Happy Birthday to me-feestmaal: Gebraden kippenbout in rode wijn met abrikozen, gele paprika, aardappelpuree en gegrilde groene asperges

HELLO! Vandaag ben ik jarig, woehoe! En ik zit gewoon te bloggen op mijn verjaardag want ik ben alleen thuis. Nu klinkt dat vrij zielig (en het feit dat mijn moeder al 3 keer heeft gebeld, is ook wel een soort van teken dat het zielig is), maar ik ben er helemaal oké mee. God, wat ben ik toch zelfstandig.

Ik vierde m’n 25e (!!) verjaardag al dit weekend met heel veel lekkere wijn, vriendinnen en dansen in de woonkamer tot 5 uur ’s nachts en dus voel ik me vandaag maar minimaal eenzaam, in m’n eentje op de bank. Best lekker zelfs. Maar omdat het wél m’n verjaardag is, kookte ik vandaag eens even heel uitgebreid en awesome voor mezelf. Hoogstaand culinair, maar dan op mijn manier (met aardappelpuree uit een zakje). En man, wat at ik lekker.

Dus, ben je binnenkort (of niet binnenkort, dat maakt eigenlijk geen ruk uit) jarig & alleen? Maak dit: gebraden kippenbout in rode wijnsaus met gedroogde abrikozen en paprika, met aardappelpuree en gegrilde groene asperges. En tomaatjes. Mijn huisgenootje noemde het sticky chicken, best een leuke naam.

Nodig voor één persoon: 1 kippenbout – lekker veel rode wijn (je bent alleen thuis op je verjaardag, you need it) – 1 gele paprika – 1 tablet kippenbouillon – een paar gedroogde abrikozen – 1 zakje aardappelpuree – een paar groene aspergetips – 4 cherrytomaatjes

Nu lijkt dit een moeilijk recept en echt, als ik dit als noob had gelezen (niet dat ik denk dat je een noob bent, maar je begrijpt me wel), maar als ik het kan, kun jij het ook. Bovendien verzon ik dit recept ooit zelf dus het móet wel echt idiotproof zijn. Oké, let’s do this.

Doe olijfolie in de pan en bak je kippenbout aan beide kanten een beetje goudbruin. Snij de gele paprika in grove stukken en voeg toe aan de braadpan met kip. Bak 2 minuutjes mee. Voeg dan een flinke scheut rode wijn toe en laat de kip en paprika hierin gaar pruttelen. Verkruimel er een blokje kippenbouillon over. Dit moet ongeveer 20 minuutjes op staan. Voeg dan weer nieuwe wijn toe en de abrikozen. Die gaan een soort van zacht & sticky worden en dat is heel tof. In totaal doe je de kip ongeveer 40-50 minuten in de pan. Hou de deksel vaak op de pan, dan stoomt ie ook aan de bovenkant gaar (geen idee of dat klopt, maar het zorgt er in ieder geval voor dat de kip gaar wordt en de saus niet meteen indikt). Pas op het einde doe je de deksel van de pan en laat je de saus indikken. Vet lekker.

Grill ondertussen in een grillpan de asperges eventjes met wat olijfolie. Oh, en de tomaatjes, ook even grillen. Maak de aardappelpuree met kokend water en doe op je bord. Serveer de kip op de puree, daarop de saus met abrikozen en paprika en ernaast de gegrilde groentes. Eet smakelijk!

Oeh, vergeet ik bijna de champagne (oké, dit was eigenlijk mierzoete verrukkelijke dessertwijn) on the side, ‘cause it’s your birthday and we’re gonna party like it’s your birthday!

Dus, vet geslaagd, ik zit nog steeds vol en vond het verrukkelijk. Jeej! Op naar m’n 26e verjaardag! Maar dan even niet meer alleen, oké?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

10 reacties op “Happy Birthday to me-feestmaal: Gebraden kippenbout in rode wijn met abrikozen, gele paprika, aardappelpuree en gegrilde groene asperges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *