Asperges met ham, aspergesaus, aardappelpuree en gegrilde kip | Maggi

Dag leuke lezers! Het is voorjaar en ik heb ’t al behoorlijk in m’n bol. En de
supermarkten ook, want heb je al gezien dat het aspergeseizoen weer is
begonnen? Nu moet ik toegeven dat ik nog nooit asperges had klaargemaakt, maar
toen MAGGI mij vroeg om een recept met MAGGI Saus voor
Asperges
te bereiden, nam ik die uitdaging graag aan. Wel hield ik het een
beetje bij een klassiek aspergegerecht, namelijk met ham en witte saus. Ik
combineerde dit met een rucolasalade, vanwege de uitgesproken smaak en
aardappelpuree. Benieuwd naar mijn eerste asperge-ervaring? Lees door!

Nodig voor ̩̩n persoon: 200gr verse witte asperges (geschild) Р3 plakjes parmaham (50gr) Р1/2 zakje aardappelpuree uit een pakje (naturel) Р30gr rucola Р3 cherrytomaatjes Р100gr kipfilet Р1 pakje MAGGI Saus voor Asperges (deze maak je in je eentje niet helemaal op)

Breng in een grote kookpan koud water aan de kook. Doe de asperges hier in
en laat voor 4 minuten koken. Haal ze dan van het vuur en laat ze nog 10
minuten in het kookvocht liggen zodat ze doorgaren. Snij de kipfilet in een
dunne plak en grill in een grillpan of tussen een grill tot ‘ie gaar is. Schenk
180ml kokend water bij de aanmaakaardappelpuree en roer dit tot een puree. Maak
de MAGGI Saus voor Asperges door 200ml water te mengen met het poeder en dit al
roerend aan de kook te brengen. Haal van het vuur en roer er nog een klontje
boter door.

Leg een plukje rucola op je bord met wat gehalveerde cherrytomaatjes. Doe de
aardappelpuree op je bord en leg drie plakjes parmaham in het midden. Serveer
de asperges op de parmaham en schenk een paar lepels MAGGI Saus voor Asperges
er overheen. Het gegrilde kippetje snij je in stukjes en leg je op de sla. Eet
smakelijk!

En dat was dus mijn eerste keer zelf asperges klaarmaken. Man, wat is dat
simpel! Ik had het mijn vader één keer, toen ik nog thuis woonde, zien doen en het zag er toen uit als een
ingewikkelde toestand, maar dat is het dus helemaal niet. Kook de asperges gewoon
in een grote kookpan, dan heb je in ieder geval geen speciale aspergepan nodig
(mocht je die wel hebben: top, gebruik die dan) en deze saus uit een zakje is
natuurlijk helemaal een uitvinding. Ik weet niet hoe asperges met ham, ei en saus normaal moeten smaken, maar ik vond
dit zelf echt erg goed te doen. Zeker voor herhaling vatbaar, die asperges. En
dat is mooi, want er komt heel snel nóg een blogpost online  waarin ik een ander recept met asperges
uitprobeer.

WIN

Wil jij dit recept ook graag uitproberen? Dat kan! Ik mag namelijk 10 setjes
van de MAGGI Saus voor Asperges en een heuse aspergetang weggeven! Laat
hieronder een reactie achter wat voor lekkers jij zou klaarmaken met de saus en
dan reageer ik weer op jouw reactie als je een van de tien winnaars bent.

Deze blogpost is gesponsord door MAGGI maar ik schrijf, ook tegen betaling, altijd eerlijk!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

14 reacties op “Asperges met ham, aspergesaus, aardappelpuree en gegrilde kip | Maggi

  • Omg ik moet dit winnen want ik ben verliefd op die saus van maggi! Familie/vrienden namen eerst altijd die van knorr, maar die is veel minder lekker dan deze. Dus nu heb ik iedereen overtuigd om altijd die van maggi te nemen (ze vinden deze ook lekkerder dan die van knor. ik Doe altijd asperges met aardappeltjes en ei en ham en die saus gooi ik over alles en heel erg veel enzo.. Helemaal top

  • Het liefst eet ik asperges klassiek: met hollandaisesaus, ham en hardgekookt ei. Soms met een zakje als ik geen tijd/zin heb voor hollandaisesaus.

  • Anoniem zegt:

    Het complete asperge pakket! Soep van witte asperges met een gegratineerde groene asperge met brie. Gevolgd door een taartje van witte asperges, serrano ham, rozemarijn en de saus met daarnaast een mini stampotje van knolselderij. Toe een simpele Griekse yoghurt met honing en walnoten.. Want een dessert met asperges lijkt me net iets te gek hihi 🙂

  • Anoniem zegt:

    Tip: de allerhande staat vol lekkere asperge gerechten! Soep is ook enorm lekker!!! En de quiche lijkt me heeeeeeeel lekker!

  • Wat ik zelf heel lekker vind is een aspergetaart, of quiche. Het liefst met zelfgemaakte bodem, ook al is dat iets meer werk. Ook erg leuk om met een groep te eten!

  • Ik hoor vaak dat mensen asperges niet lekker vinden, maar als ik asperges op de menukaart in een restaurant zie staan dan kies ik ze altijd! Sinds januari woon ik op mezelf maar ik heb helaas nog geen asperges gemaakt! Daar kan deze winactie verandering in brengen 🙂

  • Ik maak met deze saus altijd een ovenschotel. Eerste laag kip, daarna witte asperges, daarna de saus en daarop dan weer ham geraspte kaas. Erg machtig maar wel super lekker met gebakken aardappeltjes!

  • Ik zou het lekker traditioneel houden; de witte asperges combineren met de saus, beenham, een gekookt eitje en wat krieltjes! Lekkerrr!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *