Leo’s week 36: SUPER verkouden, uit eten en spontaan een weekendje weg!

Hallo en welkom op woensdag! Het is een druilerige dag en omgedacht is het dus een prachtige dag om thuis op de bank te hangen. Exact wat ik aan het doen ben.

Live vanaf de bank ga ik je bijpraten over mijn afgelopen week. Het was een wisselvallige week, haha. Ik heb echt hele leuke dingen gedaan, maar ik heb ook ongeveer nog nooit zo veel snot (en bijpassende gembershotjes) geproduceerd in één week. Ellende!

Maar! Ook veel leuks. Zo ging ik met Janneman een weekendje weg (op maandag bedacht, op zaterdag stapten we in de auto voor een roadtrip), gingen we uit eten, had Teddy teveel liefde om te vergeven en gingen we uit eten bij mijn favoriete restaurant; IKEA. Of dat echt mijn favoriet is, dat lees je later.

Pak er een wijntje bij, het is tenslotte woensdagmiddag en het regent. Kopje thee of warme choco mag ook. Gewoon doen. Desnoods pepernoten erbij; van mij mag je. Sit back, relax en lees mee met mijn belevenissen van week 36:

Maandag: ziek uit eten
Zoals al charmant geïntroduceerd in de inleiding; ik was verkouden deze week. Dat begon op zaterdag, dat werd zondag erger en dat was maandag niet minder. En dus werkte ik lekker vanuit huis. Of ik veel gedaan kreeg? Mwah.

Aan het einde van de dag verzamelde ik al m’n energie (het was wat karig) en smeerde ik met make-up een gezicht op m’n hoofd (het was namelijk niet best) en ging ik met Janneman uit eten!

etentje
Deze before en after beelden waren eigenlijk alleen bedoeld voor Jan

We waren uitgenodigd om een hapje te komen eten bij Instock. Daar had ik al eens geluncht en ik vind het een toffe plek, dus ik kwam er graag nog eens. Samen met Jan, die er jarenlang in de buurt heeft gewoond, maar nooit binnen was geweest.

Instock is een restaurant dat voedselverspilling letterlijk op de kaart zet. Ze maken gerechten klaar met producten die anders weggegooid zouden worden. Dingen die over zijn bij supermarkten, oude croissantjes van de bakker om de hoek, een restpartij vlees dat niet meer bij het transport past en daarom weggegooid zou worden. SUPER goed. Ik ben hier he-le-maal voorstander van.

Creatieve chefs zorgen er in de restaurants in Amsterdam (waar wij waren), Den Haag en Utrecht voor dat deze restjes worden verwerkt tot toffe maaltijden. Je eet er dus gewoon hartstikke lekker. Zoals het hoort <3.

instockk

Als voorgerecht aten we een tartaar van zalm en tonijn; gemaakt van de stukken vis die worden weggesneden en worden weggegooid. Maar dit smaakte hartstikke lekker! Ik vond dit het lekkerste maaltje van de avond, maar er was nog meer lekkers…

instock

Als hoofdgerecht aten we broodjes hamburger; een vegetarische (van groentes die over waren) en een van rundvlees dat niet mee kon met een groot transport en daardoor maar ‘weggegooid werd’ (en dus naar Instock ging). Op het midden van de tafel zie je Schipholgans staan; dit zijn ganzen die een plaag vormen en daarom worden afgeschoten. Zonde om dat vlees niet gewoon op te eten, toch? Het smaakt een beetje naar kip en bij Instock konden ze er prima KFC (ehh KFG) van maken.

risotto

Een van de tussengerechten was een risotto met bietjes en een bepaalde yoghurt. Ik weet het niet meer precies, maar het was SUPER lekker. Echt heel heel heel erg lekker. Mjam!

Al met al hebben we 9 gerechten gegeten met z’n twee en vonden we het super lekker. En heel fijn om op deze manier eten te redden ;-).

Dinsdag: werken bij Cleeff
Op dinsdag wilde ik wat meer werk verzetten dan op maandag, dus ik besloot al vroeg in de ochtend in een koffietentje te gaan werken. Om half 9 streek ik neer bij Cleeff, m’n favoriete koffietent in Haarlem Noord. En ik heb hier echt héél schandalig tot half 12 zitten werken, op één kop verse gemberthee. ZO erg. Maar ze vroegen maar niet of ik nog iets wilde en ik hoefde niet per se nog een drankje, haha.

buitendedeur
Ik plan mijn werk altijd in de Structuurjunkie planner.

Bij Cleeff heb ik ff lekker zitten werken. Ik schreef alle content voor Lapland, deelde de resultaten van een andere campagne met de juiste mensen, publiceerde weer een kant & klaar recensie.

In de middag ging ik naar huis om plek te maken voor meer betalende gasten én omdat ik thuis lunch wilde maken. Nadat ik dat had gedaan en opgegeten stortte ik weer in. Die verkoudheid was zó intens en maakte me echt zo moe, dat ik lekker in bed ben gaan liggen.

verkouden
Waarom zie je er meteen zo super slecht uit, als je je gewoon verkouden voelt?! Daar heb ik toch niet per se donkere kringen om m’n ogen bij nodig?

Woensdag: De Rendang-rel
Op woensdag ging ik dan toch maar gewoon weer thuis werken. Ik liep er nog steeds vrij lamlendig bij, maar begon me wel iets beter te voelen.

smeg

Ik begon m’n dag met een lekkere espresso uit m’n geliefde SMEG espressomachine. Dude, wat ben ik blij met dit ding.

Daarna schreef ik Leo’s week, deelde ik de resultaten van de altijd lopende Ford-campagne en bereidde ik De Poezen Podcast aflevering 4 met Sander Hoogendoorn voor. Die zou ik namelijk de volgende dag met hem opnemen. (Wat ik een paar uur later afzei, omdat ik zo verkouden was dat het echt niet zou klinken op een podcast, brr).

Rond het middaguur dook ik de keuken in. Ik had zin om stoofvlees te maken en had toevallig nog lekker vlees in de diepvries liggen.

rendang

Nog nooit eerder maakte ik rendang en omdat ik al twee vrij goede recepten voor stoofvlees heb (hartig stoofvlees en zoervleis) vond ik het nu tijd voor iets nieuws. Na wat online research vond ik bij Uitpaulineskeuken.nl een tof recept voor Rendang en na een bezoekje aan de Albert Heijn ging ik aan de slag.

ziek

En terwijl de rendang 4,5 uur op het vuur stond te pruttelen, pruttelde ik nog ff verder op de bank. Ka-pot. Alleen rendang klaarmaken in de keuken was wel weer genoeg activiteit voor vandaag XD. En daar was Teddy het roerend mee eens.

Donderdag: Uit eten bij IKEA
Op donderdag werd ik super liefdevol wakker gemaakt door Teddy die naast me lag en aan m’n neus aan het likken was. ZO lief, hahaha. Sowieso was Teddy echt super aanhankelijk deze week. Wat een schatje.

poes

Ik beschouw donderdag altijd als mijn vrije dag; de dag waarop ik me niet bezig hoef te houden met mijn blog, recepten, mail, instagram, etc. Maar het mag natuurlijk wel. Vaak ben ik aan de slag met De Poezen Podcast en zo ook vandaag. Dan wel niet met de opnames met Sander die ik naar maandag verplaatste vanwege m’n verkoudheid, maar wél met het online zetten van aflevering 3, met Alwin van Vet Gezellig. En vet gezellig was het zeker.

Je kunt aflevering 3 van De Poezen Podcast hierrrrr luisteren. En doe dat, want daar word ik (en jij) blij van :D.

ikea

‘s Avonds had ik het plan om naar IKEA te gaan. Omdat ik de hele dag nog niet het huis uit was geweest en echt geen zin had om boodschappen te doen, kreeg ik Jan ook mee naar IKEA om daar ff een hapje te eten. En man, wat was het slecht.

Ik begrijp daar dus niets van. Ik ben ZO fan van IKEA en heb het idee dat zij ook echt wel begrijpen wat tof is en wat niet, maar hun vegetarische menu is echt dramatisch. Dat vond ik al toen ik hun vega hotdog probeerde (wat een soort groentestaaf op een broodje met allemaal ranzige zooi is, in plaats van gewoon een vegetarische hotdog (hoe moeilijk kan het zijn om dit te maken) met de klassieke ingrediënten als gebakken uitjes en augurk) en nu maakte ik weer de fout om voor vega te gaan. De vega Zweedse balletjes dit keer. Die dan in een curry komen (WAAROM NIET GEWOON IN DIE LEKKERE SAUS) en een soort smerige groenteballen zijn (waarom niet gewoon vega gehaktballetjes?!) en het grootste raadsel vond ik nog wel dat er dan rauwe bloemkool met koriander en augurk bij zit. WHY?! Kort samengevat: ik was niet echt fan.

Maar goed; bij IKEA scoorde ik verder wel ongeveer 88 bloempotten; het enige waarvoor ik kwam én het enige waarmee ik naar huis ging. En das knap. Toch?

Vrijdag: thuisdag
Op vrijdag voelde ik me eindelijk wat beter. Ik besloot zelfs -heldhaftig als ik ben – om om half 10 naar Small Group Training te gaan. En pfoe, het was intens, maar het ging wel. Dat betekende dus echt dat ik me weer beter aan het voelen was. Nice!

Jan en ik werkten allebei thuis en ik kreeg echt best lekker wat dingen gedaan. Om een uur of 4 vond ik het mooi geweest. WEEKEND!

eten

‘s Avonds maakten we een Wagyu entrecote klaar, die we nog in de vriezer hadden liggen. En dit was zooooooo lekker. <3

Verder gingen we vanavond vroeg naar bed. De volgende dag zouden we namelijk een weekendje weg en al op tijd vertrekken en ik kon alle slaap gebruiken die ik kon pakken. Gezien mijn donkere ogen, haha.

3sep

Ted lag ‘s avonds vet gezellig bij ons in bed te chillen. Jan lag al te tukken <3.

Zaterdag: Roadtrippen naar Oostende
Op zaterdagochtend stapten we om kwart over 8 in onze awesome Ford Fiesta Active om een rit van 3 uur naar Oostende af te leggen. Roadtripping baby!

We hadden echt súper goede gesprekken over onze beide banen. Hoe we allebei misschien een beetje stil staan en wat toekomstplannen kunnen zijn. Ik vind het altijd wat ingewikkeld om hier over te praten, maar het was wel echt goed en fijn.

teams

Onderweg een intens dilemma: ben je #TEAMGEVULDEKOEK of #TEAMAPPELFLAP?!

upstairs

Na 3 uur rijden kwamen we aan bij ons hotel: hotel Upstairs in Oostende.

badkamer

We hadden een super grote kamer en deze badkamer vond ik echt goals. Zo mooi. Dan hebben wij echt maar een saai hok. En dat vind ik echt, maar we zijn wel ff klaar met geld uitgeven aan het verbouwen van onze woning, haha. Soms moet je ook gewoon even tevreden zijn en geduld hebben.

lunch

De eerste stop van vandaag was een super goede lunch bij Expo & Kafie. Ik schrijf trouwens nog een uitgebreide blog over Oostende binnenkort (ik denk deze of volgende week), maar deze lunch was in ieder geval top.

Daarna ontdekten we Oostende te voet tijdens een street art tour die we d.m.v. aanwijzingen via Facebook Messenger konden afleggen. We kwamen langs een aantal hele vette kunstwerken:

streetart

art

street

Toen begon het te regenen en vonden we het tijd voor wijn. We kwamen per ongeluk terecht in een barretje dat he-le-maal in onze stijl was ingericht en je kon ons bijna niet gelukkiger krijgen, haha. Hierover later meer in het verslag dat nog online komt.

wijntje

Dáárna hadden we een bierproeverij op de planning staan, bij een oud biercafé in Oostende. We hadden inmiddels al best wat alcohol in ons lijf, maar daar kon een bierproeverij nog wel bovenop.

Natúúrlijk vond ik alle 10% biertjes het lekkerst (why Leo, why?!) en die tikten er dan ook behoorlijk in. Jezus, wat heerlijk! Regen buiten, wij binnen met z’n twee met goede gesprekken en heer-lij-ke biertjes.

bier

Dáárna gingen we nog uit eten bij echt een ge-wel-dig restaurant: ZAZ cuisine. Het interieur is ontzettend instagrammable en het eten is geweldig. MIJN GOD, wat heb ik lekker gegeten. En weer een fles wijn weggetikt met z’n twee, haha. Oeps!

cuisine

Goed, om half 10 gingen we terug naar het hotel. Helemaal kapot. Ik had echt een intense week gehad en was nu helemaal lekker aan hahaha. Niet helemaal de bedoeling. Tijd om te slapen. En ik geloof dat ik om kwart voor 10 al lag te snurken.

Zondag: de beste oesters van Zeeland
Op zondag begonnen we de dag met een ontbijt in het hotel. Daarna pakten we onze spullen in de auto en deden we een klein roadtripje met de Ford door Oostende. Er waren een paar stukken street art die ik nog graag wilde zien en daar konden we nu mooi met de auto langs rijden.

2

liefde

Het laatste onderdeel van het programma in Oostende was een brunch bij Brunch at C, in een heel nieuw gedeelte van Oostende.

We vonden dit een super mooie brunchtent en hebben echt weer fantastisch gegeten. Ik had geweldige American pancakes en Jan echt de lekkerste avocado toast met bacon die ik ooit proefde. Super chill!

brunchh

Daarna wandelden we nog heel even langs het strand en door wat duinen en toen was het tijd om Oostende weer achter ons te laten.

oostende

Op de terugweg naar huis maken wij altijd nog even een tussenstop ergens, omdat dat wel gewoon echt leuk is. Dit keer was het plan om door Zeeland terug naar huis te rijden en daar ergens een oester te scoren. Als het ergens moet lukken, dan moet het Zeeland zijn, toch?

Op Instagram plaatste ik een oproep voor de lekkerste oesters van Zeeland en daar werd unaniem op geantwoord dat we absoluut naar Yerseke moesten om een bezoek te brengen aan de Oesterij.

Halfuurtje omrijden, let’s go!

oesters

En niets was gelogen. Wat is dit een geweldige plek en wat hebben we fantastische oesters gegeten. Een proeverij met oesters uit Frankrijk, Zeeland en Ierland en voor het eerst ooit proefde ik ook gestoomde oesters. Oók super lekker. Man, wat een geluk dat we dit kunnen doen in het leven en man, wat genieten we hier intens van <3.

Daarna was het nog zo’n 2 uur rijden naar huis. Om 7 uur ‘s avonds kwamen we thuis aan, aten we nog wat en ploften we lekker, met Tedmans, op de bank. Heerlijk!

Inmiddels is het de volgende week en ik kan wel zeggen dat ik me eindelijk echt beter voel. Ik ben er wel weer voor 98% en dat is top. Ik sport weer, nies niet de hele dag, ben niet extreem moe de hele tijd. Ik heb alleen nog steeds die donkere kringen om m’n ogen. Tijd voor een make-uppie ;-).

Deze week is verder wel lekker, want ik ben chill aan het werk, heb een paar leuke sociale afspraken, ga weer naar de kapper, heb een leuke borrel staan, weinig weekendplannen en genoeg tijd voor mezelf. Lekker!

Ik vertel je er natuurlijk volgende week over.

Vond je het gezellig om m’n dagboek weer te lezen? Tot volgende week!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

4 reacties op “Leo’s week 36: SUPER verkouden, uit eten en spontaan een weekendje weg!

 • Janique zegt:

  Zo fijn om te lezen, heb er weer van genoten! Ik ben 2 weken geleden afgestudeerd en in de weken daarvoor was me-time even ver te zoeken, maar nu zit ik met een cocktail aan het zwembad op Lanzarote even al je Leo’s weken terug te lezen en ben ik helemaal happy ????

 • Jolanda zegt:

  Lieve Leo,
  Wat schrijf je enorm gezellig. Het is of je het mee beleeft.
  Ik ben best trots op mijn buurmeisje. Wat een heerlijk leven.
  Lekker genieten lieverd en ik volg je op afstand.
  Groetjes
  Je “oude” buurvrouw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *