Vegetarische Mexicaanse wraps met nepgehakt, paprika, avocado, rucola, zure room en kaas

Hoi leuke lezers! Afgelopen maandag was het -net als iedere maandag- vega-maandag. Ik wil dat nog wel eens vergeten de laatste tijd en zo ook bijna afgelopen maandag. In de supermarkt stond ik alle ingrediënten voor Mexicaanse wraps al in te laden, inclusief gehakt, tot ik bedacht: Shit, het is Meat Free Monday. En dat betekent; geen vlees. Maar dat was geen optie, want ik MOEST en zou Mexicaanse wraps eten. En dan echt de klassieke (voor mij tenminste) manier. Met gehakt dus. Maar! Ik heb mijn principes (of nouja, dat is de bedoeling), dus geen vlees op maandag. En dus besloot ik eens het vegetarische gehakt van de Dirk uit te proberen…

Het ziet er uit als een kruising (weetje wat ik echt totaal onlogisch vind? Dat je kruising met een s schrijft in plaats van een z. De letter Z is visueel gezien veel meer een kruising dan een S. Zo stom.) tussen droog en nat hondenvoer en ruikt naar roggebrood zodra je de verpakking openmaakt, maar mijn hemel; dit was echt heel erg lekker. Ik kocht van het merk Vivera. En dat zet ik er niet bij omdat ik gesponsord word (word ik in dit geval niet), maar omdat je dan precies weet welke dus lekker is als je in de supermarkt staat :). Ik at dus echt heel-heel-heel lekker afgelopen maandag en vind dit écht een aanrader voor als je een keertje vega-vlees wil proberen.

Nodig voor één persoon (grote portie): 1/2 pakje vegetarisch gehakt (Vivera, verkrijgbaar bij Dirk) – 1 gele paprika – 1 vleestomaat – plukje rucola – 1/2 avocado – 3 eetlepels zure room – 3 eetlepels geraspte kaas – 3 wraps (niet huismerk nemen, er dit echt een groot verschil in huismerkwraps en wraps van ‘Mexicaanse’ merken – Mexciaanse kruiden die je lekker vindt

Snij de paprika en tomaat in stukjes. Doe het nepgehakt in een wokpan met wat olijfolie en bak 4 minuutjes. Dit hoeft niet echt gaar te worden, dus dit komt niet zo precies. Voeg paprika en tomaat toe en laat dit even meebakken. Doe er kruidenmix bij (ik gebruikte Tex Mex kruiden voor enchilada). Smeer de wraps in met zure room, doe daar het nepgehakt+groente+kruidenprutje op en strooi er wat kaas over. Zet dit 10 minuutjes in de oven en let op dat de wraps niet verbranden. Doe er dan bij het opdienen stukjes avocado bij en wat rucola en vouw dicht. Enjoy!

Een vet lekkere maaltijd als je het mij vraagt. Ik heb er natuurlijk weer veel te veel van gegeten; 3 stuks maar liefst. In de voortuin. Zo leuk, ik woon aan een hele drukke straat in Amsterdam West en heb echt de lelijkste voortuin op aarde, maar als ik daar dan zit met mijn huisgenootje en we drinken wijntjes, thee of eten ons avondeten op een kleedje, dan krijgen we altijd zulke leuke reacties van de mensen die langslopen/fietsen. Haha! En laatst fietste Arie Boomsma langs en die ging ons heel leuk groeten en nu zijn we allebei verliefd en zitten we bij het minste zonnestraaltje weer in de tuin om Arie te spotten, hahaha. Oké.

Ook goed om te weten: ik was zelf behoorlijk sceptisch over dit nepgehakt en heb het niet voor niets in mijn 7 jaar op mezelf wonen/koken, nog nooit uitgeprobeerd, maar ik vind het écht een aanrader. Het was echt lekker van smaak. Misschien dat dat ook wel komt omdat ik er de Mexicaanse kruiden door deed, waardoor de eigen smaak van het nepgehakt dus niet zo duidelijk is, maar prima. Ik vind het een aanrader en echt een goed alternatief voor gehakt op maandag.

Eet jij wel eens vegetarisch vlees? Wat vind je een aanrader? Of ben je net als ik behoorlijk sceptisch?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

Eén reactie op “Vegetarische Mexicaanse wraps met nepgehakt, paprika, avocado, rucola, zure room en kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *