Vegan kipkorn op een wrap met mango, spinazie en zelfgemaakte honing-mosterddressing

Hallo wereld! Gisteravond heb ik eens veganistisch gekookt. Tijdens m’n yogales ‘s ochtends lag ik al heel mindfull (not) te fantaseren over… kipkorns. DUDE, wat had ik daar zin in.

Nu heeft de Vegetarische Slager i.s.m. Mora een tijdje geleden de veganistische kipkorn op de markt gebracht en dat is een topding en het inspireerde me om de rest van m’n maaltijd ook veganistisch te maken.

Daarnaast had ik verhalen gehoord over de veganistische mayonaise van Hellmann’s en dat die best wel goed zou zijn, dus die wilde ik ook al een tijdje uitproberen. 1+1 = 2 en daar ontstond m’n maaltje van vanavond. Vegan kipkorns op een wrap met vegan honing-mosterd-dressing (ja hierover lees je zo meer), spinazie, mango en komkommer. Zin in? Let’s vegan!

Nodig voor 2 personen: 4 vegetarische kipkorns van De Vegetarische Slager x Mora* – 4 kleine wraps – 1 el veganistische mayonaise van Hellmann’s – 1 theelepel mosterd – 1 theelepel agave siroop of honing** – een handje verse spinazie – 1/2 mango – 5cm komkommer – frietjes***

*er zitten er 4 in één verpakking en ze zijn dus veganistisch; dat zie je door een vinkje met Vegan op de voorkant van de verpakking.

**honing is niet veganistisch! Hierover zo meer.

*** ik vind de minifrites van AH eigen merk uit het vriesvak heel erg lekker en knapperig uit de Airfryer komen. Aanrader.

Bak de frietjes in 15 minuten af in de Airfryer. Doe, als het past, de vegetarische kipkorns erbij en bak die 7 minuten af in de Airfryer.

Verwarm de wrapjes in de magnetron volgens de aanwijzing op de verpakking (ik deed geloof ik 2 wraps 30 sec op 900Watt).

Maak zelf een honing-mosterd-dressing. Maar! Eerst even wat duiding… Honing is namelijk officieel geen veganistisch ingrediënt. Je hebt voor het maken van honing bijen nodig en insecten passen niet binnen een veganistische levensstijl. Echter; veel honing die je in de supermarkt koopt is slechts een deeltje echt honing en verder aangelengd met suikerwater. Dat kan dan eigenlijk wel weer gewoon. En mocht je je honing halen bij een lokale imker waarbij je weet dat hij goed met de bijen omgaat, dan kan het ook niet heel erg kwaad om toch gewoon honing te gebruiken. Maar mocht je echt diehard veganistisch willen, dan gebruik je agave siroop in plaats van honing. Smaakt net wat anders, maar  als je vooral de mosterd laat overheersen komt het allemaal goed.

Meer lezen over waarom honing wel of niet veganistisch is? Check even dit artikel.

Goed; zelfgemaakte “honing” mosterd dressing dus: meng een eetlepel vegan mayo met 1 theelepel mosterd en 1 theelepel zoete meuk (honing, agave, wat je kiest). Roer het door elkaar en verdun met 2 theelepeltjes water. Klaar!

Smeer een beetje dressing op de wrap, doe daar wat verse spinazie op, wat komkommer (in hele kleine stukjes gesneden) en wat mango (in hele kleine stukjes gesneden) en de vegan kipkorn. Drapeer er nog een beetje saus over, vouw de wrap dicht en doe er een prikkertje in. Klaar! Serveer op een mooi bord met friet en klaar is je veganistische maal. Oh, en vegan mayo bij de friet natuurlijk. Of appelmoes <3.

kipkorn

Ik vond het echt een gruwelijk lekkere maaltijd. Die vegan kipkorns zijn echt top. Ze smaken bijna hetzelfde als kippige kipkorns, dus dat is vrij tof. Verder vond ik de veganistische mayonaise van Hellmann’s ook écht goed. Ik ben heel heel heel erg fan van Zaanse mayo en denk dat ik die in ons huishouden er niet uit krijg, maar zo’n potje veganistische mayo wil ik toch ook wel gewoon in huis hebben. Hij is wat zuurder dan Zaanse mayo (die vind ik nogal zoet), maar echt goed.

Verder waren de combinaties gewoon echt mega chill. De spinazie past er super goed in, de mango was lekker, de komkommer bracht nog wat bite met zich mee. Echt; dit is een super geslaagde maaltijd. En ik vermoed dat als je dit iemand voorzet die normaal niet veganistisch eet, dat diegene nietsss door heeft. VET! 😀

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Vegan kipkorn op een wrap met mango, spinazie en zelfgemaakte honing-mosterddressing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *