Groene viscurry met snijbonen en doperwten

Hey allemaal! Het is weer zo ver! Ik had weer eens zin in curry en ik kan je vertellen dat ik van alle pakjes en zakjes waar ik ooit mee kook, echt een díkke favoriet heb. En dat is de groene curry van Conimex, waar ik vaak een viscurry mee maak. Dit is daadwerkelijk zo zo zo tering lekker, dat ik er bijna iedere dag zin in heb, haha.

Een weekje geleden was het weer feest en mocht ik de curry weer eens klaarmaken van mezelf. Super simpel, super lekker. Wat wil je nog meer? Voedzaam? JA! Ook dat! Yes! Let’s curry:

Nodig voor één persoon: 1 pangasiusfilet – handje doperwten uit de vriezer – half zakje kleinverpakking snijbonen – 1 hele boemboe groene curry van Conimex – 1 blik kokosmelk – beetje sweet mango chutney erbij – 1 kopje witte basmati rijst

Bak de pangasiusfilet in een beetje olie totdat hij gaar is aan beide kanten. Prak ‘m dan fijn. Ja, het is niet echt finesse die ik sta te beoefenen in de keuken, maar lekker is het wel.

Doe de doperwten bij de pangasius, samen met de snijbonen en bak dit even warm.

Voeg dan de boemboe toe en schenk er kokosmelk bij. Roer alles door elkaar en laat het even lekker pruttelen op het vuur, zodat de smaken mengen en de snijboontjes gaar koken.

Kook ondertussen wat rijst gaar, in een minuut of 8.

Serveer de rijst op je bord, drapeer de curry er overheen en doe er nog wat sweet mango chutney bij, voor de lekker. Mjam. Eet smakelijk!

cur

Ja, ik heb dit al 88x gegeten en nee; het verveelt nooit. Ik vind dit ZOOOOO lekker. ZO jammer dat Jan er geen snars aan vindt. En echt totaal onbegrijpelijk. Dit is daadwerkelijk een van de lekkerste dingen op aarde. Hoe KUN je hier niet van houden.

Goed, ik laat het oordeel aan jou. Je hebt in ieder geval weer ff nieuwe inspiratie voor een lekker makkelijk recept. Enjoy!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Groene viscurry met snijbonen en doperwten

  • Willeke zegt:

    Lijkt me heel erg lekker, maar wat is de inhoud van het blik kokosmelk? Er zijn verschillende maten blikjes. De 400ml lijkt mij veel voor een gerecht voor 1 persoon.

    • Nee ik gebruik toch wel altijd die van 400ml. Je kunt altijd minder doen, maar dan vind ik de smaak lekker mild worden ennn hoe hoger het vuur (zonder deksel) hoe meer vocht je wegkookt. Dus dat komt wel goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *