloen met de nootachtige smaak van de rucola.. Love it! Geheid ook een succes bij een BBQ als bijgerecht 🙂

En zoals ik hiervoor al zei, het was echt een vet goed idee om zo’n voorgesneden bakje met drie soorten meloen te kopen. Zo ontdekt ik dus dat die groene en oranje variant dus ook super lekker bij feta smaken en dat scheelt een hoop gedoe bij de volgende BBQ, want die meloenen zijn makkelijker te slachten dan een hugeass watermeloen. Lijkt jouw dit recept wat? 😀

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *