Hey! Daar ben ik weer met een asperge recept! Onlangs vertelde ik je al dat ik laatst voor het eerst asperges heb klaargemaakt en dat beviel me erg goed, dus daarom vandaag weer een receptje met asperges. Om je te laten zien dat het heel makkelijk is om witte asperges zelf te bereiden. Als ik het kan, kan jij het ook!
De vorige keer deelde ik een klassiek asperge recept met je, maar vandaag ging ik iets meer op de experimentele tour. Ik maakte asperges met pasta, gegrilde zalm, peterselie en MAGGI Saus voor Asperges klaar. En dat was lékker, jeej!
Nodig voor één persoon: 100gr verse pasta – 200gr zalmfilet – 200gr witte asperges (geschild) – 1/2 zakje MAGGI saus voor asperges – een paar plukjes peterselie – klontje boter
Breng een laag (van ongeveer 4cm) koud water aan de kook in een ruime pan. Doe de asperges er in en kook 4 minuten gaar. Laat ze daarna nog 10 minuten nagaren in het kookvocht. Kook ondertussen de verse pasta in 4 minuten gaar en giet af. Bak de zalmfilet ongeveer 2-3 minuutjes aan beide kanten. Breng 200ml koud water aan de kook in een steelpannetje en voeg de MAGGI Saus voor Asperges er aan toe. Breng dit al roerend aan de kook. Haal dan van het vuur en roer er een klontje boter door. Doe de pasta op je bord, leg de asperges er op, de zalm daar weer op en schenk er de saus overheen. Top af met een paar plukjes peterselie, omdat het anders zo’n kleurloze maaltijd is.
Ik vond het echt een super lekker avondmaaltje, terwijl m’n verwachting niet per se super hoog was. De combinatie van asperges met zalm en de witte saus is echt top. En de peterselie heb je niet per se nodig, maar brengt wel extra smaak en vooral kleur aan de maaltijd. Ik vond het erg geslaagd en zal het zeker nog eens klaarmaken. Lekker & makkelijk, just how I like it.
WIN
Wil jij dit recept ook graag uitproberen? Dat kan! Ik mag namelijk 10 setjes van de MAGGI Saus voor Asperges en een heuse aspergetang weggeven! Laat hieronder een reactie achter wat voor lekkers jij zou klaarmaken met de saus en dan reageer ik weer op jouw reactie als je een van de tien winnaars bent.
Deze blogpost is gesponsord door MAGGI, maar ik schrijf, ook tegen betaling, altijd eerlijk!
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!
dirk zegt:
ziet er goed uit. de maggisaus aanvullen met 2 handen vol verse (gemengde) kruiden (bieslook, tijm, oregana, basilicum, peterselie etc) maakt het nog lekkerder
leonie zegt:
Ja, helemaal mee eens!
Mylène zegt:
Ik zou penne met asperges, rucola, parmezaanse kaas, ei en het Maggi sausje klaar maken. Heerlijk!
Sabrina Drenth zegt:
Ahh ziet er lekker uit! Ik zou het lekker met een kipcorn en asperges eten. Ja echt waar haha, ik vind die combinatie heerlijk hmm. <3
Sabrina Drenth zegt:
Ahh ziet er lekker uit! Ik zou het lekker met een kipcorn en asperges eten. Ja echt waar haha, ik vind die combinatie heerlijk hmm. <3
Anita H. zegt:
Ik zou me gewoon aan een van deze twee recepten houden (waarschijnlijk het recept op deze pagina). Waarom moeilijk doen? Dit lijkt me heerlijk.
sepia [at] home . nl
simscupoftea zegt:
Fijn dat je het ook zo lekker vond! Ik vind het in ieder geval voor herhaling vatbaar!
Gaël B zegt:
Mmm klinkt heerlijk! Ik zou die saus eens proberen met krielaardappeltjes uit de oven, gerookte zalm en natuurlijk witte asperges!
Kayleigh Martens zegt:
Klinkt goddelijk, die ga ik zeker een keer proberen! Ook lekker is carpaccio salade met gekookte asperges, beetje saus erbij, top!